howkinss Posted September 29, 2016 Report Share Posted September 29, 2016 Привет, имам проблем със смяната на предавките от 1-ва до 3-та като имам чувството, че ми закачат докато влязат на правилното си място, освен това миналата зима като падна големия студ лоста ми замръзна и трудно го изкарах от 1-ва предавка (решението беше да запаля на съединител). Отварях скоростния лост да видя ябълката дали е повредена но не видях нито стърготини от пластмаса под нея нито тя да има някакви дефекти. Махнах и пластмасовия капак, но не съм направил повече снимки за да покажа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theuser Posted September 29, 2016 Report Share Posted September 29, 2016 За смяна на масло си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
howkinss Posted September 29, 2016 Author Report Share Posted September 29, 2016 Маслото съм го сменил Link to comment Share on other sites More sharing options...
olmo Posted September 29, 2016 Report Share Posted September 29, 2016 центровка на механизма, който предава движението от скоростния лост до скоростите, пласмасовите детайли можеш да ги смажеш примерно със силиконово масло, маслото на скоростите трябва да е много висок клас синтетика-такова ли сложи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
howkinss Posted September 29, 2016 Author Report Share Posted September 29, 2016 Да както е дадено по каталог съм го сменил преди няколко месеца, центровката на скоростите е много лесна има един болт който се отхлабва и се бута напред/назад да кажем, че съм го нагласил в най-добрата му позиция за смазване на самата ябълка на лоста, който придава движението към скоростната кутия не съм го правил. Били могъл да ми помогнеш с някакъв избор на силиконово масло за смазка или няма голямо значение? В допълнение при съмнения за съединител и т.н не е от него преди да го сменя бяха така и след смяната на нов, но съединителя си беше за смяна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi_audi Posted September 29, 2016 Report Share Posted September 29, 2016 Ако може малко повече инфо за центровката на въпросния механизъм на скоростите,че и при мен има леко "закачане" при включване от 1-ва до 3-та. Link to comment Share on other sites More sharing options...
howkinss Posted September 29, 2016 Author Report Share Posted September 29, 2016 Тези дни като го отворя пак, ще изпратя повече снимки за информация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts