Jump to content

Премахване на циментови пръски от боята на колата


Silicon

Recommended Posts

Колеги ситуацията е следната - мой приятел беше една седмица извън софия и си оставил колата паркирана пред блока. През това време обаче при изливане на бетон на близкия строеж изхвърчат циментови пръски и попадат върху колата, след което засъхват :steinigung:

Могат ли тези засъхнали циментови следи да бъдат отстранени по някакъв начин без да се нарушава цялостта на боята и ако да как е най-разумно да се подходи?

Благодаря предварително за съветите. Сега отивам да видя за какво точно става въпрос и да направя снимки, ще ги публикувам по-късно тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е стояла доста само с пароструйка няма да стане. Имах подобен проблем, паркирах дълго време под една течаща плоча и петната не излизаха с нищо (дори и на стъклата :( ) . Тогава един приятел ме посъветва да намокря вълнено парцалче с оцет и да търкам - и о чудо изчистиха се :P . Така, че ако не става с безконтактно, оцета е твоя препарат :P - аз ползвах винен :P . Все пак трябва да внимаваш като търкаш с него и после хубаво да измиеш изчистеното място защото оцета е вид киселина ;) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За бетона ок,но аз имам капки засъхнал битум или смола ли е назнам.Като кърпят пътя нали мажат с няква гадост.Какви ли не химии използвах....и не става.Някоя идейка има ли .......?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само паро или водоструйка и то над 150 бара , ако не падне повтори след няколко дни , не търкай с нищо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Битум се разтваря с бензин и малко търпение.. или ацетон с по-малко търпение .... само внимавай с боята в зависимост от разтворителя :(

Цимент и варовици разни- оцет или друга лека киселина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За битум и полиестерни шитни кореселина е решението

Половината бус бях опръскал с полиестерен шприц кит и с доста кореселин и търпение се изчисти перкектно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за ценните мнения. Действително, колата вече е била на автомивка и както правилно е отбелязал колегата VBI само с пароструйка не става - даже и от стъклата не са могли да бъдат почистени циментовите капки. Ето една снимка за онагледяване:

img6529.jpg

По-късно днес ще пробваме с оцета и ще споделя какви са били резултатите.

Още веднъж - благодаря! :respekt:

Редактирано от Silicon
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...