Jump to content

Филтър на купето ( климатик )


Milanski

Recommended Posts

такаааа ето как процедирах на 2 пъти...Първият,тъй като беше по-голям филтъра и не влизаше в рамката срязах хартиения филтър,колкото е стария и счупих просволутата рамка на 4 и след това с изолирбанд я облепих вече с новия филтър...Вторият,след като проверих по няколко магазина вече с мостра :respekt: ,намерих на едно място някакъв турски ,който пасна на размера на филтъра,но не хартиен,а нещо като материя като на филтър за абсорбатор 12 лв

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега провери и на този тел. 0888 634 801 и 0878 734 220 Росен Петров на Симеон 169 попитай на каква цена ще достави въпросната кутия. Ще ти обясня и защо го препоръчвам .Наложи се да търся гофрирания маркуч за дебитомера ,на повечето места отговаряха от 240 -250-260 с доставка до няколко работни дни . Само в един магазин ми отговориха , че цената варира от 180 до 300 лв.за гофрето , въпросния човек ми отговори 170 лв. и пет работни дни за доставка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес си купих филтъра ФИЛТРОН К1003 - от Ем-Комплект - магазина/сервиза в Павлово (на Околовръстното). Цена: 33 лева.

А относно кутията миналата година проверих в АутоПлюс и ми казаха малко над 30 лева, не помня точно, с доставка за 1 ден в Люлинския магазин, но момчето ми каза че се предлагало само кутия, без скобите които са към нея - По ЕТКА излизат 2 скоби които май служат за закрепяне на филтъра към кутията. Така че взех кутия от emsi_audi. Ако някои все пак си купи тази кутия от Ауто+, нека я щракне с фотоапарата и да покаже как се захваща този филтър без рамка за нея.

Редактирано от mashsh
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като нямам скоби просто пъхнах филтъра и застана на мястото си, като до ден днешен не е мърдал. Дунапренът, който е върху външния ръб на филтъра и служи по-скоро за уплътнение го държеше.

Фълтърът е марка Hengst, Е905LI, Made in Germany - 14 лв./бр. Хвърлих кутията и не мога да го сравня с оригиналния номер. За капак някой ми е взел фотоапарата и дори не мога и снимка да направя... :birthday:

П.П. GiN, благодарско, но няма какво да снимаш. :bia: Винаги, когато има снимка е по-лесно - само това ми беше идеята. На външен вид изглежда точно като твоя, а размерите са му: 38.5 см (дължина) х 14 см (широчина) х 3 см (височина).

Редактирано от Marcus Aurelius
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята за снимки ми беше да се види как се закрепя филтъра без рамка за кутията, при положение че няма щипки. Но колегата е обяснил по-горе :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето го този филтър к1003, явно от тук нататък ще купувам само хартиената част и ще я слагам в рамката. Просто бях забравил че се разглабят.

viu1271746143a.jpg

Понеже си монтирах миналата година допълнително кутия, се наложи да изрежа малко кутията за да мине буксата за кабела управляващ клапата, а и филтъра съвсем леко се понамачква там където опира в джаджата за управление на клапата:

klz1271746202o.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кутията се поръчва от Юнитрейд Кат. №: 8A0 819 441 A Цена: 31.61 лв и в Ауто - ;) да ходиш те ще го вземат пак от там(Юнитрейд) такаче дерзай.Относно закрепването на филтъра в кутията просто не му е нужно нещо да го държи(за по сугурно може да се закове със пирони :))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 years later...

Малко в страни от темата за филтъра, но да питам тази машинка която управлява клапата дали е оригинална? Днес я разкачих от буксата и от клапата, защото само жужи и седи затворена....4-5 пъти я пробвах да я отворя/затворя с помагане с ръка, но неуспешно... Дългият болт е мое творение...вече не си спомням даже защо го сложих. Ето още няколко снимки:

 

P1120947.JPG

 

P1120948.JPG

 

P1120949.JPG

 

P1120950.JPG

 

На последната снимка съм показал накъде отиват кабелите и как заобикалят отляво към калника.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преполагам тази задвижка е за клапата за рециркулация?Ако е така,не трябва да е там.При мен е под жабката и не е такава.Ако климатика ти не е заводски вероятно и тази задвижка е монтирана после.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми изглежда на 99 процента, че не е монтирана заводски ( не е оригинална ). Даже ако забележите е монтирана с нитове към купето... За това дали климатика е заводски монтиран, по спомени от това което съм чел във форума съм с впечатление, че е заводски монтиран. Възможно ли е така нареченото вакуумно буренце да е здало багажа и преди години в Италия да са взели това прешение....

Всички коли, които съм гледал на живо, а и на снимки които съм виждал са нямали такава джаджа. Лятото ще махам таблото и до тогава ще трябва да разбера повече по въпроса, за да мога да възстановя движението на клапата. Добре че днес най-накрая я отворих, че страшно потеше прозорците...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е и това да се е случило с "буренцето" и за това да са шибнали тази простотия жабарите.Като имаш време свали жабката и ще видиш буренцето.Закачено е в дясно(ако е там въобще).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги :respekt: Днес реших да си сменя филтъра на купето , питах в едно магазинче но ми предложиха само хартиената част ( моят е заедно с една пластмаса ) та разбрахме се с човека да видя дали може да отделя филтъра от пластмасата и да отида да взема хартиения . Доста се помъчих но някак си успях да го махна от пластмасата ( беше залепен за нея ) и отивам в магазинчето и се оказа , че този който ми предлагат е малко по - голям от моя . Обиколих всички магазинчета за авточасти в гр. Нови Искър , но не намерих подходящ филтър за тази пластмаса , която свалих ( нито намерих с пластмаса т. е. като този , който свалих ) . Лошото е , че утре е неделя иначе мислех да мина до Симеон или Козлодуй да видя дали ще намеря . Та ако някой знае ( сменявал е филтър , който е с пластмасата ) моля да каже от къде го е взел и колко струва , благодаря предварително :respekt:http://www.avtochasti-online.com/1460-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B5-k-1003

 

и аз имам този проблем,един път ги имат друг път били скъпи и т.н.http://www.avtochasti-online.com/1460-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B5-k-1003

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скъпички са над 30 лв. е броя , за това си монтирах другата кутия и сега филтъра ми е 10 - тина лв. , като се има предвид , че го сменям пролет и есен това са си 20 спрямо 60 + лв. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...