Jump to content

Избор на масло ?


n1koo0

Recommended Posts

5w30.     Аз бих препоръчал Бардал , Мотул , Адинол. 
Аз лично съм с Адинол. Немско е . Смених Кастрола с него и усезаемо ми утихна двигателя ! 
Силно НЕ препоръчвам Кастрол , защото е доста известна марка и освен ако не си го внесеш от Германия , има голям шанс да е ментак .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не разбирам защо всички гледат само обозначението за вискозитета на маслото, напр. 5w40. Много по-важна е спесификацията на фирмата VAG, a тя за въпросното Audi e 505  или 505.01 за интервал на смяна 15000 км или 1 година или 506 / 507 за интервал 30000 км. Тази спесификация определя присадките в маслото, които фирмата VAG е определила като определящи. Вискозитетът е важен само във връзка с климатичния район - умерен, студен и т.н.

Редактирано от iliyan_pi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да разбера градската легенда да се избягва Кастрола защото е масов и ще си купиш менте. Почти винаги карам с Кастрол и не се оплаквам от него, даже съм доволен. Просто трябва да гледаш от къде го купуваш.

 

По тази логика Бардал, Мотул и Адинол също НЕ Е препоръчително да се купува,защото съвсем не са малки,неизвестни бутикови фирми с продукция за тесен кръг от клиенти.Има голяма вероятност да е менте!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бях с Castrol Edge 5w40 (купуван от Аутохит) и за 10000км долях около 700-800 ml. Откакто смених с оригинално VAG от колегата ACE вече съм изминал около 5500 км и не съм доливал и капка. Всеки сам си прави изводите, но се убедих, че от оригинала няма по-добро. Колата е А4 2.0 TDI 140к.с BLB. Успех с покупката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да,оригиналното е много хубаво и доколкото знам е точно Кастрол.VAG още не произвеждат масла.

А харча на масло обикновено почва след 7хил.км.,дано не се налага да доливаш и с "оригиналното" :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сипах Castrol edge 5w30 ll, за 4000км долях 800гр, смених с тотал 5в30 mc3 и за 11 000км долях около 600-700гр, като кастрола покрива спецификацията на моята кола (A4 b7 2.0 tdi 170hp), а тотала не :) На старото ауди б6 131к.с. беше същата работа с маслата.

Редактирано от ceckoguide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тя по-дебела легенда от "оригинално масло" едва ли има, все едно въздуха в гумите да е "оригиналния", стига се вманиачвайте с глупости.

Еле пък "спецификации на производителя и съответните на същите присадки"......

Виждали сме коли от магазина, поени само с "оригиналното по заводска спецификация и със съответните(правилните!) присадки" масло, да раждат преждевременно, просто всяка моторна фамилия с времето е показала какво/ви масла търпи и/или предпочита, конкретно за нашия регионален климат. Гледайте да е възможно най-надежден търговеца, оттам вече лотария.

 

Редактирано от NIKO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...