Jump to content

Видео стриим от лаптоп към Сони Бравиа ТВ


Recommended Posts

Здравейте,

От ден-два имам нов телевизор Сони и днес пробвах да си пусна филм на него от лаптопа. Имам и друг смарт телевизор - Самсунг и там си има програма, регистраираш се, шерваш си папката с филмите и си избираш какво да гледаш.

А на Сони-то, май няма такава програма. Можеш да си пуснеш стриим видео примерно, но не излизат субтрити освен ако не са вградени във филма.

Някой, който има такъв телевизор може ли да сподели някакъв опит. Или някакъв плейър ако има в АПП стор-а, който да помага?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с такъв. Директно през торент клиента имам опция Stream to (Tv Model). Ползвам Vuze за торент клиент. Но мога да потвърдя, че няма адекватна опция за пускане на субтитри. Да ти кажа честно не съм търсил варианти, защото така ми е ок.

Редактирано от DJANO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, без субтитри намерих поне 4-5 варианта. Английския не е проблем като цяло, но не висчки вкъщи го чуват без проблеми :) Ще го мисля допълнително, до тогава с флашка ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да имаш субтитри трябва лаптопа да прави транскодинг в реално време - просто такъв DLNA сървър се качва, това ползва и Samsung като програма. Лошото е, че се товари лаптопа, а и пада качеството малко. При Сони, аналог на такъв DLNA сървър е Serviio (може да се ползва и за Samsung и всякакъв смарт ТВ). Слагаш му опцията за субтитрите и излизат.

 

По-добрия вариант е да си "вкараш" субтитрите във филма без да му разваляш качеството и да си вървят през всеки DLNA сървър. За целта се ползват различни софтуери, но най-лесно и бързо става с mkvgui/mkvmerge. Там изходния файл е с разширение .mkv, като субтитрите се вкарват в "контейнер" заедно със самия филм - т.е. не се губи качество и цялата обработка става за 1 минута с няколко клика на мишката. След това избираш филма, който е с разширение .mkv накрая - субтитрите си излизат заедно с филма. Добавянето на субтитри към филм с големина 2GB като време отнема по-малко от минута на стар компютър с малко памет. 

 

Аз също съм със Сони, доста съм изчел и пробвал и за мен това е най-бързия и качествен вариант. Просто като си сваля някой филм веднага му добавям субтитрите с mkvgui/mkvmerge и изтривам оригиналния филм и субтитрите и гледам новия mkv файл. Програмката е малка и я има за Win/Linux.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, ще имам в предвид. За сега съм решил проблема с Plex. Иска инсталация и регистрация но нищо по-различно от самсунг линка. Субтитрите излизат, понеже сега гледма някви сериали не съм обърнал внимание на качеството. Интерестното обаче е , че самсунг линка засича и новия телевизор и позволява да стриимваш на него, субтритри обаче там няма. Рядко свалям филми с някакво убииствено качество, но да, в такъв случай ще се вграждат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При 3д филмите технологията е по-различна. Там си трябват 3д субтитри, ако сложиш обикновени стоят като "закачени" отпред на образа и е изморително да си местиш очите непрекъснато.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих препоръчал http://www.universalmediaserver.comнаследник е на PS3 media server, лесен и опростен интерфейс, лесна настройка, плейва почти всичко.

Редактирано от digunan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нали при 3д-то картината е дазделена на две, та като я събера и субтитрите стават също на две части :D 

Ако са вградени във филма няма проблем, но за момента не съм се задълбочавал с опитите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единствено Plex подкарва 3Д субтитрите и е повече от перфектно. На Самсунг вградения плейър със Samsung link работи прекрасно, но не чете 3д субтитри. По-добро от Plex аз за момента не виждам. Интерфейса е страшен, визията също. Някой нагоре беше споменал, че пада качеството. Няма такова нещо поне при мен и с Link, и с Plex. Ако се свалят филми на 720 или 1080p качеството е перфектно. При риповете вече зависи от самия плейър и ТВ-то какви филтри има и колко са добри. На Samsung са си екстра и дори BR риповете изглеждат супер на 48-цата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, темата ми не беше за медиясървъра, защото има много и при това стабилни. Като цяло ми беше интересно за субтитрите. Плекс-а е най-добрия вариант след 2 дена четене.Има опция да стриимваш в видеото в ралични качества, като си има и оригинъл... :) Благодаря на всички!

ПС: 3д вече не гледа, Не ми действа добре, на стария телевизот гледах 2 пъти, на новия даже няма да го пусна, исках без него да взема ама няма .. само модерни ги правят големите :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ъпдейт, плекса при мене на най-високи найстройки преебава картината, хем гледам ХД сериал, по 800мб серията, нищо кой знае какво. Гледам на 50 инча ... смених го с гугъл хромкаст, качеството е по-добре, субтитрите също са по-готини.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно. При мен каквото е качеството на филма, такова си излиза. Дори незнам къде са тези най-високи настройки на картината. Аз мисля, че плекса предава каквото му пуснеш, но може и да не съм ги видял тия настройки. Къде се намират, че ми стана интересно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Уеб интерфейса. Можеш да зададеш произволно качество в някакви дефатлски ограничения, а можеш и да оставиш оригинал. Пробвах всичко, при мен се вижда разлика. Тия дни ще изтегля нещо в по-приличен формат и ще споделя пак мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз тегля само на 1080p и може би затова при мен няма разлика от оригинала. Ще пробвам с по-слабо качество да видя, но така или иначе на такива инчове 48-50, не мисля, че трябва да се гледа под 720p качество ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От няколко години използвам единствено serviio и не съм имал никакви проблеми (Sony Bravia W800). За 3D филмите нищо не е по-добра оферта от HDMI кабел + Blu-Ray RIP .iso + PowerDVD.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен на Самсунг-а, през HDMI е по-гадно, отколкото през фабричния плейър или PLEX. През HDMI някои от филтрите за картината не са активни, което веднага се забелязва. Може при Сони да не е така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не отварям нова тема и ще питам тук.

Хардуера е следния:

- TV Sony Bravia KDL43W56CSU

- PC с Phenom 9550 & 2xPatriot extreme performance 2gb(2x1GB)

- рутер TP-LINK TL-WDR3600

DLNA сървър Home media server (Домашний медиа-сервер)

 

Гледам филмите без особен проблем през Wifi. Казвам без проблем, защото няма насичане и влошаване на картината. 

Питането ми се състои в това че на някои(повечето) по-светли(фона е с повече бяло) кадри има едно приглушено изсветляване или потъмняване и в двата случая го забелязвам. Не намерих никъде настройка, как да го елиминирам тоя ефект. 

 

Само да уточня че като гледам на монитор същия файл, това по-горе не се случва.

При гледане и на "нормална" телевизия, било то SD или HD също не се наблюдава тоя ефект.

 

 

Къде да търся проблема? В ТВ-то ли в сървъра или в самия видео файл. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, това е настройка на телевизора. При мен го има и има он/офф мисля. Не съм вкъщи да видя в момента, евентуално довечера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...