tri4kata

2.0E 16V Проблем с палене

Recommended Posts

Здравейте колеги, имам следния проблем с Ауди 100 2.0Е 16V quattro. При контактен ключ бензиновата помпа се включва и качва бензин съвсем нормално, при което колата завърта и пали без проблем, но малко след това изгасва. След като изгасне се чува как помпата отново започва да подава бензин, но реално между първоначалното запалване и този момент не работи. С други думи колата качва бензин само за старта и след това нормалното хранене е забавено и колата изгасва междувременно. Ако запали и се задържи след това колата работи и ускорява напълно нормално. Веднъж ако запали и се задържи след това винаги пали, но първите 10-20 секунди гасне на ниски обороти и трябва да подавам допълнително докато се закрепи. Това не се променя независимо дали колата е топла или студена, дори да е напълно загряла след каране. Знам, че този механичен инжекцион е много проклет, но в случая мисля, че не е виновен, температурата също се индикира правилно на уредите. Моля за съвети и се извинявам, ако темата се дублира.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не е проблема в помпата, инжекциона иска регулиране - "проклетия инжекцион" си проявява характера, трябва да се вкара в норми. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Кое точно иска регулиране и как става, дюзата за студено палене отделно ли се регулираше?. Имам спомен, че съм се занимавал с такава инжекция на 1.8 пасат. Иначе благодаря и ще пробвам

Share this post


Link to post
Share on other sites

Прочети тази тема:

В нея са описани отделните компоненти на инжекциона,какво се мери и как се прави реглажа.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравей преди година и нещо имах подобен проблем.При мен се оказа запушени тръби на бензинопровода който минава под колата.Просто останаха последни не проверени.Преди да купуваш,миеш,въртиш болче,обезвъздушаваш,вадиш,разглобяваш, откачи тръбата в посока към инжекциона надуй с въздух и като изкараш мазнотиите, затвори винтила на въздуха (ако имаш газ)до край ,върни половин оборот и ще ти запали от първия път!Останалото вече се надявам да не си разместил.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.