Jump to content

Upgrade на MMI 2G и на навигацията ѝ с алтернативна мултимедия с Андроид


VBI

Recommended Posts

@VBIЩе го размърдам кабела и мисля ако е всичко ОК да  го  прихвана някак за да не се мърда изобщо след монтажа. Нямам гараж и мисля да монтирам пред блока, но сега с тази ситуация с корона вируса ме е страх някой да не ме изтипоса в фейса, че не стоя вкъщи 🙂. Ще пиша като приключа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@VBIМърдах кабела доста,но картината не трепна, работи добре.

Не съм преключил все още защото стана тъмно, а имам и кабел за камерата да прекарвам. Направи ми впечатление, че като вляза в колата и просто натисна копчето за пускане на MMI не тръгва,трябва да дам на контакт. Аз съм с безключово палене и като натисна бутона Stop навигацията също се изключва, а не както беше досега като отворя вратата.Ако запаля и колата поработи малко,когато я изгася остава да работи навигацията и се изключва когато отворя вратата,но после ако натисна бутона за пускане на MMI не тръгва? Не знам това нормално ли е? 

Не смятам да слагам SIM карта и се чудя да слагам ли изобщо антените? Има също така 2 бели и два сини кабела с конектори на които няма Label , не знам за какво са и ги пъхнах отзад просто...Утре ще я досъбера,сега е време за алкохолни напитки по случая 🙂

На 6.02.2020 г. at 13:10, VBI написа:

Конфигурирай я като отделен носител - не като допълнение към основната памет за да можеш да си я вадиш или сменяш ако се наложи

Забравих да спомена, че съм запомнил да направя точно обратното на което си ме посъветвал :) . Тъй като още не съм затворил,ако я извадя и я сложа пак дали ще мога да я реконфигурирам?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 12 часа, VBI написа:

... @CVT Тук се вижда и чип-а в който влиза видеосигнала от MMI 2G... 

 

Този чип представлява LVDS Image Receiver. Демек получава видео сигнала кадър по кадър по тези диференциални двойни писти които се виждат на платката. Гадното е че дейташийта му (цък!) е само на китайски и автоматичното превеждане го обърква много.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@VBIВчера като мърдах кабела както ми каза нямаше проблем, но още ня бях затворил. Днес в момента, който  натиснах цялата рамка при монтажа и картината изчезна изцяло(тъмен екран),като звук продължаваше да има. Дръпнах пак напред рамката,мърдах кабела,нищо. Изкарах кабела където предполагам е захранването и пак го вкарах,включих и имаше картина. При опит да наместя пак рамката на място, отново тъмен екран и така около 5-6 пъти. 

Още като получих навигацията ми направи впечатление че там където кабела влиза към дисплея има много малко място м/у него и металния заден капак. Не мога да разбера защо са решили да го промушат точно там,от долната страна го притиска също малкия бял куплунг. Това сребърното тиксо с което е защитен кабела не предпазва точно най-критичното място където кабела се опира в металния капак. Отворих капака и сложих точно там изолирбанд, след това монтирах и повече не се появи тоя проблем. Предполагам,че когато натисна рамката да си влезе на мястото и кабела се натиска в металния заден капак и заради това става така. От снимките които си постнал не мога да видя хубаво дали и ти си пробвал това,но си струва да се опита. Явно този кабел е проблематичен след като и при мен се появи подобен проблем( нямаше зелен екран,но горе долу).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

@lavatrice  Според мен въпросния кабел е много чувствителен на паразитни капацитети и затова като се огъва се променя картината. Аз също съм сложил предпазно пластмасово фолио точно на изхода защото се прегъва и като нищо може да се прекъсне или "окъси", но проблема с черния екран е от преди това. 

 

Иначе по въпроса с пускането на мултимедията - при мен като поставя ключа и се отключи кормилната колона дори без контакт и тръгва веднага, но аз съм с обикновен ключ. Иначе като загася двигателя ако не съм извадил ключа продължава да свири и работи докато не мине времето с таймера. Извадя ли ключа от кормилната колона се изключва ментално. Трябваше да ти кажа да направиш няколко снимки отзад на мултимедията и на Трансфер бокса за да видя дали да еднакви.

 

При теб като въртиш бутона долу върти ли се менюто на Андроидската мултимедия?

 

Относно антените - свържи ги и ги пусни в дупките зад таблото за да не си търси мрежа непрекъснато дори и без сим карта. Естествено тази за GPS-a е хубаво да се изведе отвън за по-добро приемане на сигнала.

MicroSD картата можеш да я преформатираш по всяко време през менюто Storage на Андроида.

 

@CVT  Чудя се дали не вървят и други сигнали по куплунга от колата освен тези за видео сигнала от които да зависи дали въобще да има сигнал, но това евентуално може да се види само с ЕЛСА, а аз нямам инсталирана. Ще прегледам до колкото мога datasheet на чипа ако мога да измисля нещо.

