Jump to content

Смяна гумички на клапаните 1.8T AVJ

Tjdimitrovv

Recommended Posts

Здравейте колеги! Извинявам се предварително, ако има друга такава тема, но потърсих и не намерих. Имам наскоро закупена А4 Б6 1.8T AVJ Quattro, но колата харчи страшно много масло и след проверка на турбото, стигнахме до извод, че е от клапаните (майсторите де, аз не разбирам много много от коли). Въпроса ми е, че цената за смяна на клапани, шлайфане на глава, гарнитури и т.н (без да стигаме до сегменти) отива почти 1000 лв. и то с някой отстъпки, което на мен въобще не ми се вижда нормално за 20 годишна кола. Исках да попитам, ако някой колега е правил подобен ремонт, колко приблизително му излезе, защото имам чувството, че доста ще се набутам и започвам да се чудя дали изобщо си заслужава. От малък съм фен на марката, но така си го набих с тая кола, че чак яд ме хваща, но се надявам да я стегна и да си я карам..

Edited by Tjdimitrovv

И аз съм в този филм. 20 клапана, 20 повдигача, водачи, гумички, гарнитура, болтове, май това беше към 650-700лв със сериозна отстъпка. Това е само за частите без труд. 

6 hours ago, razl said:

Колко страшно много масло харчи на примерно на 1 000 км?

Примерно колега, до скоро беше 0.5л на 1000 а сега вече даже неща и да го засичам, щото май станаха повече.

21 hours ago, vladi said:

В повечето случаи са разбити и водачите на клапаните, та ако ще правиш нещо, то по-добре сваляй главата.

Ще се сваля главата и ще се шлайфа със сигурност, но все пак ми се стори адски много. Точно за свалянето и работата на шлайфистите само са казали между 350-450 лв...от там нататък труд на майстора, гарнитури и т.н.

Старата ми Б4 16 клапана 140 кс също харчеше 500г на 1000км, ама си я карах 10 години и нищо не и пречеше...

Да бе колега ама ако я настъпя и не се седи вътре, да не говорим на отворени прозорци. Доста понамирисва.

Edited by VBI
Цитиране на предходно мнение!

Смени си и сегментите и биелните лагери, за да си сигурен, че всичко е наред. Свалиш ли главата, буталата излизат сравнително лесно.