Jump to content

2.0E 16V Проблем с палене


tri4kata

Recommended Posts

Здравейте колеги, имам следния проблем с Ауди 100 2.0Е 16V quattro. При контактен ключ бензиновата помпа се включва и качва бензин съвсем нормално, при което колата завърта и пали без проблем, но малко след това изгасва. След като изгасне се чува как помпата отново започва да подава бензин, но реално между първоначалното запалване и този момент не работи. С други думи колата качва бензин само за старта и след това нормалното хранене е забавено и колата изгасва междувременно. Ако запали и се задържи след това колата работи и ускорява напълно нормално. Веднъж ако запали и се задържи след това винаги пали, но първите 10-20 секунди гасне на ниски обороти и трябва да подавам допълнително докато се закрепи. Това не се променя независимо дали колата е топла или студена, дори да е напълно загряла след каране. Знам, че този механичен инжекцион е много проклет, но в случая мисля, че не е виновен, температурата също се индикира правилно на уредите. Моля за съвети и се извинявам, ако темата се дублира.

Link to comment
Share on other sites

Не е проблема в помпата, инжекциона иска регулиране - "проклетия инжекцион" си проявява характера, трябва да се вкара в норми. 

Link to comment
Share on other sites

Кое точно иска регулиране и как става, дюзата за студено палене отделно ли се регулираше?. Имам спомен, че съм се занимавал с такава инжекция на 1.8 пасат. Иначе благодаря и ще пробвам

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Здравей преди година и нещо имах подобен проблем.При мен се оказа запушени тръби на бензинопровода който минава под колата.Просто останаха последни не проверени.Преди да купуваш,миеш,въртиш болче,обезвъздушаваш,вадиш,разглобяваш, откачи тръбата в посока към инжекциона надуй с въздух и като изкараш мазнотиите, затвори винтила на въздуха (ако имаш газ)до край ,върни половин оборот и ще ти запали от първия път!Останалото вече се надявам да не си разместил.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...