Jump to content

Рестарт на Tiptronic

StanTanev

Recommended Posts

Здравейте, бих искал да попитам дали Tiptronic-a  има функцията да се рестартират насъбраните адаптации на кутията, правил съм този номер на БМВ...

Преди 6 часа, StanTanev написа:

Здравейте, бих искал да попитам дали Tiptronic-a  има функцията да се рестартират насъбраните адаптации на кутията, правил съм този номер на БМВ...

Зависи коя година ти е колата. Преди 2006 софта на кутиите не позволява нулиране на адаптациите.

Трябва да се пробва. Така с гадаене няма да стане. 2005та не става, след средата на 2006 става - ти си по-средата. С ВАС се прави тая работа. Намирай някой в тарафа...

Ще отида до Порше да видим дали има ъпдейт. Имам друг въпрос... Тампона на двигателя ми е за смяна, има вибрации в купето а и ми дава като грешка на VagCom , вече започва да се усеща доста че си е за смяна... възможно ли е от това да има разлика в кутията и поведение като цяло на колата?

Просто си отвори кутията с VCDS-а и копни ревизията тук, за да ти кажат с коя си и дали може да се ресетва. Ако си с GZW, няма да стане. Май от HKG натам стават

Ресет се прави с къвто искаш кабел. Отиваш на 02 Automatic Transmission -> Adaptation -> 01 канал test и save.

Говорих с един пич който живее в Германия и наскоро си е правил ремап на BMW 530d e60, по неговите думи в Германия след тази процедура задължително се правило ъпдейт на кутията... мисля че там ми е проблема.. някой знае ли кой е последния ъпдейт на тази кутия за да е сравня с мойта ?