Jump to content

C5 - потъмняване на фарове


150hp

Recommended Posts

Здравейте, колеги. Още откакто закупих колата си, фаровете бяха малко по-тъмни от обичайното. Изглеждаха като изпечени от слънцето и захабени. Приложих процедура по пастиране и полиране, при което ефектът не беше отличен, но пък достатъчно задоволителен. Лошото е че въпросният ефект се задържа не повече от 7-8 месеца, след което  фаровете отново потъмняха. Нямам гараж и колата престоява целогодишно на открито. 

За сравнение, в предишната ми кола /2.5 душегуб/, поне фаровете бяха ОК. Колкото и да я печеше слънцето, рефлекторите блестяха като нови, фаровете светеха по-силно вечер и изглеждаха направо кристално.

Как да се справя с този проблем? Доколкото разбрах не мога да ги полирам и пастирам до безкрай. Споменаха ми за някакво защитно фолио, но пък то също щяло да ги затъмни, а аз не искам това.

Какво ще ме посъветвате?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Или си купи нови фарове или след като ги лъснеш тези до неузнаваемост им лепиш едно прозрачно защитно фолио.
Принципно фаровете имат защитно покритие, но то не е вечно. И те, като доста други части са консуматив, след като вече ги направиха пластмасови.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях чел че след полиране имало някакъв керамичен лак който предпазвал фаровете доста добре 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В никакъв случай лак! Дълбоко полиране от шкурки към пасти през всички номера, отгоре фолио, почистване на челната пластмаса отзад, почистване на лупите, смяна на рефлекторите зад лупите и ще имаш фарове. Ако искаш ми пиши на л.с., занимавам се с тия неща от време на време :) и доста форумни фарки минаха през мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лака не е вариант за запечатване, по-добре защитно фолио. Обаче както казаха за да ги накараш да светят ще трябва и да рециклираш рефлекторите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...