Jump to content

А4 Б8 2.0 TFSI Заслужава ли си?


Recommended Posts

Здравейте, след дълго чудене и предишни премеждия, реших следващата ми кола да бъде бензин. Спрял съм се на Ауди А4 Б8 2.0 TFSI задължително комби заради по-големия багажник и по възможност куатро.

Разрових се и видях, доста различни мнения относно модификациите на бензина. Но в крайна сметка ще е 2.0 или 1.8 бензин знам, че гори повече от дизела.

Искам да попитам при покупка на такъв екземпляр, какво тряба да вземе под внимание. Разбрах, че имат проблем с горежа на масло(някакъв фабричен дефект със сегментите), ако не се реагира навреме (смяна на бутала със сегменти и др.) двигателя можело да се повреди до стойност, че е по-добре да се вземе нов, колко е вярно това само някой по-запознат може да каже. Но единствения начин да се разбере дали гори масло е, като я покарам 1000км. някой, ако се сеща за друг вариант?

Как мога да разбера, дали една кола е била наводнявана и впоследствие измита, напудрена и внесена в България? 

Много ми хареса това ауди, ще ми върши перфектна работа, та съм пред дилема.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За горенето на масло е най-сигурно да ти представят надеждна сервизна документация за ремонт на двигателя. Повечето вече са над 10г и ако са горили масло, са минали такъв ремонт според мен.

Багажникът не е особено голям, иначе и на мен много ми харесва колата. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, едно нещо знам за бензините от тези години - горивните системи са скъпи за поддръжка, така че подбирай внимателно. Естествено и всичко останало, турбина и други периферни неща, да не изброявам. Честно казано и мен ме привличаше B8 (преди фейс) , но заради тези и други неща , които излизат като проблеми на над 200к км. се отказах. Но да, купето и дизайнът им е топ.

Редактирано от user12321
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво да ви кажа, набелязах 5 коли които са що годе добре по обява и отидохме с един приятел да ги погледнем. Две от колите, започнаха да миришат на бензин на празен ход и то доста, другата работеше като дизел, четвъртата толкова тресеше, като я запалихме, че ни достраша, изгасихме я и си тръгнахме. Всички до една бяха ръждиви, на едната се бяха постарали да замаскират ръждата но уви. И всички на цена около и над пазарната. Не вярвах, че толкова боклук коли може да има по автосалоните. Обмислям да се откажа от бензинов мотор или най-малкото точно от този TFSI.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До какви пари гледаш коли/обяви?Защото пазара е малко объркан в момента.За TFSI моторите от моторна серия ЕА888 2 генерация,вече се знаят проблемите.Колегата по-нагоре е писал,че някои може да са минали ремонт на двигателя.

Редактирано от tonko2.0T
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Студен бензинов мотор като се запали в началото работи богато… и държи високи обороти докато позагрее катализаторите - съответно си мирише на бензин 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го потвърждавам. Моята е с гаранционен ремонт на двигателя в Порше и харчи по около 500мл. на 10 000км масло, тоест не доливам. Но като запаля, около нея мирише на бензин. Вътре в купето на затворени прозорци не трябва да мирише.  Препоръчвам частни лица за покупката, автокъща едва ли може да докаже ремонт на двигателя поради разход на масло.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако купуваш от мен, спокойно може да отидем до Порше, да въведем ВИН и да видиш, че 2016г колата ми е ремонтирана там първо със смяна на вериги, и след време смяна на бутала, сегменти, кобилици и тн чаркове.

Точно поради тази причина купих колата, ремонтът беше ясен и доказуем. Попадал съм и на други обяви от частни лица, в които се споменава ремонт, който може да бъде доказан. Вече дали може да се манипулират фактури и сервизна информация и дали си струва за коли на 12+ години е друга тема, не мога да я коментирам. 

Редактирано от pampo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...