Jump to content

Audi a3 2tdi 140 коня 2005 година


Recommended Posts

  • Отговори 91
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Днес взех аудито, спазарих го за 7500 лв. Иначе в сервиза майстора остана направо изумен как може да е толкова добре отдолу грам раждичка нямаше и всичко по ходова част е ОК, единствено накладките задните ще трябва да се сменят следващия сезон. По двигателя всичко е ОК единствено каза че трябва да изкарам колата малко извън-градско че турбината била малко задръстена и каза че това ставало като не се кара колата. Друго от дюзите едната само беше с различни параметри но не била за смяна не го разпитвах понеже не беше хич любезен :) Интересуваме какво ще рече че има различни параметри и до кога ще мога да карам с нея или е хубаво да я сменям, не давала грешка или нещо подобно. СПоред майстора колата е на реални километри. Каза че и маховика и двигателя според него са добре. Двигателя е от Б генерация БКД

Бихте ли показали къде мога да видя как се вадят кружките на габаритите и на късите и на габаритите и мога ли да ги сменя с кружки който са с бяла светлина  

Редактирано от Georgi Zhekov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито!! Да си я караш със здраве!

А за технически въпроси - има цвл раздел. Тук не е мястото. И хайде най-после я прочети тая пуста тема с обща информация преди да питаш и какви крушки ти трябват! Без четене няма да мине, разбери [emoji6]

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито.

Добра цена за свежо изглеждаща кола.

Щом ти е казал, че не е за смяна дюзата няма какво да я мислиш, ще си проличи като й дойде времето.

Как се сменят крушките можеш да видиш тук, а и на доста други места по нет-а.

За тунек крушки с бяла и синя светлина не мога да ти помогна, има всякакви, но ти препоръчвам първо да си обслужиш колата и след това да мислиш за бели светлини.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Маслото е сменяно миналата година октомври месец с Тотал Кварц 5в30 и от тогава е минал 2000км показа ми и бележка от сервиза и ми даде тубата с това което е останало, ролки ремаци и водна помпа е сменил 2012 и от тогава е минал 20 хил км. Маслото ако кажете че е добре ще изчакам да направя 10к и тогава ще го сменя а за ролките и ремаците не са минати километрите но са вече на 6 години да чакам ли докато дойде време за маслото или да ги сменям още сега ? Човека е адски скромен и честен и за всичко си е пазил бележките найстина много се е грижил за автомобила и всичко което ви дадох като информация е вярно така че кажете какво да правя.

Относно клипа за кружката това го направих и аз мен ме интересува как да застопоря самата кружка във фара тя точно там спря, само пъхна в дупката гружката. Кружката няма ли някъква скобичка или сокет в който да влезе? Питам понеже искарах кружката и сега не мога да я застопоря във фара :Д 

Редактирано от Georgi Zhekov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич колата ти е за обслужване няма какво да чакаш и да гледаш бележки. Направи си и обслужване ремъци, ролки, масло, филтри, антифриз, всичко както си му е реда и да си знаеш ти, a бележките и гружките после ги гледай.

Редактирано от marin.ganchev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито за придобивката!

Аз също бих те посъветвал за пълно обслужване. Ремъци, ролки и водна помпа са ти за смяна отвсякъде, а и от маслото няма смисъл да пестиш. Предполагам че и спирачната течност е за смяна. За дюзата може да пробваш да сипеш някоя добавка за почистване на горивната система и да направиш едно хубаво извънградско каране. Дано и турбото да се "отпуши".

Редактирано от manoleo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Passi написа:

Той ако вземе да ви слуша може и мотора да смени.Ако е обслужена преди 20 000км от какъв зор да я обслужва отново.

Ако иска да е кара да си е обслужи и да си знае, че той ги е направил тези манипулации, а това, че имал бележки не е гаранция, а и факта, че преди 5-6 год. са сменяни, няма какво да чака.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ролки ремаци и водна помпа задължително ще сменя въпреки че са сменяни преди 20к километра понеже това е било 2011 година човека просто е през по голямата част от годината извън България и найстина не я  е карал и е стояла в гараж. Иначе маслото с филтрите няма да ги сменям понеже ги е сменил миналата година октомври месец на бележката от сервиза си пише и дата и километри и бутилката с масло даже си ми даде, много добър човечец. Маслото е Тотал-кварц 5-30 добро ли е или да го сменям с друго. Маслото мисля да го сменя или като направи 1 година или като мина 10к километра няма смисал на 2000 км да го сменям като преди 6 месеца го е сменил.  Колко горе-долу трябва да излезе смяната на ролките с ремаците и водната помпа ? Кажете каква е тази добавка като напълня резервоара до горе колко да сложа. Спирачна течност и маслото на скоростната кутия ги е сменял края на 2015 в Порше излиза си даже като изтория на колата.

Редактирано от Georgi Zhekov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...