Jump to content

Стъклата на автомобила се потят ужасно.


ivaisi

Recommended Posts

:flipoff: Здравейте и от мен. Искам да споделя проблема с моя автомобил, ауди 100/комби/93г.2000кубика, куатро ,,и дано някой да може да помогне със съвет. Когато навън температурите са по-ниски, или вали дъжд, стъклата на автомобила се потят, и то става някакво зверско потене/стичат се капки/, от там никаква видимост ако не забърсвам с гидурията. ...Това е да кажа при работещ климатроник, значи климатика не може да ми изсуши стъклата. Ако отворя прозорцине на предните врати, предното стъкло се оправя след време, ама само то, и нали разбирате ,че зимата на отворен прозорец простооо... Казаха ми че трябвало да сменя въздушен филтър който се намирал някъде отпред , под стъклото, но в сервиза казаха , че този модел нямало такъв филтър. !?Моля ако някой има идея от какво се получава тоя ужас да каже, че вече се видях в чудо! Благодаря на всички предварително!

Редактирано от ivaisi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега

първо виж да ли ти духа климата отпред на стъклото,ако ли не (както беше при мен) отпед под кората има една черна кутия с червен надпис, стъпковото моторче отвори го внимателно напръскаи с WD-40 продухаи го от далеч и пробваи пак.При мен се размина само с това и за сега нямам проблеми.Някаде във форума има тема в която е описано къде се намират всичките моторчета и как се процедира.Дано да се разминеш леко.

Ако всички духалки са наред виж да не се пълни с вода от някъде,да не тече радиаторчето на парното,но тогава би трябвало да по намирисва от антифриза и да се замазват стъклата.

Друго не се сещам,късмет дано да е нещо дребно :flipoff:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж дали духа изобщо през въздуховодите на предните стъкла? При мен не духаше защото е блокирал приводния механизъм на клапата, която отваря/затваря въздуха за предното стъкло и ефекта беше точно като твоя. На 01с на климатроника дава ли ти някакви грешки? Виж да не е заяла клапата за "свеж" въздух и да ти върти въздуха само вътре в купето :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отзивчивостта! Можете ли да уточните къде точно се намира поленовия филтър? А също така къде се намира и клапата за свежия въздух?

Въздуховодите към предното стъкло са изрядни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

100-тиците май нямат поленов филтър или мойта е дефектна :rolleyes: Но аз съм с обикновен климатик, може и да има разлика...

Редактирано от paf4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с климатроник и нямам, както и повечето колеги във форума с този модел. Честно казано дори не знам дали въобще някой има поленов филтър на 100-ца :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах същият случай . За съжаление трябва да се изчисти радиаторчето на климатика което със сигурност е запушено от листа и пепел . Поради липса на филтър и годинките на наще возила там се събира доста мизерия която е и мокра.На мен ми го чистиха в сервиз и не знам точно как става, но бяха извадили доста боклук и от тогава няма този проблем.Колата ти няма заводски филтър!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди всичко, обърни внимание на онова копче от което зависи дали да върти въздуха в купето, или да вкарва отвън! КОгато е в режим да върти само в купето, стъклата се потят нечовешки

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...