Jump to content

Вентилатор парно


vencibotev

Recommended Posts

Заредих климатроника с фреон и момчето което го направи ми прдложи да прьсне един флакон през клапата на филтьра, които щял да прочисти вьздуховодите.Изпрьска флкона при работещт климатроник и два дни ме боля главата от силна ароматизираща миризма.След няколко дни започнах да чувам как работата на вентилатора става все по шумна и накрая спря.Сега един пьт работи ,десет пьти не работи.Когато работи е твьрде  шумен, как мога да стига до него.Предполагам че понеже през него е минавала тази смес от флакона която е почти течна сега ми дава ядове.Ако разглобя жабката мога ли да стигна до него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен проблема беше втулките на ротора,бяха запекли и след малко смазване с масло си заработи.Незнам защо не използват лагери,даже и вентилатора за охлаждане на радиатора и там е с втулки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото вместо на десет +, ще сменяш/ремонтираш на година - две въпросните възли, за такива места по-добро от втулката няма.

Малък хитър трик е, когато се ремонтира втулката, отзад в чашката да се сложи парче кече, напоено с минерално масло, става вечно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз като монтирах задния капак на мотора на климатика капнах 2капки масло на месинговата втулка, но това с кичето напоено в масло е много хитро ще го приложа следващия път. А защо с минерално масло, такова за скорости 75w90 синтетика няма ли да е по добре?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

грешка, имах предвид силиконово масло:wall:, просто издържа по-дълго, не е хигроскопично и не се пресича/гранясва с времето.

С тия втулки има един тънък момент, по принцип оригиналните са металокерамични (печени бронзови пресовки) и са доста порьозни за да се напоят добре с масло, но често разни "стругари" или не знаят за какво става дума, или гледат през пръсти и слагат каквото имат жълто под ръка, резултата понякога е плачевен. Затова е хубаво човек сам да си намери първо втулката, после да ходи на майстор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...