Jump to content

Въпрос относно ел перка климатик


enviro

Recommended Posts

  • Отговори 63
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Достатъчно е, един от 'сичките тия темп. сензори да пръцне и цялата система става леле майко. А на "диагностика" не щат да излизат по принципь.....

Редактирано от NIKO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато единия ми температурен сензор беше умрял, имаше записана грешка. А дори и да не записва такава грешка, на живи данни може да си гледаш всички сензори, предполагам, лесно може да хванеш кой е виновния. При мен имат разлики в показанията си от повече от 5-6-7 градуса, но... явно не стареят еднакво. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е те трябва да имат малки разлики, всеки мери различен поток. Не знам, имах някакъв фантомен проблем на В5-ца, всички клапи бяха нови, а си духаше откъдето и както иска, без записвани ошибки. Почнах да сменям сензори един по един и след третия или четвъртия мисля, климатроника забаца по команда. На живо всичко уж наред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно. Аз говоря за ляв и десен темп. датчик въм въздуховода за краката. Там би трябвало температурата на въздушния поток да е най-еднаква, но по спомен показанията на двата сензора се разминаваха с 4 градуса. Може наистина едната клапа да уплътнява малко повече от другата! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днеска, я закачиха на машина да я видят фреона беше намалил и беше 300гр. Допълниха я и сега духа добре, обаче от компресора от задната страна има оцветено, той човека ми обясни какво е ама така и неразбрах, свалял се компресора и това се сменяло, нормално било щот толкоса години няма как да не се скапело. Отделно каза че кат се прави ще смени направо и нещо като филтър горе на тръбата, щот попринцип било хубаво да се сменя  на 3 4 години. 

Каза също че теча не е голям щом от септември месец беше пълнен и до момента са останали 300гр. Вика може и да изкараш лятото, ако съм преценил да не бързам и да видя ако пак почне да духа като преди тогава да го правя ако нямам излишни пари вмомента. 

Искам да попитам някой знае ли как се прави адаптация на тези клапи(потенциометри) с програмата лънч? "Launch"

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дехидратора може да изкара целия живот на колата, ако климатичната система е в добро състояние и никога не остане без налягане от хладилното вещество. :) За тази програма не мога да ти помогна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

При положение че се продават за по 50 лева в Мегапартс, не вярвам някой да седне да ремонтира. Даже и бутоните да са олющени, можеш да ги смениш с твоите.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеално че може да се сменят, незнаех ама мисълта ми беше ако някой ги прави и да стават по добре от колкото втора употреба, за да не изкиха и то също.

Проблема е че продължават да излизат тея грешки, и се чудя вече дали да не сменям това управление и да видя да не е от него, сменил съм тези потенциометри не веднъж се опитах да я адаптирам и нищо, вече найстина си мисля да опитам управлението. Пробвал съм моторчетата се въртят ама закача ли ги пускам диагностика отиват всички на 0 и грешките продължават да си седят. Скоро ши стане студено времето а вътре духа само студено, не обръща на топло.......

IMG_20200824_153448.jpg

IMG_20200903_114945.jpg

Редактирано от enviro
Доп снимка
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това Делфи с този български превод защо не го разкараш? Много е зле! Какви тампони? Грешката е много ясна:

 

01841 - Potentiometer/Actuator for temperature flap; left (g220)
 

Демек проблема е потенциометъра който се намира в актуатора на клапата. Много известен проблем. Има изписано за тези потенциометри много, даже и в този форум.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потенциометара съм го сменил с няколко такива, но уви не става и не става, поръчах нови и с тях съм ги въртял не става, сложих друга машинка, размених ги и пак дава грешката, само леко помръдва и това е на ръка се движи свободно. Делфито ми беше подръка затова него ползвах.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...ше сменяш, докат` пробачка, 8 парчета (ОСЕМ!!!!) потенцьометри смених, че да я накарам тая левашката клапа да забаца. А ваденето е работа за Худини деева....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...