Jump to content

Смяна на ауспухова система с REMUS


Recommended Posts

  • Отговори 63
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Освен това баш принципа на коминното смучене се ползва в генерациите. То е точно едно и също. Изхвърляне на газ под въздействието на разлики в налягането в двата края на тръбата/комина/генерацията.

Не си баш прав, щото при комина газовете се движат нагоре по простата причина, че са с висока температура и по-ниска плътност. Нарича се конвекция този процес. И те се движат сами, без някой да ги бута, както дима от цигарата се издига над нея, а не се събира в пепелника. При това без коминче или суперсмук генерацийка. Това си е естествен природен процес.

Докато в генерацията, била тя и спортна, газовете се движат хоризонтално, заради разликата в налягането в колектора и това на края на генерацията - демек атмосферното. Така че в тоя случай смуче атмосферата. За да почне да смуче генерацията, тя трябва да създава разреждане под атмосферното налягане, а това няма как да стане. 2 метра тръба не могат да правят вакуум, въпреки че тук една групировка упорито се опитва да ни убеди в противното. Защото ако можеше да се образува вакуум и генерацията да смуче, тя щеше да смуче както от мотора, така и от атмосферата, щото атмосферното налягане е по-високо от вакуума създаван от нея. И хоп - получаваме черна дупка. :)

Get ma point?

Иначе съм съгласен, че добре направена генерация има ефект в сравнение със сток такава. Просто нейната работа е така да организира потока от изгорели газове, че той възможно най-лесно да напусне. Вече тук си идват сметки и глупости, които не са ми ясни, вълнови процеси и т.н., но целта е backpressure-a да е минимален, което действително разтоварва мотора и покачва мощността му.

А Ремус или не - не знам, нищо не продавам, нищо не купувам.

:)

Типичен пример за спам :flipoff:

Типичен пример за обида, по принцип. Което не би трябвало да се толерира. :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Типичен пример за обида, по принцип. Което не би трябвало да се толерира. :hilezh:

По същата логика и ти и оямата го наричате лъжец :flipoff: И по твойта логика твойте мнения също не трябва да се толерират

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къде точно видя да казваме, че е лъжец. Аз просто казах, че говори неща, които не са верни. Според тебе 2 метра тръба могат ли да правят вакуум?

Има малка разлика между това да обидиш някой директно и това да изразиш несъгласие с него. А това, че той не може да си защити позицията и тръгва да обижда, щото, видиш ли, ние сме му под нивото... Това вече е друг въпрос.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре УУУсрахме темата на човека, нека някои мод да вземе да я разчисти за което се извинявам, както виждам Иво-г е съгласен с нас че добре направената генерация е по-добра от сток такава, така че няма смисъл да се впускаме в спорове и глупости, как работи комина и генерацията, защото в това сме добри!

Инкози също написа мнение което потвърждава теорията за спортите генерации, за тва че те работат.

Грешката на някой хора е че тръгнаха доста остро да се изкават за което си получиха и обидите.

:)

Редактирано от Addicted
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Типичен пример за обида, по принцип. Което не би трябвало да се толерира. :box:

Па да фанат и да ни поникнат крилца и да се заобичаме сички кво ше кажеш?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета, явно не сте забелязали, че вчера изринах доста глупости от тук, с тайната надежда да се усетите, и да се придържате към добрия тон. Обаче си останах само с надеждата. :moon: Тъй като по някаква причина системата не ми позволява да редактирам постовете ви /появява се някаква грешка/, ще бъда принуден да трия цели постове, или да затворя темата. Изборът е ваш!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен спортна генерация означава две неща - по-голям дебит постигнат чрез по-дебела тръба и по-бързо излизане на газовете след като се полира тръбата от вътрешната страна.

Жоро, не падай толкова ниско. Спести си излишните коментари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...
Без да претендирам, че знам принципна на работа на спортните генерации, все си мисля, че няма как да бъдат на принципа на комина, просто защото принципа на комина се основава главно на височината на комина. Разлики във височини, разлики в налягания и т.н. Така, че една хоризонтална система няма как да създава тяга, каквато създава един комин. Не и на този принцип.

Другото, което не ми стана ясно от твойте обяснения е как една система без движещи се части е в състояние сама да създава разреждане и да "изсмуква" изгорелите газове или каквото и да било друго. По твоята логика дори когато мотора не работи, спортната генерация пак си смуче, защото работи на принципа на комина, а и мотора няма нужда да "бута" газовете. Така ли е, или нещо не съм разбрал?

За тягата на един кумин/генерация/ от змачение са разликите във височините, разликите в диаметъра и разликите в температурата на газовете и температурата на околната среда, затова е по добре да е добре изолирана генерацията за да има разлика в температурите, от там разлика в няляганията и от там тяга. Ето от къде се получава ефекта на "измукване" от това че се получава област с различно в случая по-ниско налягане и по-висока пропускливост от по-голямото фи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

SUPERSPRINT също е много добра марка, имат разработки за всички модели на ауди...Имат и представители в България...
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...