Jump to content

Проблем с висок моментен разход - A4 B6 1.9TDI AVF


Firo

Recommended Posts

Привет колеги,

 

Колата е a4 b6, 1.9TDI, AVF мотор. Цялата драма започна след почистване на дебитомера - борд комютъра започна да показва много високи стойности на място - между 20 и 40 л/100км (без значение дали мотора е загрял или студен). При движение на скорост нещата изглеждат сравнително нормални. В последствие дебитомерът бе сменен с нов, но това не промени абсолютно нищо. Сложен бе и нов мап сензор за проба - отново нямаше промяна. Освен това забелязох, че стойностите за моментния разход се променят доста по-бавно от преди. На VAG Com - грешки няма. Термостата е сменен преди 2г с оригинален  и колата си загрява както обикновено. Възможно ли е проблемът да е свързан с температурният датчик, отчитащ температурата на антифриза ? (на таблото си отчита 90градуса, но доколкото знам датчика е двоен - за таблото и за компа).

 

Предварително благодаря за съветите :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направи една диагностика с живи данни,там могат да се видят стойностите на дебитомера на място,темп.датчик и колко гори на място(мл/ч),при мен е 0,5л/ч,както и да сравниш разход по борд с реален,ако не се лъжа и от запушен катализатор може да се покачи разхода

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Здравей колега и аз имам същия “проблем”. Казвам го в кавички, защото просто сеикнах с него. Предполагам е просто по-стара самата технология при итчитането и затова има забавяне. Колата ми е 1.9tdi avf quattro и среден разход (магистрала, софия, пловидв) ми гори 6.3-7.0. На място понякога показва плашещи цифри, но в действителност не е така. При мен също няма грешки, логовете са перфектни. Не се притеснявам за показанията. 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Днес по магистралата на мен ми показа 7,4 струва ми се много висок този разход?

Двама души в колата със 130-140.  Колата е Б7, куатро, 2.0 ТДИ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е особено висок разхода. Отделно не винаги разхода по компютър е точен с реалния, до десетина процента разлики са често срещано явление :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на моето ауди а4 б6 1.9 авф мотор разхода ми е висок, но турбото, егр и колектора са ми за чистене. Също се чува някакво шляпане на клапан или повдигач и то само при леко подадена газ. Сега вече с топлото време ще изчистя всичко, ще направя промивка на двигателя и сипвам хубаво масло пък ще видим резултата.. :D но не знам и как е зацепен ангренажа, защото я взех обслужена и не знам, как са го зацепили

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...