Jump to content

Audi a3 1.9 TDI 131hp


Recommended Posts

Здравейте. Тъй като мой близък приятел е решил да си купува кола и един от вариантите, на които се е спрял е това Ауди. Аз лично не мога да му дам мнение за него, тъй като не съм карал точно такова и не знам. Нещото, което го интересува главно е вървежа на колата - как е динамиката, ускорението, доускорението, как са изпревранията, бърза ли е в старта и въобще ще съм ви много благодарен ако ми кажете всичко за вървежа на това Ауди. Благодаря ви предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да я взима, ако му е по джоба! Добра е по всички показатели. Сравнително тих дизелов двигател, достатъчна мощност на ниски обороти, икономична. 0/100 по книга го дават за 9,9 сек., но аз не съм състезател и си пазя съединителя и гумите, защото не са никак евтини. Най-добре се чувства колата на магистрала. Доускорението и изпреварванията не са проблем, а удоволствие. Разхода се движи около 6/100.

ПС..объркал съм се леко, аз имам мнение за А4, сега видях, че иде реч за А3. Но при по-малкото купе двигателя ще се чувства още по-добре!

Редактирано от Ivanu6ka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

бях го написал в един пост и сега го открих:

2000 с таксите и застраховките писах, а по-подробно:

200 екотакса

100 номера+други таксички по КАТ

200 Гражданска отговорност

150++данък

600++каско

100 масло и филтър и смяна

400-700 ангренажен комплект, водна помпа, горивен, въздушен и поленов филтри, антифриз...по-скоро 700(с труда посмяната им)

50+++ непредвидени ...не дай си боже акумулатор, гуми или нещо над 100 лв.

...събери и смятай сам smile.gif!

И все пак "Кеф цена няма!" След това само гориво и автомивка и консумативи поне 100 000км, или до евентуален проблем smile.gif ! Тоз двигател харчи около 6/100 смесено, в зависимост от големината и силата на натиск на обувките ти smile.gif!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, аз карам точно такова Ауди и мога да кажа с две думи - превъзходна кола. Върви адски добре като ускорение, доускорение, мах. скорост и ми гори 4-5л извънградско и 8л. градско. Единственият й недостатък е че е малка количка и не е много удобна за семейна кола заради което ще трябва да се разделя с нея (въобще не ми се иска, но семейството ми се увеличава :) )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега преди карах тоя мотор само ,че на А4.

За половин година и 30000-40000км сменях: консумативите масла ремъци и т.н машинка на дясната врата за стъклото ,единия път загря и смянх някаква част по еко системата (някакво маркуче ако не лъжа)нови гуми нови джанти алармата се прецака,после някакъв оправляващ блок и накрая преди да я продам почна турбото да прави чалъми и скоростната кутия + съединител ,а и водна помпа (тя е консуматив).

Въпреки всичко много ми харесваше колата.Беше доста пъргава и много икономична.

Да поясня ,че колата я взех от Германия на 155000км ,и веднага като я взех и сложих "чип".Говоря за Б6 модела :birthday:

.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Динамиката на колата е много добра, направо е брутална на доускорения, има сила на всяка скорост от всякакви обороти!Потдръжка, не мога да коментирам, но едва ли е кой знае какво, на фона на това което получаваш, а именно страшно икономична и в същото време доста прилично бърза кола!Еле и ако се чипоса, става лудница!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
,единия път загря и смянх някаква част по еко системата (някакво маркуче ако не лъжа)н

Колега какво значи това еко система :):P

И такъв Мерцедес М класа няма :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми се спори много ама отдолу си го пише, защо се нарича М клас - заради името(Magna Steyr). То и в България хората казват джип на SUV, и на никого не му прави впечатление :littleangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми се спори много ама отдолу си го пише, защо се нарича М клас - заради името(Magna Steyr). То и в България хората казват джип на SUV, и на никого не му прави впечатление :)

И аз не споря, че идва от (Magna Steyr), но първо като почнаха да го произвеждат Мерцедес този автомобил - го бяха нарекли М клас.

И тогава БМВ рипнаха и заведоха дело - нали техните спортни са водят с М - имат запазена марка за това.

И скоро след започването на производството, му сложиха една буквичка L - така, че Мерцедес няма М клас, а МЛ клас.

А за горния ти линк от Википедията - там всеки може да пише - така, че не е много, много достоверно :littleangel:

Редактирано от alexvan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...