Jump to content

Как се съхраняват най- добре гуми (без джанти)


Recommended Posts

Здравейте пускам тази тема за да ви питам как е правилно да се съхраняват гумите , когато не са на джанти, легнали една върху друга или прави една до друга, защото сега като сложих летните си гуми имам проблем , колата започна да ми дърпа на ляво ......отидох на сервиза, казаха ще завъртим гумата обратно и ще се оправи, да ама след като я обърнаха започна да дърпа на дясно :flipoff: и тогава решиха да ги карам предните гуми с различно налягане , ама си мисля че и това не е правилно, а целия този проблем ми дойде най - вероятно от неправилно съхраняване на гумите......дайте предложения и мнения по въпроса , Благодаря !!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е типичният признак на изкривени гуми. Ако не се лъжа се съхранават легнали. Много по-добре е ако са с джанти. :flipoff:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото знам повечето прозводители и немски списания препоръчват гумите да се държат на джанти. В този случай най-добрия вариянт е да се окачват на куки или лостове и да висят във въздуха или на така наречените елхи за гуми, което представлява един вертикален лост с кръстачка в основата, на който се нанизват гумите с джантите като има ограничители между всяка гума, за да не се допират една в друга.

Ето така изглежда.

ЕТО ТУК

Ако нямате такова дръвче просто ги слагате една върху друга легнали.

Ако нямате джанти е най-добре да стоят гумите изправени една до друга като ако периода е много дълъг може на 2 - 3 месеца да се завъртат малко. Не е хубаво да се слагат легнали както в горния случай с джантите.

И най-важното е да са на тъмно и сухо, без контакт с масла, бензини и други химични вещества!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте пускам тази тема за да ви питам как е правилно да се съхраняват гумите

Ами според мен най-добре е все пак да бъдат на джанти, с нормално налягане и легнали една върху друга - и всичко върху палет или друга подложка.

В този случай най-добрия вариянт е да се окачват на куки или лостове и да висят във въздуха

Е, чак пък толкова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..

Ти как ги държа за да ги изкривиш?

Ако е прав колегата то при гумаджиите където са наредени по 10 една върху друга трябва всичко да е криво :bia: Само на едно място съм виждал да ги държат прави една до друга.

Моите летните са една върху друга без джанти и другата седмица като ги сложа на колата ще пиша пак дали са криви :mukkies:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...