KrisoB4

Окачване

Recommended Posts

Добър вечер колеги , реших да мина на спортно окачване та питането ми е спортни пружини от Б3 на Б4 ще станат ли .Само От пред . Само за предни пружини става на въпрос от б3 на б4 . Мерси за инфото предварително :) 

Супер . Минах от зад на спортно окачване от пред съм със стандартно . Дайте мнение колеги спортното окачване по добро ли е от стандартното . Относно свалянето мойта Б4 ка е малко щръклеста . и не е проблем сваляне от 2 до 3 см :) но по добро ли е като устойчивост на пътя .

С колко висока скорост караш ABK-то,че ти трябва по-голяма устойчивост на пътя от стандартната?Сещаш ли се с това ниско и твърдо окачване какви ядове ще береш по нашите пътища?

Не е чак толкос ниско от пред само пружините ще сменя с Спортни а от зад и амортисьорите са спортни просто ми паднаха на тънки пари !!! Иначе си го газа .От пред съм с газови амортисьори двойно действащи наскоро ги купувах нови не съм минал и 500 км с тях . Не карам много колата личната си тъй като по цял ден съм със служебна кола . Та заради това рекох да по напудря личната . Стандартното незнам колко е високо . Но с спортното четох че сваля 3 См неам си на идея много ли са 3 см 

Edited by KrisoB4

Ако търсиш стабилност на магистралата, зимаш си едни летни гуми 205/60/15 (ако си със сток джанти) и заспива. По завоите с това допотопно окачване и зверско недозавиване, най-много да се претрепеш , ако решиш да се правиш на Шумахер.

Слагай смело спорните пружини, по- добра стойка ще извади колата, 30мм не е кой знае колко надолу, возията ще стане обаче като на лагерна количка. Старата ми Б3 - ка беше с 35 мм пружини (жълт APEX), не съм имал ядовес с опиране и т.н

Edited by okops

"Спортните пружини" вървят в комплект със "спортни амортисьори", за да е всичко точно. С меки амортисьори отпред най-много да се претрепеш при неравност с висока скорост. Имай го в предвид и карай разумно!

С колко висока скорост караш ABK-то,че ти трябва по-голяма устойчивост на пътя от стандартната?Сещаш ли се с това ниско и твърдо окачване какви ядове ще береш по нашите пътища?

Имам кабриото от вече 7години. От 4 е със спортно окачване, проблеми не съм имал, за тези 4години биалетка и тампони на амовете смених. Ако се сложи хубаво окачване и е комплект амове с пружини, не виждам какви проблеми ще има.

По ми е да я сваля малко и ще я кача на 17 ки. Интересно ми е като визия как ще бъде .Иначе предните амортисьори са спортни така ги поръчах от сайта а са с обикновени пружини .

17- ките според мен ще дойдат тежки на АБК - то, но ти си знаеш.

На 16 ка на чист асфалт на 2 ра върти не ми се верва да и дойдат тежки :D 

Сложи едни нови гуми и го пробвай пак това упражнение на втора, гарантирам ти, че няма да върти.

Не само няма да върти, няма и да квикнат тия гуми.

12552668_897011597086715_260006141109449 Предните и задните дайте мнение 12549085_893109247476950_158951372886293

Edited by KrisoB4

Мога да се обзаложа, че жълтият APEX  е от Б3 - ката ми :D, може да се комбинира и с нормални амортисьори според производителя и според продавача в ХЕЕД ауто. Не вози толкова твърдо, но е стегната возията и определено става по- стабилна в завои.

Edited by okops

Я кажи с колко См ще падне от пред тогава колега :D 

30мм спрямо стандартна пружина ще смъкне. Това е колата с въпросните пружини, с гуми 205/50/15. Отпред е леко вирната заради газовия Билщайн, ако можеш да сложиш спортни пружини, ще е най - добре.

1016486_1019120144780150_135638243274804

Edited by okops

Супер Супер . Моята със стандартно окачване и гуми 195/65/15 
11952028_823230397798169_269408797300672

Добре дошъл в клуба на каруците!!! Возил съм се не един път при okops.Супер стабилна беше б3-ката,но просто иска хубав път.

Добре дошъл в клуба на каруците!!! 

Това му го намекнах още на предната страница,но............

Тук в тоя форум хората не са чували за Stance и нейни производни. Не се занимавай да пишеш тук за опити за сваляне на колата , че ще те насолят стабилната ...