Jump to content

Изчезнаха ми мигачите


nedelcho_iliev

Recommended Posts

Здравейте,

тази сутрин ми изчезнаха мигачите. Не работят нито аварийните светлини, нито мигачите. Нищо не светва и нищо не цъка. Натискаш копчето/ръчката и просто нищо не се случва. До последно всичко си работеше без каквито и да било смущения.

Посъветвайте ме откъде да започна. Изключвам бушон, защото видях, че аварийни и мигачи са на различни бушони. Все пак ще ги проверя. Имам монтирана допълнителна аларма, която кара мигачите да мигат (в смисъл тя ги мига, не ползва фабричното реле), и всички мигачи работят, следователно изключвам нещо да се е намокрило и да е направило късо съединение.

Мисля да започна от релето за мигачите. Разбрах, че то се намира на гърба на таблото с уредите. Питането ми е, едно ли е релето за аварийни и мигачи? Може ли проблем в ключа за аварийните да доведе до загуба и на мигачите?

Предварително благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно и също е релето и е закачено на гърба на таблото с уредите. Имай в предвид, че ако има повреда в ключа за аварийните е възможно да нямаш мигачи защото захранването за тях минава през самия ключ. Така, че има голяма вероятност проблема да не е в релето, а в ключа за аварийните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как да извадя ключа за аварийните, без да строша нещо?

 

Най-вероятно проблема да е там, защото мигачите работеха до последно и когато реших да паркирам включих аварийните, но не светнаха.  След това установих, че и мигачите не работят.

 

Обаче преглеждайки списъка с бушоните тук виждам, че бушон №10 е за аварийните, а бушон №13 е за мигачите (Blinkleuchten  нали е мигачи?).  Та започвам да се обърквам. Да разбирам ли, че и двата бушона отиват на ключа за аварийните?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж си релето първо. За копчето за аварийните може да се опиташ да го избуташ отзад стига да успееш  да свалиш,  който и да е ключ/капаче от редичката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът сам се разреши. Когато се качих в колата, натиснах бутона за аварийните. Чух еднократно цъкване зад таблото без да светне нищо. Изключих и включих аварийните 2-3 пъти - "цък", "цък" и в един момент всичко си заработи. Явно проблемът ще да е бил в релето.
Понеже ми беше интересно къде се намира въпросното реле, каква е схемата на свързване и т.н., се поразрових малко в интернет и ето какво открих:

HazardLightRelayLocationaqqUcGm_thumb.jp   HazardLightRelay191953227A_now_1H0953227   Clipboard01HRshz5z_thumb.jpg   Clipboard02CGKAlyl_thumb.jpg

Clipboard03rtyMSF7_thumb.jpg  Clipboard04dM0aAd9_thumb.jpg

Редактирано от nedelcho_iliev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак ще се появи, сменяй бутона за аварийните щом си го оправил от него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо не съм оправил. Включих и изключих бутона на аварийните няколко пъти. При включването се чуваше еднократно цъкване зад таблото. Това, че цъка, не означава ли, че бутона "пуска ток" на релето или греша? Имам друг бутон за аварийните наличен, обаче нямам само капачета на конзолата с бутоните и ще пада разглобяване. Една снимка на колега от форума за онагледяване:

DSC02059.JPG

 

Има ли начин да извадя цялата конзола с бутоните, без да пипам радиото и духалките? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вадиш долапчето отстрани, бъркаш и натискаш бутона на аварийните навън и ще излезе. Отвън също става, но е по-трудно.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия тесните от 2-те страни са капачета. Отдолу са болтовете. По спомени.

 

Обаче имам спомен, че се вадят и самите копчета като подпъхнеш отвертка

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 years later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...