Jump to content

Спукано челно стъкло на Б7


jordanik

Recommended Posts

Предното стъкло на Б7-та,която взех наскоро,има пукнатина около 15 см малко над дясната чистачка.Вчера се поразходих да посъбера оферти за смяната му.Малко им е претоварено на фирмите сега в студовете,та ми дадоха час за другата седмица.Обясниха ми че след смяната колата  трябва да е в покой поне 4 часа,което означава да вися на паркинга пред тях половин ден/не мога да зарежа там колата,че не съм сложил някакъв допълнителен имобилайзер,който се изисква по Каското и за който записания час е още по-натам във времетото/.Другата им оферта е да дойдат и да го сменят на място.Та сега на въпроса.До колко качествено може да се смени челно стъкло на полеви условия/ми ако завали дъжд/ и мога ли да разчитам на добре свършена работа,ако ги извикам на адрес?После,гледам,че под стойката на огледалото има някакъв сензор/не го знам за какво е/,но ми казаха,че трябва да се поръчва допълнително специален гел за залепването му.Тоя сензор,по принцип,те ще могат ли да го отлепят или нов ще трябва да взимам?Другото,което ме интересува е какъв е заводския цвят на това стъкло.На мен ми се струва,че е нещо между зелено и синьо,но какво е точно-не знам?

Edited by jordanik
Link to comment
Share on other sites

Еднакво качествено или некачествено могат да ти го направят и при двете положения.

Мястото за смяна е без значение,не се изисква нещо специално,сваляне на старото и качване на новото е макс 30мин.

От дъжд няма страшно( даже по добре ),само да не се кара колата та да се размести!

Щом ти се струва,че цвета е зелен на стъклото може би имаш подгрев на него,съответно и новото трябва да поръчаш с подгрев.

Link to comment
Share on other sites

Just now, svoenraven написа:

.............. цвета е зелен на стъклото може би имаш подгрев на него,съответно и новото трябва да поръчаш с подгрев.

Как мога да позная,дали имам подгрев на предното стъкло.че вече ми записаха час пък аз за такава евентуална екстра не съм споменавал?

Edited by jordanik
Link to comment
Share on other sites

Най-вероятно нямаш подгрев на предното стъкло - не е стандартно да го имаш. Знам само за една фирма която продаваше предни стъкла за Б7-ци с подгрев, но вече не ги предлагат. Едва ли ти имаш такова.

Edited by CVT
Link to comment
Share on other sites

А какъв му се води заводския цвят,че във "формата за поръчка" има няколко различни цвята и аз го писах зелено.а да не се окаже че е синьо/бяло не е със сигурност/?

Edited by jordanik
Link to comment
Share on other sites

С какво челно стъкло си-Сен Гобен ли?

Най-вероятно.Поръчвайте европейско,с необходимите сензори по него.Иначе няма да тръгнат.

Не трябва да се кара три-четири часа след смяната,ако има възможност и повече.Всичко зависи от чиляка който ще го монтира.

Link to comment
Share on other sites

Да ти кажа не съм гледал точно каква му е марката,но означенията му съвпадат с другите стъкла по колата.Най-ме е яд,че автомобила е тръгнал от Швейцария със здраво стъкло и по пътя е станало спукването/дошъл е на ход/.На мен ми зеленеят всичките стъкла,но не съм много сигурен дали това им е цвета,или се получава измамно отражение от интериора.Иначе,поръчах уж европейско,а за сензора писаха,че бил за дъжд,но аз така и не знам за какво е и как да го пробвам?Огледалото е електрохроматично и въпросния сензор е залепен под стойката му,а колата е със заводски ксенон.От сервизната книжка нищо не мога да разбера,щото е на френски и италиански,пък аз тези езици ги владея толкова,колкото и китайски.Ето как изглежда джама:

038836598-big.jpg?r=0

Edited by jordanik
Link to comment
Share on other sites

Надявам се да е така,аз рамата им я дадох,но това което попълвах имаше опции за избор на цвят и въпрос за наличие на сензори,за да се вземе нужния гел за залепването им.От което оставам с впечатлението,че стария сензор ще го отлепят и лепят отново/ако не бъркам нещо/.Май най добре е да ида с колата на място и там да видят какво е действителното положение.

Link to comment
Share on other sites

А мислил ли си да си залепиш стъклото и да не си осложняваш живота с поръчване на някакви специални гелове и т.н. и да се чудиш какъв цвят стъкло да си поръчаш

Link to comment
Share on other sites

Ще се сменя  цялото,защото пукнатината "върви"  и сега от студовете стана толкова голяма

Записал съм час в SPS за Pilkington.

Edited by jordanik
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Мдаа,така си е!

Затова аз накрая реших да не икономисвам и направо си поръчах San Goben  акустично със сензор за дъжд и светлина,каквото е и заводското ми.Цената му е със 100 лева отгоре на твоето,ама "като е гарга-да е рошава":Още чакам доставката му и трябва тия дни да ми го монтират,че ще ми изтече временния номер.

 

 

 

Edited by jordanik
Link to comment
Share on other sites

И да завърша темата.Имам си вече ново здраво челно стъкло San Goben,което е със "доживотна" гаранция от производителя/каквото и да значи това/.Едно голямо "Благодаря!" на момчетата от SPS за професионално свършената работа по монтажа.Бяха сложили предпазни калъфки на двете предни седалки,на волана,на скоростния лост и на таблото и по нищо не личеше в салона,че са демонтирали стъкло,чистили силикони и монтирали новото.Освен това ми прибраха колата в халето за през нощта,за да изсъхне по-добре силикона.Препоръчвам ги!

Edited by jordanik
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...