Jump to content

Проблем на бензин


stenli111

Recommended Posts

Здравейте, колеги колата е 1.8.125.коня 20 клапана АДР с обикновена газова.Проблема се изразява само на бензин и само при първоначален старт на двигателя.Пали без проблеми но за няколко секунди неможе да се изфорцира пропадат оборотите почти изгасва даже припатква. След това идва на себе си до следващите студени стартирвания.Проверих не изпуска газ да меши горивата чистих дросела за друго не се сещам някой ако се е сблъсквал с нещо подобно нека да помогне.

Благодаря!

Приятен ден!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз, и го оправих - при мен беше изтървал клапана в бензиновата помпа. От 7 години си пали супер колата.

Редактирано от kostaIliev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смени свещите ако не се оправи сменяш и кабелите после провери да видим дали съска при отваряне на резервоара при мен това беше проблема а и понякога ми се дигаше и оборотите...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Същият проблем го имам и аз в момента мислих да пусна тема но ето че ме изпревари. Това което съм направил до момента за най-евтино вероятно отстраняване на проблема е да сменя свещите, горивен филтър и почистване на дросела и засега има ефект но като подам по рязко газ и колата се замисля малко и понякога се чуват гърмежи от някъде. Като паднат температурите ще видя как се държи хайвана и на къде ще отидат нещата. Пишете ако намерите някакво решение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потенциометъра му се износва, там нищо не можеш да изчистиш, купува се нов дросел.

"На компа"  рядко излиза нещо, обикновено е проблем с окабеляване/букса, и/или стъпковото моторче за празен ход, а износване се диагностицира само по поведението на мотора при палене на студено/топло, работа на празен ход, ускорение и комбинация от предните. На тая възраст, на която са колите от тоя модел (В5-ците), НЕ СЪЩЕСТВУВА оригинална дросел клапа, която да работи коректно, или да не е износена, е, само ако не е на кола, тип "гаражно злато".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Почистих дюзите на ултразвукова ваничка и засега нещата се оправиха но още я наблюдавам дали няма да покаже пак магарийте,и затова не съм писал когато съм сигурен че проблема е решен на 100 процента ще пиша в темата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, колеги проблема е решен при мен се оказа запушени дюзи.Може би само една но ги почистих всичките .

Благодаря на всички за помощта!

Приятна вечер!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Същото се случва и при мен.@stenli111, можеш ли да кажеш дали от сервиза ти препоръчаха да изчистиш дюзите или сам реши? Идеята е че искам да отида в сервиз и да ми диагностицират проблема точно, а не да ми казват (както се случи) може да е: горивен филтър, може да е дюзи, спипи добавка в горивото и още 2-3 предположения.

Благодаря предварително!

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...