Jump to content

Ще изгори ли рефлектора?


Николай Бобанов

Recommended Posts

Имам въпрос, чул съм и съм чел в интеренет че Ксенон НЕ СЕ слага на фар който е с рефлектор за обикновена крушка , защото може да ти изгори рефлектора и ако се слага ксенон на рефлекторен фар то той трябва да е с специално покритие. Като пример мога да дам Мерцедес W210 , Волво S60 те са с заводски ксенон и рефлекторен фар. И другия ми въпрос е понеже пуснах и друга тема за слагане на Ксенон на Б5 2001 искам да сменя фаровете си с нови ,защото сложих ксенона но свети слабо, дали ако си взема нови фарове на да НЕ СА за ксенон дали няма да изгоря рефлектора зад лупата? Моля без обидни коментари питам съсвсем сериозно защото не съм запознат как стоят нещата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да за това знам, но ме интересуваше и това за което питах. Иначе да заслепява брутално и не разсеива светлината правилно както лупата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

A4 B5 2001 година е с лупи фабрично. На лупата няма проблем да си сложиш ксенон, защото тя отсича светлината и свети само там където трябва, ако са ти правилно регулирани фаровете. Обикновенните рефлектори са пластмасови и при слагане на ксенон 55W (примерно) има много голяма вероятност да стопиш рефлектора. Рефлектора в лупата е метален и там изгаря самото покритие, но това се случва така или иначе с годините. Ако страдаш от слаби фарове най-вероятно е точно заради изгорялото покритие на рефлекторите. Има доста фирми, дето се занимават с рециклиране на фарове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Stoqn.Tumbev Ясно, ами да фаровете ми не са много добри и обмислям да си купа нови и да монтирам ксенон 55 W. Първоначално сложих 35 вата но светеше слабо, но не знам дали е от ксенона или от фаровете или от двете. За това искам да сложа 55 вата на новите фарове. Значи всъщност да разбирам че ако сложа 55 вата на новите фарове, има опасност да изгоря рефлектора зад лупата. Ако е така предполагам 2 години ще издържи преди да изгори или?😁

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си купувай китайски/тайвански фарове. Рециклирай си оригиналните фарове и си сложи какъвто ксенон прецениш. На моята кола след рециклаж на лупите и сложих 55W ot xenon.bg и светеше чудесно. Колата беше 2 години в мен и не съм имал проблеми с фаровете. В момента мой приятел я кара и също не се е оплаквал, освен че крушките карат по 5-6 месеца.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И лед слагах просто фаровете ми не много добри😁 и мисля или да си купа чисто нови НЕ китайски за около 150 лева брой или да ги рециклирам, просто питах информативно иначе ще реша след подмяната дали да са лед или ксенон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 150лв. на брой няма значение дали са китайски, турски и пр. Едни и същи *оклуци са. Цената на чисто нов комплект Valeo (без ксенон) с доставка е в порядъка на 800лв. и то за фарове, които са сглобявани в Полша или Унгария. Цената на нови ксенонови фарове е вече четирицифрена. Сам си направи сметката дали си струва да минеш тънко с 300лв.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оригинално ново Валео за В5- цата, си купих преди време за 600 лв. Една кадърна реставрация при форумен майстор, е 330 лв. (за В6, предполагам и за В5 е същото).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност аз не искам да взимам оригинални просто преди време ходих да питам в един магазин и ми казаха че за около 150 лева, може да се намерят горе долу читави фарове. Инаме да знам гледал съм и аз цените на нови фарове и да за съжаление Valeo - то са 500 лв за брой.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...