Jump to content

A3 1.9TDI 110h.p.


killmar

Recommended Posts

Значи имам 5 литра TOTAL 15 W 40 минерално масълце/това масло в нашата фирма сипват на камионите/.Та чудя се дали да го сипа на колицата А3 1.9 TDI,да го покарам 1-2000 км. и после да го източа и да си сложа хубаво масълце например 5 W 40 Castrol.Така да се каже да направя промивка на двигателя без да слагам някакви добавки.Според вас дали има смисъл тази промивка при положение,че TOTAL-а не ми струва нищо.И Трябва ли да правя някаква процедура/например да промивам двигателя/ ако след това минерално15w40 масло сложа синтетика на колата?

Редактирано от killmar
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами това масло е по гъсто и не мисля че е подходящо да го слагаш, особено сега зимата. Аз лично не съм привърженик на промивката на мотор на който не му се знаят реалните километрите/при теб може да не е така/. Защо не се знае дали ефекта няма да е е отрицателен и да почне да ти гори масло. Като цяло за ТДИ маслото не мисля че е подходящо да се кара 15/40, по добре 10/40. По принцип трябва да гледаш маслото да има спецификацията за твоя мотор. Ако мотора ти не е П.Д тя е 505 00. Колкото е по гъсто маслото толкова повече време му трябва на мотора да го разнесе навсякъде при първоначален старт и турбото няма да се смазва добре което неминуемо ще ускори неговото износване. Има теми за маслата поразрови се и виж с каква спецификация е подходящо да караш и съответно можеш да се насочиш и за марка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

един майстор ме посъветва същото с българско масло най-обикновенно и евтино преди да сменя маслото да сложа от него да оставя колата да поработи с него известно време и после да сложа новия филтър и новото масло предполагам ако се покара 200 300 километра ще има по голям ефект от промивката

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе ква промивка с тва гъсто масло, то си е като грес, особено пък сега на тия темп. Промивка се прави със специална течност, много по-тънка от това масло, с което по принцип караш колата - 5W40 (макар, че дори и така не бих я направил на собствена кола), така, че с тая грес ефект няма да има. Поне не положителен.

Редактирано от bokouser
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите колеги.Може и да не правя промивка,защото принципно няма никакви признаци по двигателя да я права.Ще и сипя хубаво масълце и се надявам то да си свърши работата.Някакви препоръки?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В другите подфоруми имаше тема за промивките,горе-долу мненията се обединиха,че ако въобще трябва да се промива,то за предпочитане е да се ползва специалното промивно масло на Приста.Във Враца при представителя наливно е 4 лв. литъра,на бензиностанцията Петрол туба от 4 л. е 21.19 лв..Аз лично си взех и ще пробвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...