Jump to content

Шум от хидравликата


sky

Recommended Posts

Здравейте. От скоро забелязах някакъв шум от хидравличната помпа. Незнам дали е нормално и затова ще обясня какво чувам. На празен ход без да въртя кормилото, не се чува никакъв шум. Като почна да въртя кормилото на ляво/дясно започва да се чува едно като виене на помпата и се разбира, че се товари. Пояснявам, че не я въртя крайно дясно/ляво, а нормално въртене. Сега въпроса е от какво може да е това. Има хидравлична течност, това го проверих. Не усещам затрудняване при въртене на волана. просто се чува това леко виене от хидравличнаа помпа. Може ли да е от по широките гуми? Гумите не са меки, проверявах ги. Става дума за А6 Ц5. Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, аз съм със същата кола и абсолютно същия проблем имам и аз! При мен се чува когато позагрее колата, т.е като покарам малко. Иначе веднага след като запаля сутрин го няма това нещо (може би е нужно време да се раздвижи хидр. течност). Но пък е абсолютно същото като това дето ти описваш. Допитах се до Мишо за това и той ме посъветва да си сменя хидравличната течност. Купих си 1 литър (толкова май трябва) и тези дни ще я сменям. Ако намериш разрешение на този досаден проблем, моля те сподели! Между другото онзи ден установих, че това виене освен вътре в колата се чува леко и отвън. Съмнявам се да е от широките гуми, тъй като аз съм още със тънките зимни ( 195/65 ) и пак вие. Имам съмнение че на мойта кола хидр. течност не е сменяна от много време, тъй като цвета й е доста по-мътен и различен от тази новата дето взех, която е зеленикава. Като я подменя, ще пиша дали има някакъв резултат. Успех с разрешаването на проблема! Поздрави! :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да и от вънка се чува това виене. Този проблем се получи от самосебе си и има логика да е от течноста. Нея пък не съм я сменял и май и аз ще направя като тебе, първо ще я сменя и ще видим дали е от нея. Иначе на вид течността е леко тъмно зелена в момента. Да ти кажа не съм обърнал внимание дали е загряла колата. Когато го тествах, беше загряла. Дано не се окаже хидравлична помпа.

Редактирано от sky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди малко бях долу при колата и проверих и моята хидр. течност каква е на цвят и е няква мътно кафеникава :hilezh: Хм,кой знае преди мен каква са слагали и нищо чудно, че ми прави магарии сега... Между другото, и при мен виенето се появи от веднъж,преди го нямаше. Да, дано не се окаже хидр. помпа, или пък също кофти вариант е въобще хидравличната рейка - на предишната ми кола - Пасат Б5, се появиха същите симптоми като сега, с тази разлика, че там се губеше течност отнякъде. И съответно се изръсих с близо 1000 лв. за рейка... Дано е от течността... :hilezh:

Редактирано от X-Style
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А преди никакъв звук ли не се е чувал като въртиш волана? Щото е нормално като го въртиш да се чува как нагнетява хидравлична течност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОК,сподели моля те, ако го разрешиш проблема, какво е било и какво ти е препоръчал майстора. Иначе проблема и да не е фатален, си е досаден - като паркирам някъде и ако има някой в колата, все ме пита какво жужи така... Успех! :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може и да е имало. Но сега го забелязах, защото карах с изключено радио и се чуваше.Мойта не жужи и не се забелязва примерно ако пуснеш радиото. Наистина е нещо като нагнетяване на течността и помпата се товари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен проблема се оправи със смяна на хидравличната течност ....!

Слагайте само тази която е по спецификация, щото аз първо сложих една розова която според ,,майсторите" от БОШ - Монтана била супер и слагали на всички нови коли от нея . Хидравликата понча да вие като луда , смених я с каквато си пише на капачката и сега няма никакви проблеми !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нормално е да се товари - все пак усилието е доста голямо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се шашкайте ако не спре да вие и след смяната на течноста.Просто помпата е започнала да се износва.Докато не губи масло и завиваш без усилие всичко е на 6.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имам същия проблем(по-скоро баща ми,но и аз го заблязах преди време).Не сме сменяли хидр.течност,но ако от това е проблема,ще я сменим.Явно този проблем е доста срещан при AUDI-тата.Ще чакам отговори!:flipoff:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Капни си една капка от течноста, която е в казанчето на нокътя. Ако е светла/прозрачна, значи е ок. Ако е тъмна/черна значи е за смяна. Забелязах , че когато я запаля на студено и оборотите са 1100 не се чува това.

Редактирано от sky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, днес си смених течността и шума почти изчезна. Смяната наистина не изисква особени усилия и умения, стана за около 15-20 мин. Така че поне при мен, проблема се оказа от течността. Успех на всички! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...