Jump to content

Зимно време нафта с бензин


bubo

Recommended Posts

здравейте някой чувал ли е или по скоро чел ли е че немските дизелови коли в книжката с експлоатацията пише че трябва да се смесва нафтата с бензин скоро ще приложа снимка

post-6762-1232953473_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

той въпроса е принципен спорим тука с един колега , като аз твърдя че едва ли немеца ще вземе да обяснява как трябва да се слага бензин в нафтата и то във фабричната книжка на колата!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсурд е германец да сложи бензин в дизелова кола . А да напише такова нещо във фабричната книжка , абсолютно невъзможно :hilezh: Не разбирам много немски , пък и ми се изкриви врата , но не видях думата бензин в документа :hilezh: Туй "petrolium" по скоро ще да е газ - масло , но със сигурност не е бензинец :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсурд е германец да сложи бензин в дизелова кола . А да напише такова нещо във фабричната книжка , абсолютно невъзможно :lol: Не разбирам много немски , пък и ми се изкриви врата , но не видях думата бензин в документа :lol: Туй "petrolium" по скоро ще да е газ - масло , но със сигурност не е бензинец :(

Като не си съвсем на ясно не бъди и толкова краен в мненията си :respekt:

В някои инструкции пише че е допустимо определено количество бензин в нафтата не ми се търси но е така

Все пак трябва много внимателно да се налива бенц че при голямо пропорция детонацийте разказват играта на дизеловия мотор не помня до колко е допустимо наи-много 10% според мен :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам какви са пропорциите... само да ви кажа за един случай на един колега с голф 2 ТД

Незнам колко нафта е имал ама сложи по погрешка бензин за 40 лв от ЕКО и отидохме до работа и се върнахме, беше голям ужас трещи, пуши бяло, тресе.... :respekt: голямо шашкане беше .... решихме че и е време да умре! Но я закарал на майстор веднага след работа и като му казал че явно има бензин, и чак тогава се върнал да провери от кой пистолет е заредил .... казал му да долее нафта до горе и да долива така извесно време и се оправи бараката ...... нищо и няма

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз отначалото на зимата си бъркам една манджа - 100 литра (тубна) нафта, 5 литра бензин, 1 литър двутактово масло, 1 шише добавка СТП. Това са 2 резервоара. Като ги изгоря (месец и половина) пак "готвя". Всяка сутрин "пали от четвърт". Мотора е АФН.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В големите студове на един пълен резервоар - 55 литра - 2 литра бензин - 98 и 100-на мл. двутактово масло .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото зная, бензин се добавя към нафтата, за да не замръзва при ниски температури. Аз сипвах по малко на Реното, а на Аудито слагам добавка против замръзване на Кастрол - една такава с дозатор на опаковката, и в комбинация а Алпин дизел, нямам никакви проблеми с паленето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, колиги !!!!

Всеки който е на ясно какъв е принципа на работа на един двигател независимо с какво гориво работи, дизелово, бензин , пропон бутан или метан. Ще бъде и на ясно какво с какво може да се смесва. Няма абсолютно никаква причина да не може да се сложи бензин в гафтата.

Аз лично предпочитам да наливам бензин и двутактово масло в нафтата отколкото "Добавки". Виждал съм доста ГНП на дизелови автомобили които са скапани от въпросните добавки. Бъркоча който забърквам е същият по таблицата която Bubo е качил. Разликата е само че на всеки литър нафта слагам по 2мл. двутактово масло. а на всеки литър бензин който добавям към нафтата слагап по още 20 мл. двутактово масло. давам пример

7л. нафта - 14 мл. масло +

3л. бензин- 60мл. масло

В Дебелите книги пише че се слага КЕРОСИН или НИСКООКТАНОВ БЕНЗИН. Който си намере керосин още по добре.

Забърква се по малко, толкова че да го изгорите за няколко дена. Защото ако си направите пропорция за по студено време/ с повече бензин/, не го изразходите и времето се стопли, тази смес не е подходяща т.к.т. КПД на двиганеля спада и ще се чудите защо автомобила ви не ще да върви.

От моя личен опит/ карам дизелови автомобили от 10г. / , мога да ви кажа че маслото което се слага в нафтата/ и зиме и лете/ единствено удължава живота на ГНП и разпръсквачите ви , които никак не са евтени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...