Jump to content

Газова уредба - инжекцион


Recommended Posts

Здравейте,замислям се да и сложа една газова уредба но преди това искам да попитам има ли някой който е слагал на този двигател да ми каже дали си заслужава,как е с разхода на гориво,защото сега ми гори 11,12/100 градско и след това ако почне по 17-18 гас не си заслужава,някъкви проблеми имал ли е с двигатела след поставянето и.И също за малко щях да забравя някава ориентировъчна цена да ми кажете ? Благодаря ви !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слагай не бой се.Аз имам АГУ и трябва да ти кажа че съм много доволен.Всякакви коментари че на газ не вървяла че гърмяла че се скапвали инжекторите че на баба им трънкена вече съм спрял да ги чета.Динамиката /поне при мен/ е почти същата като на бензин стига да не правиш тънки сметки че ще изгори 0.5-1.0 лит в повече.Също така е важно добрата настройка на изпарителя свещите и не на последно място състоянието на двигателя.Разхода е ~ 11-11.7 л/100км.Не е нужно да слагаш газов инжекцион.Много пари е а ефекта е същият като обикн. АГУ.Аз лично на газ съм вдигал 210 км/ч . Сега вече е тъмно но утре ако искаш ще снимам газовото и ще ти пратя снимки.Такъв разход от 17-18 л може да ти даде ЗИЛ-130 ГАЗ-24 и други такива реномирани марки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти много за бързия отговор.Но малко се обърках аз знам,че не може да се сложи обикновенна газова ако колата ти е пълна инжекция.

Е разликата ако е 0.5-1.0 лит в повече това вобще не е проблем аз казах 17-18 защото съм чувал за обикновенните газови уредби още едно време че смяташ колко ти гори на бензин +3-4 литра и получаваш гас.

Ще ми кажеш ли горе долу колко струва една като твоята газова уредба ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човече казах ти вече . Нямаш нужда от газов инжекцион.Изобщо не е вярно че е задължителен ако колата ти е пълна инжекция.Ако пък имаш 1800 лв излишни - сложи си няма лошо. Моето АГУ е 76 0лв с бутилка на мястото на резервната гума. Газов инжекцион е/ почти/ задължителен при БМВ Е-34 Е-39 Е-46 с двигател М-50 24V например защото всмукателните им колектори са пластмасови и при евентуален : гърмеж: се сцепват. Но преди около месец видях такова БМВ с обик. АГУ. Явно и на тях вече им хванаха чалъма.Да му мислят тези със скъпите коли дето ги купуват за по 30-40 000 лв и после се сещат че ако сложи газ ще им е по ефтино.Да ама не. Газовият инж. при повечето от тях е задължителен.Ти няма какво да му мислиш. По добре си намери свестен майстор да ти направи колицата и да нямаш проблеми поне 10-15 000 км.Аз поне толкова минах без никакви ядове.

Редактирано от Iv-o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз карам същата А4 с 1.8 и вече почти 2 години съм с обикновена АГУ. Колата върви на газ като самолет, нищо и няма. За цени питай майстори :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А да ме посъветвате къде в София има свестен газаджия /обикновенна газова LANDI SE 95/ за същият двигател ADR 1.8 20V че гори 13-14/100 градско и се усеща разликата бензин-газ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Колата на Iv-o е вече в мен. Обади ми се да те повозя а ти после седни ми разправяй къде е разликата :flehan:

Ако е удобно, бих желал да видя колата, че почуках на няколко врати :hilezh: и отказват да сложат обикновено газово на А4 125 к.с.

В тази връзка ако оставите телефон ще Ви потърся. Или моят е 0888 005012 Иван Иванов. :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте бихте ли ми казали конкретно какъв е разхода на гориво на АДР със обикновено газово градско и извънградско поотделно. Благодаря!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От една седмица и аз се качих на Б5 1.8 20V.Смея да твърдя,че колицата си харчи нормално.Прави ми впечатление обаче че много бавно ускорява.Примерно на първа не може да извърти гуми,което е странно.Нито на газ,нито на бензин.Сякаш не може да диша или центровката не е наред.Иначе колата си ускорява,бавно,но сигурно.Примерно сравнено с Вектра 1.8 90к.с. ускорява по зле на 1ва и на 2ра,докато на 5та имам един баир,които минавам често и оня ден го изкатери със 150,което е с 30 км/ч

повече отколкото Вектра-та.Не знам дали при всички е така,но в крайна сметка колата върви сравнително добре и няма (поне засега)проблеми с газта(Ловато) и харчи около 12 градско(Пернишко).Така,че успех с монтажа на газовата и дано да случиш на майстор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Прави ми впечатление обаче че много бавно ускорява.Примерно на първа не може да извърти гуми,което е странно.Нито на газ,нито на бензин.

И моята преди мен я бяха "ограничили" и като натисна педала на газта до край, не ми отваряше втората дроселова клапа. Верно, че харчеше малко, но не ускоряваше, както сега. Може да погледнеш при теб как е :D

Редактирано от Vami
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Колеги, някой намери ли читав газаджия който да монтира обикновена газова на ADR?

Помагайте, че с тоя бензин не се трае, а газов инжекцион ще го изплатя точно преди да и дойде време за продаване.

:flipoff:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж тук,аз така си избрах къде да ми монтират газта......

Lube, дали телефонът е все още същият, тъй като забелязах, че темата от форума на линка, който си дал е от 2005г?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

понеделник - петък / 9,00 до 17,00

събота / 9,00 до 14,00

А точния адрес е:

Княжево

бул. Цар Борис ІІІ № 383

0888 749 795

0899 18 77 53

Искрени благодарности, Lube!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...