Jump to content

Препоръчителен метод за пране на седалки?


RTM

Recommended Posts

Чакам да се постопли и да си изпера ужасяващо мръсните седалки.

Притеснява ме, че са натъпкани с тоци и не знам кой е най подходящия метод за пране. А на автомивката ме съмнява да се съобряват с такива неща.

Седалките са сиви текстилни и по тях има лампи за отзад, подгрев и "надуване" май се води на седалката(не съм сигурен).

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отново в лидл имаше прахосмукачки за мокро почистване... Тоя път бяха пуснали голямата за 100лв, метална е и е по-мощна от моята. Та ако си мераклия си купи една. После с препарат за килими(тия от рода на вениш) си правиш разтвор в едно легенче, с четка с мек косъм(ако има естествен косъм)  нанасяш и  разтъркваш, изсмукваш и повтаряш процедурта с четката, но с чиста вода. Ако салона ти е много мръсен/омаслен можеш преди вениша да минеш.с някакъв обезмаслител. Поне до сега аз съм прал 6-7 салона така и е нямало ядове, а ефекта е страхотен. Колкото по-качествени препаеати ползваш, толкова по-чист ще ти е салона. Казвам ти да си купиш прахосмукачка, защото след 1-2 пранета си я избиваш и ще можеш да си переш васяка година.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жената и без това изяви желание за подобно нещо и беше отрязана... може да я изненадам за 8-ми март :D

Сега сериозно. Попринцип скоро взех колата и салона си беше оср*н. До сега не ми се е случвало да си омазвам салона, ама и детето вече поотрасна и на задната седалка тепърва ще се случват дискотеки. Може да инвестирам в една такава прахосмукачка.

На Parkside ли е ?

Видях я в брошурата от началото на януари. :zustimm:

Редактирано от RTM
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да. Вземи металната, с повече приставки е и е по-мощна. Ако я нямат налична в магазина им се обади и ако я има някъде ще ти я доставят в желания от теб магазин. Не знам колко пари вземат за пране на салон, но няма да е под 50 кинта, а и си е друго като се заиграеш ти самия. Ако го изпереш сега оставях колата на оборот за 1-2 часа с парно на макс и си готов.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 години давахме на жената колата да й перат салона + тавана ако не ме лъже паметта. Някъде 75лв беше с някакви специални отстъпки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брей.. изобщо не съм запознат с цените за подобна услига. То си излиза изгодно да си го купи човек и да си го има. А и обичам да си правя нещата сам така че......
Благодаря за информацията!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майка ми изпра целия салон на А6-цата с препарат за килими.Точно този сивия на ужасните квадратчета,всичко  светна и си работеше нормално след това,но все пак беше август и не карах колата 2 дни да изсъхне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе не е на квадратчетата, ама мисля че материята е една и съща лесно се цапа и зор се пере.

 

Този салон, снимката е примерна.

audi-a6-avant-28-quattro-5.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пери спокойно с такава прахусмукачка, само имай предвид, че изисква едно 7-8 часа на 30* жега вън и сигурно 50* в колата, за да изсъхне. Ако сега го правиш на тия минусуви температури, ще сгрешиш, освен ако не виси в отопляем паркинг.
Цените започват от 80лв по автомивките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има един пич до КАТ софия прави т.н сухо пране, за 30-40 лв целия салон пере без тавана и след 2-3 часа, може и по-малко колата е суха.. Доволен съм, ако някой е заинтересован, мога да дам коорднати на лично, да не излиза , че правя реклама.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...