Jump to content

Електронна метеo станция


Recommended Posts

Колеги,някой ползва ли електронна метеo станция ? Интересува ме дали това чудо дава верни данни.

Спрял съм се на това за сега:

http://www.vali.bg/?group=326&article=...cle_content.php

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен ще показва доволно точно!!! Имам доста по-слаб модел на Hama и от 2 години насам на няколко пъти е давал по-точна прогноза за времето от нашите синоптици... не че те са сериозна конкуренция като цяло, но все пак за машинка от 50лв си е нещо. Събирам пари за Дейвис Про2, ма дълго още имам да събирам... :flehan:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам ето това от почти една година-http://www.vali.bg/?group=326&article=7956&content=/article_content.php.Единственото нещо което не показва точно е времето.При мен винаги показва слънчево или променливо дори когато навън вали дъжд или сняг.Останалото няма грешка

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма как да прави дори приблизителна прогноза за времето без барометър колега, и аз имам подобен, само с влагомер и термометър нестава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам 3 различни на ТЦМ и трито са с по три външни датчика. Температура и влажност мерят очно но прогнозата не винаги.

Лятото някой път ми е показвал снеговалеж единия :) И трито са по 20лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, аз подарих по празниците на родителите ми подобно немско от веригата TCM - 28лв струваше. Показанията му са приблизителни, за температура са сравнително точни. Другото не го познава, днес все още вали сняг, а на картинката и сам можеш да видиш какво слънце пече. Имай в предвид, че външният индикатор трябва да го залепиш на място което да не се мокри от валежите. През цепките му се вижда вътре електрониката на външният измерител и тъй като са остъклени всички балкони на родителите ми съм им го залепил високо горе на стъклото от вътрешната страна. За точно мерене се използват руски уреди те се виждат на снимките, вътрешна температура, влажност и барометър за налягането. Донесени са от СССР преди 1990г. Още работят, барометъра няма грешка, преди като не уцелваха времето той си покзваше реалното. :lol:

017730450.jpg

017730452.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не пише дали е процесорен.За да показва вярно трябва да има памет за поне 1 седмица какво е било налягането,също така и за какво време се променя от ниско на високо и обратно,включитено и задържането.Имам една домашна станция и една служебна сега съм включил.Та професионалната има памет за 30 дни и показва в графичен режим 12 часа как се е променяло налягането.Вече17 дни откакто е включена и започна вече да показва вярно.Първата седмица беше ужас.Сега от сутринта покаже ли облаци до 6 часа е заваляло или наоколо вали/5км/.За България под 995мм лошо време,а задържи ли се над1005мм хубаво време.Бурите вече трябва да се следи колко бързо се променя налягането.Винаги преди силен вятър налягането пада за 10мин с 200мм.Като и свикнеш с един поглед върху дисплея и ще знаеш какво ще е времето през деня поне на 80 % точност.Имам слабост към барометрите и имам един корабен стрелков на терасата.Хубаво е да има за поне 12часа назад какво е било налягането графика.

http://elektro.itek.cz/meteostanice-teplom...e-TE653EL-cidlo

тази е с процесор и помни 30 дни,с радиочасовник е и куп неща които нетрябват, аларми за макс. и мин. температура и други ,чешки незнам .

Вземай я няма да сбъркаш с Хамата. И почваш да ни казваш времето във форума.

Редактирано от detson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....

Абсолютно същия термометър си купих от Jumbo на бул. "България" за 8 лева. Мери точно, влажността обаче я мери вътре в помещението защото не съм вадил датчика навън.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...