Редактирано от VBI
Допълнителна информация
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@VBIПредполагам, че може да се наложи пак да отворя заради камерата, защото май нещо не съм свързал като хората отзад и ще снимам. При безключовото волана се отключва след натискане на бутона старт,който също дава и колата на контакт. Утре ще пробвам с ключа.

Когато въртя бутона се върти менюто. GPS антената съм я сложил където ти си сложил твоята. MicroCD картата я оправих. 

Не знам как да сменям източника на аудио. В навигацията има няколко аудио файла, които дори да ги пусна се чува звук от радиото,оригиналния чейнджър или флашката на Dension Gateway. Търсих в настройките, но не можах нищо да намеря. Закачил съм MOST unit-а .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

@lavatrice  За да имаш звук от навигацията трябва да слушаш музика от mp3 player-a на Андроидската мултимедия - само тогава се превключва aux входа. Другия вариант е да си свържеш допълнителния говорител, който дават с навигацията на кабел "Horn" отзад и тогава ще може да слушаш радио/сд и да чуваш звук от навигацията - поне аз така направих и навигацията се чува отлично по всяко време. 

Виж какви са текущите ти настройки и им направи една снимка:

1. Натискаш количката и ще излезе едно меню за настройка.

2. Натискаш върху него и задържаш за около 10 секунди и ще се появят още 2 опции.

3. Избираш средната и направи снимка на екрана за да ги сверим.

 

Имаше ли инструкция за инсталирането на мултимедията като отделна книжка в комплекта - аз нямах?

 

Наложи ли се да преправяш нещо по кабелите като мен или просто включи всички куплунзи и всичко заработи?

Редактирано от VBI
Добавяне на инфо за допълнителен говорител
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@VBIКогато в менюто натисна Media мисля беше и ми отваря тези 5 аудио файла на които имената са някакви китайски йероглифи. Тръгват даже без да съм натискал Play. Вижда се че вървят,времето тече,има нещо като еквалайзер което мърда все едно върви музиката...Има ли вграден друг MP3 плейър или трябва да си сложа?

Инструкции нямаше,писах на китаеца,прати ми каквото и на теб. За камерата същата работа,прати ми една снимка,всичко на китайски,мъчих се да превеждам с Google на английски(на български хич го няма превода), но то и на снимките информацията е доста оскъдна. По кабелите нищо не съм пипал, от бутоните на MMI всичко като че ли работи. Не съм пробвал още всичко,защото се мъча с камерата сега, откъде да прекарам този кабел. Днес направих тест без да съм я монтирал и нищо. Уж я закачих отзад към кабела "Reverse" ,но като дам "задна" до камерата няма 12Волта...🙄...Когато монтирах докато се мъчих единия път видео кабела( в който също има интегриран плюсов кабел) се беше откачил...

Утре пак сигурно целия ден при колата ще изкарам,то друго и няма какво да се прави...

Редактирано от lavatrice
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

 @lavatrice Трябва да избереш "aftermarket camera" от настройките и може би ще излезнат 12В, а ако не можеш да си захраниш камерата от 12В от контакт или през диод и кондензатор директно от светлините за задния ход.

 

За звука - пробвай това, което ти писах преди, може да има разлика при теб.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@VBIДаже не съм видял, че има такива настройки за камерата. Дано да е от това.

Само още един въпрос: В снопа от кабели има 2 сини и два бели кабела с букси накрая, които са еднакви, само едната  е женска,а другата мъжка. Нямат табелка на тях. Имаш ли идея за какво може да са?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@lavatrice Не знам за какво са, при мен също не са свързани. Тъпото е, че няма никакво описание за монтажа с тези Андроидски мултимедии. Ако влезнеш в Applications менюто (където са качени различни арр-ове) има някакъв User Manual, днес сутринта видях, но нямах време да го разгледам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@VBIUser manual-а вчера го видях,свалих го и го разгледах. Горе долу безполезно. Тъй като все още не мога за изкарам звук от самата навигация се помъчих да променя някои настройки за Aux, но без резултат. Тъй като моята кола няма AMI и оригинален AUX наличните настройки при мен се различават от тези показани в упътването. Препоръчаха ми да откача Dension Gateway-а, днес по-късно ако спре да вали за малко ще пробвам. Не съм трил още грешки от инсталацията, имам малка надежда да не е от това липсата на звук. 

