Jump to content

Проблем с предни ел. стъкла


nikibars

Recommended Posts

Здравейте колеги,

 

Колата е Аudi  А3 8l, 2002, 1,9TDI. Предните стъкла спряха да се свалят от копчетата на вратите. Когато натисна копчето, се чува нещо като включване(прищракване), но само толкова. Освен това, багажникът не се отключва централно и се чува жужене(за няколко секунди) вляво от ключалката на багажника. Някакви идеи какво може да е?

..И още един въпрос - от сервиза, където я закарах ми искаха по 40 лв на врата, само за работата - това нормално ли е? 

Извинявам се, ако въпросът е тъп, но наистина не съм в час с цените, защото откак е купена, колата почти не е влизала в сервиз...

Благодаря:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вратите трябва да се отворят.Вероятно проблема е във водачите на стъклата.Също се отваря и кората на вратата на багажника,за да се погледне какво се случва.Жуженето е от машинката на централното.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стъклоповдигачите най-вероятно са сдали багажа. Провери ги, малко ще ти е сложно да видиш от механизма, докато стъклото е горе, но би трябвало да успееш. Един стъклоповдигач ти е 4лв., поне за моето бмв е36 бяха по толкова. Ако е от тях и слагаш повдигачите, хубаво е да провериш дали машинките не са ти криви, защото тези 4лв. отиват за секунди на вятъра. Повдигачите са пластмасови и е хубаво да провериш машинките. Ремонтът става за 10 минути на врата.

 

Edit: сега видях, че си написал, че издават звук при опит за сваляне. Доближи се до кората и чуй като цяло дали се чува работата на машинката. Клоня все повече към тези повдигачи.

Редактирано от heaven--
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако това може да даде някаква насока, бяха спрели да работят, после се оправиха някак си от самосебе си и накрая спряха тотално...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:D на мен на бавариата беше така. Пасажерската страна. Мин. година лятото я купих и пича ми вика не работи, поразглобих копчето, за късмет е била само пластинката и свалих пластмасата отгоре и стъклото проработи. След 2-3 месеца стъкло чат пат се вдигне, чат пат не. Зависи машинката по какъв късмет че уцели стъклоповдигача, но не го вдигаше напълно, докосне го за 3-4 секунди и го изпуска. Провери ги, нищо няма да ти стане, ако свалиш кората. :)

 

Твоя повдигач прилича на това, погледни дупчицата му дали е счупена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 7.02.2017 г. at 12:18, nikibars написа:

Здравейте колеги,

 

Колата е Аudi  А3 8l, 2002, 1,9TDI. Предните стъкла спряха да се свалят от копчетата на вратите. Когато натисна копчето, се чува нещо като включване(прищракване)

Това прищракване е от самата машинка има реле, вътре в нея. Като види зор и изключва мотора за да не изгори. На моята А3 правеше така вдига прозореца до някъде и види зор и започва да прещтраква  и беше отишъл единят водач и усуква стъклото 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен е същия проблем. Натискаш копчето и се чува само едно цъкване и това е. Понякога след няколко прицъквания стъклата тръгват( и при мен са предните) и като не ги отварям няколко дни пак не работят. Странна работа, все едно се залепят за уплътненията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз като я взех моята А3-ка и на двете предни врати имах проблем с вдигането и свалянето на стъклата. Препоръчаха ми да отида в специализиран сервиз намиращ се кв. Княжево в близост до колелото на трамвая. Цената беше соленичка по 55лв на стъкло, ако не се лъжа, но хората дават гаранция, а и вече 2г. всичко си работи безотказно.

Не правя реклама на никого, просто давам за ориентир при мен как станаха работите, вероятно ако си ги бях поправил сам, щеше да е в пъти по-евтино, но всеки сам решава ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И сам може да си смениш водачите на стъклата,но е малко играчка и време.

Даже и с побългаряване става,но е една цигания.Затова се сменят с нови.

А най-весело е да се забие стъклото долу по време на движение,безценно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля, че проблема е във водачите. Наложи се да си сменям стъклото( понеже ми го счупиха) и като го свалих водачите си бяха ок. Почистих всичко старателно и смазах добре ролките и шините и за сега всичко е наред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

И все пак какво е решението, на проблема особено когато са спрели да работят едновременно и двата прозореца? Само във водачите ли може да е проблема основния или преди това някакви бушони нещо или пък нещо друго :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен бяха блокирали моторчетата на стъклата. Майстора само ги раздвижи и смаза. Засега всичко е наред:) Взе ми по 25 лв на врата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...