Jump to content

Проблем с паленето


Ceckata011

Recommended Posts

Здравейте. Карам ауди 80 б4 2.8 aah. Колата има проблем с паленето. Когато спра на баир и предницата е нагоре, а в резервоара има по-малко от 6-7 литра бензин, колата не може да запали. Някой ми беше казвал, че тези коли имат 2 помпи, едната била само за резервата и ако тя не работела се получавало така. Също съм забелязал че лампата за горивото светва доста късно. Като ми светне минавам едва 10-15км докато свърши изцяло. И през тези 10-15км ту светва, ту угасва. Не вярвам много на стрелката, защото като взех колата, стрелката показваше 1/2 при наличието на 10л. гориво. Не ми се струва много нормално при 6 или 7 литра бензин да не иска да запали на баир, както и това, че като светне лампата за гориво почти вече няма бензин. Според мен като светне, би трябвало да може да мине още поне 30-40км, затова реших да ви попитам за мнение. Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 11 часа, Ceckata011 написа:

Когато спра на баир и предницата е нагоре, а в резервоара има по-малко от 6-7 литра бензин, колата не може да запали.

Според мен отговора е във въпроса,колко според теб е нивото на бензина в резервоара при наличие на ПО-МАЛКО от 6-7лт...може би 2-3мм.Пробвай с 16-17лт и ако пак не пали тогава вече може да имаш някакъв проблем..така виждам аз нещата,може и да бъркам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е и да няма проблем, но имам една б3ка която пали и с 2л.

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Б3 резервоара е висок и тесен и дъното се покрива с по-малко количество бензин, на Б4 е под задната седалка и с по-голяма площ.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мене в случая се касае за настройка на показанието на стрелката на бензиномера от най-дясната врътка.  Рисковано е да се разчита на няколко литра в резервоара, може да изгори помпата. Трябва на празен резервоар да се налее например 15 литра и да се настрои показанието на стрелката да показва горе долу толкова.  Щом стрелката влезе в червения сектор трябва да се зарежда. Все още не знаем дали колата е куатро. При този резервоар това е още по-важно, защото той е с по сложна форма и повече секции. Помпите са доста скъпи, за да се рискува. Никога не трябва да се стига до светване на лампата, поне аз никога не стигам до там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...