Jump to content

Маршрути в София ( хитри заобиколки и шорткъти)


PAV

Recommended Posts

Привет , идеята ми е в тази тема да опишем хитри маршрути , които могат да ни спестят чакането в задръстванията.

Така например аз живея до Южния Парк и за да стигна до околовръстното сутрин минавам по Каблешков и България .. а се оказа , че имало една поразкъртена квартална уличка , дето води директно от Луй Аиер към околовръстното - много дупки , но веднъж бързах и ми спести около 30 минути.

А повода по -който отварям темата е , че днес ми се налага да отида от Павлово до Драган Цанков и Жолио Кюри за 40 минути .

В предвид, че вали и светофарите от вчера не работят .. смятате ли , че това е Mission Imposible с главен герой моя милост :flipoff: ?

:hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ааа, такъв ли е бил номера при Евлоги Георгиев? аз тогава там повече няма да ги пускам тези от дясно като минавам по Евлоги Георгиев ;) .... между другото от бая време съм отписал Евлоги Георгиев от всички маршрути и доста отдавна не съм минавал по него и ще продължавам да го отбягвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дайте такъв с карта от Люлин до НДК ;);) как ли не пробвах!!! Старт на 8.00 часа - пристигаш в 8,35 след мъка, псувни, дупки и ... нали знаете

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дайте такъв с карта от Люлин до НДК ;);) как ли не пробвах!!! Старт на 8.00 часа - пристигаш в 8,35 след мъка, псувни, дупки и ... нали знаете

Този маршрут и аз го минавам ... за ~25 мин. Зависи къде точно от Люлин тръгваш ... защото аз например минавам по пътя на 310, който е доста пряк и за нула време си на тунела. Най-много време се спестява като минеш не по Тодор Александров и Опълченска ами преди Опълченска завиеш надясно и излезеш на Стамболийски и от там по улиците зад МОЛА посока към Пирогов ... После посока към Проно (малкото НДК) и обикновенно в 8.25-8.30 съм в подземния паркинг ;) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен "Симеон" е много удачна алтернатива на "Сливница" - особено след 18:00.

Проблематична е само пресичката с "Мария Луиза". Кара се сравнитено бавно, но без спирания. Спестява около 15 минути.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен тази тема вече не е актуална, защото ВЕЧЕ не съществува такова понятие като "шорткът". Трафика стана толкова наситен, че по тези шорткъти има повече "хитреци" от основните артерии. Единственото, което печелите е усещането, че се движите и че сте по-различен от "масата", която напредва сантиметър по сантиметър... Като отбиете примерно в локалното на полиграфическия с цел да преминете по бързо през орлов мост, всъщност си разглобявате окачването от гърбиците по паветата и се натрисате на неподвижна колона от нетърпеливци минали по този път.. :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като трябва от сточна гара да пътувам към Люлин минавам по Кирил и методий ( успоредната на сливница) и пресичам всички булеварди чак до К. величков, от там надолу вече е по свободно по сливница

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Т.к. отворих темата по-спешност , сега искам да споделя резултатите :

Павлово - Кат ( Драган Цанков) - 45 минути ... т.е. 5 минути повече от предвижданията ми .

Става дума за дъждовно и обедно време , така , че смятам това за ПОСТИЖЕНИЕ ;)

Пушкин - Околовръстното -България - Каблешков -Сребърна -Яворов - Драган Цанков

Най-страшно беше на светофара на Хладилника - не работеше , валееше , нямаше регулировчик. А колите се разминаваха по индииски маниер ( ако сте гледали кплипа с индииското движение) - закона там е който влезе първи в кръстовището - минава .

На телевизионната кула по правило си има трафик , за това там изненади нямаше.

Като си говориме за хитри маневри - препоръчвам на всеки , който влиза на Билата на бул България , да ползва входа откъм България , зашото там не се налага да се чака насрещното движение и да молите с жестове за ляв завой .

През същия "Вход" , може да се шунтира Каблешков .. и после квартално ... но това е малко каубойско :dance: и тези от била с право гледат на криво )

На същия каубойски принцип Shell на България може да се ползва за вход към хиподрума ( шунтира се Гешов или Нишава) .

Вечер бул. Бъкстон се шунтира квартално по улиците покрай реката в Павлово.

Перник София - задръстванията неделя вечер се шунтират през Мало Бучино ( с цената на разбито окачване :heul: , но ако бърза човек , и брои дупките , си струва нервите )

)

Сигурно колегите от другите градове се хилят като четат темата , ама тука вече си е**ло М**ата по улиците !.

Поздрави ;) !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

препоръчвам на всеки , който влиза на Билата на бул България , да ползва входа откъм България , зашото там не се налага да се чака насрещното движение и да молите с жестове за ляв завой .

Ако знаеш колко се надявам да забранят левия завой на Каблешков към Билаааа - писнало ми е от терикатчета които на светофара на бул. България се нареждат пред всички и после като тръгнат по Каблешков спират на Била да правят ляв завой и всички трябва да ги чакаме и понякога и самото кръстовище на бул. България се задръства - дано по-скоро забранят ляв завой към Била от Каблешков!

През същия "Вход" , може да се шунтира Каблешков .. и после квартално ... но това е малко каубойско :dance:

Преди редовно се ползваше това, но сега след като завзеха една уличка зад Била със строежи и това вече не е подходящо, но въпреки всичко някои го ползват.

На същия каубойски принцип Shell на България може да се ползва за вход към хиподрума ( шунтира се Гешов или Нишава) .

Да, ама НЕ :heul: Защото като влезеш от бул. България в Шел и в дясно ще видиш един знак само на ляво след него (загледай се следващия път). Много често висят ченгета след това и хващат тези дето продължават направо т.е тези които ползват този пряк път

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...