Определено като са я правили не са помислили за колите с Keyless. Бях писал, че на място без подаден контакт,като се отвори вратата, навигацията спира и дори натискане на On/Off бутона не може да я пусне както беше преди с оригинала. Ако искаш да слушаш музика на място с отворена врата,трябва ключа да е сложен за да отключи волана (без даване на контакт).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@lavatrice идеята е, че звука се вкарва през допълнителния оптичен модул, който се поставя след CD-то. Аз също нямам AMI и не ползвам оригиналните AUX входове на TV тунера и звука при мен излиза като си пусна да слушам МР3-ка. Снимай си екрана с настройките за AUX и резолюцията за да ги сравним.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@OvivOПодразни ме много това определено. Ключа ми излиза от джоба само като сменям якета, то това му е кирията на Keyless.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@VBIЕто снимки от настройките. Когато на първата настройка се избере 2, се появява още една настройка. Качил съм и как изглежда оригиналното меню с CD, заради Dension-а имам 12 CD, а на Source имам само CD,нищо друго.

 

За Keyless-а малко едит: На отворена врата без подаден контакт при натискане на On/Off всичко си работи,без екрана на новата навигация. Има музика от CD,радиото работи,но не виждаш какво върви, ако искаш да смениш песен или радио станция, трябва по спомен да я караш как са ти подредени нещата.

Смених и логото при стартиране да изкарва емблемата на ауди. Отначало не ставаше защото искаше ПИН, но в  PDF мануала го има...5678

IMG_20200323_102513-1000.jpg

IMG_20200323_102540-1000.jpg

IMG_20200323_102617-1000.jpg

IMG_20200323_102627-1000.jpg

Редактирано от lavatrice
Добавяне на информация
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@lavatrice  При мен работи и по тези 2 начина (снимах срещу слънцето миналата седмица и се вижда малко лошо):

 

AndroidMM_res3.thumb.jpg.62e7a96653f0f12318ee090ffa88dc18.jpg

 

AndroidMM_res11.jpg.0ae64313a10cc9398e11f42f1a4a34d0.jpg

 

Ако си свалил User Manual-a от мултимедията можеш ли да го споделиш в темата да не се занимавам да го свалям и аз?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@VBI Ето го мануала. Там различно от моите изглежда менюто с настройките...Твоите същите като моите ли са или като в мануала(имам предвид текста,не цифрите )?

TsManual.pdf

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@lavatrice Мерси за файла. На първата снимка са като твоите - това май са дефолтните: 1,1,3,Car . Вторите ги правих по препоръка на Джон заради черния екран и резолюцията (11). При мен и при двата вида настройки имам звук от Андроидската мултимедия. Може да опиташ 2-те ми настройки, като за резолюция си остави числото "3" ако не сработи с "11", т.е.: 2,9,2,11 или 2,9,2,3 . Дано така се появи звука при теб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@VBIПробвах настройките,които си написал,но нищо не става.Няма звук. През зеленото меню активирах AUX IN, но също без резултат. Като се помъча да пусна аудио или видео от навигацията днес за първи път ми изписа нещо от рода "Please switch to car original AUX" и отдолу опция "confirm" . Потвърдих, но нищо...Как да превключа като няма оригинален AUX?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@lavatrice  Идеята, че се ползва оптичния бокс, а не AUX входовете - правилно ли е свързан към оптиката с разширителния оптичен кабел и със захранващия му куплунг? При мен също много рядко излиза това съобщение, но не го потвърждавам и след няколко секунди се скрива и си излиза звука. Реално дали са ти разрешени AUX входовете на колата няма никакво значение защото ти не си се свързал към тях с кабели чинч. Просто може би си пречат с Dension-а, който си поставил и може да се наложи да си поиграеш с настройките за AUX, но през Андроидската мултимедия. Пробва ли какво се случва ако махнеш временно Dension-а?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@VBIСега писах на Джон. Беше късно там и каза,че утре като са на работа и инженерите им ще ми помогне.  И аз почвам да си мисля че нещо с този Dension не е наред. Когато го монтирах преди 3 години, от двойката оптични кабели влизащи в CD changer-а извадих да го наречем Output-а от буксата, на негово място сложих  парче оптичен към входа на Dension. Оригиналния изход отиде в буксата на Dension (извинявам се за терминологията, нямам представа дали се наричат така когато става дума за оптика). Струва ми се че нещо май е грешно в оптичните връзки...но ако беше така нямаше ли да има грешки? Изтрих всички грешки от първоначалния монтаж и няма други грешки...Разкачих само CD-то, бързах да му пратя снимките на Джон на мост юнита които ми поиска. За да махна Dension изцяло ще трябва да разглобявам оригиналната оптична букса,защото заради него е преправяна...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@lavatrice Би трябвало да може да се извади само оптиката от Dension-а, буксите са стандартни и да се включи директно в оптичния MOST адаптер на мултимедията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@VBIМоже да,направих го но отново без успех. Като цяло като разгледах как е вързано всичко и мисля,че няма проблем. Сложил съм една схема нарисувана на ръка на оптиката ми зад жапката...За пробата закачих и CD-то защото нямам оптична тапа.

IMG_20200323_210441-1000.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@lavatrice Правилно е свързан MOST оптичния адаптер, но какво е това, което си нарисувал на десния оптичен кабел от Dension-a? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...