Jump to content

Имам проблем с отварянето на багажника

Blasteraudi

Recommended Posts

Колеги отскоро започна да ми прави номера багажника и сега тотално не работи. Само с ключа се отваря.

Незнам какъв е принципа . С машинка Ел . ли е и какво трябва да си търся за да го оправя.преди беше с леко докосване щракаше и беше супер а сега е супер неудобство.

Ако някой ми бъде полезен ще съм благодарен 

Ако чистачката е имала проблеми е текло вода и най евентуално е прецакала ел. ключето. Свали кората направи снимка и кажи как е положението.

Sent from my GM 5 Plus using Tapatalk

Имах същия проблем, оказа се пречупен кабел в снопа от кабели между капака на багажника и купето където се свива и минава през една пластмасова тръбичка с гумени маншони в двата края. Оправя се лесно като откачиш тази тръбичка и издърпаш леко кабела и видиш къде е пречупен.

• 2 weeks later...
На 28.08.2019 г. at 16:09, Blasteraudi написа:

Колеги отскоро започна да ми прави номера багажника и сега тотално не работи. Само с ключа се отваря.

Незнам какъв е принципа . С машинка Ел . ли е и какво трябва да си търся за да го оправя.преди беше с леко докосване щракаше и беше супер а сега е супер неудобство.

Ако някой ми бъде полезен ще съм благодарен 

Примерно сутрин,като запалиш,отваряли се??

Имам в предвид първо палене за деня,тогава генератора зарежда 14.4V,ако се отваря проблема е в моторчето по точно в термистора му,ако не се отваря най-вероятно е в маншона с кабелите...

• 7 months later...

Тоя проблем е дъвкан много. Или ново моторче или разглабяш твоето и заменяш пластинката. 

Ето го и поста ми от темата за багажника:

Има лесен вариант за отремонтиране. Демонтирай актуатора(машинката), разцепи корпуса(не е трудно, просто са залепени 2те части на корпуса и с нож се разделят много лесно). Извади 2-та пина за буксата със клещи тип (човки) и моторчето което е вътре се освобождава. Като го извадиш трябва да го отвориш и вътре ще намериш една малка контактна пластина. Извади я, вземи си един голям автобушон и счупи пластмасовия корпус. Пречупи крачетата така че да са с размера на пластина, слагаш заедно двете крачета на мястото на пластинката, сглобяваш обратно и забравяш някога пак да имаш проблеми с актуатора. Ако имаш въпроси, ще помагам.

Edited by Traytor