Jump to content

3 монитора на един компютър?


Recommended Posts

Сложих едно ati x1650pro на компа си, обаче не можах да подкарам 3 дисплея. Вързах два монитора през VGA и телевизор през TV OUT, обаче не ми дава да пусна 3-тия. Пише ми да пусна или 2-рия или 3-тия дисплей. 3-те заедно неще. :hilezh:

viu1272722365r.jpg

Кой спореше, че нямало драйвер за старите ati карти, за windows 7? Вижте, че работи, че даже и два монитора работят с картата. :D Драйвера е за vista и си работи перфектно на windows 7. Също работи и с тези карти.

bfi1272722902w.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз на майта щайга АТИ радеон 9200 128 / 128 с tv out на гигабайт съм пускал много кратно 2 монитора но така и неуспях да ги разделя.

исках определени програми да тръгват на единия ,а другите на 2.

подкарвал съм телевизор и два монитора без проблем. но в настройките задължително трябва да се направи ръчно да разпознава телевизора и на кой изход ще е вързан.

незнам с тези новите телевизори как са нещата.

гледам телевизори с по 200 измислени херца продават пък незнам.

късмет колега!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може ли да ми обясните каква е целта на 1 комп да се включат няколко монитора?

Няма ли да предават едно и също двата/трите/ монитора?

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Настройваш си ги както искаш. Може да дават едно и също, може и различни неща.

А това е изродщината вече. :hilezh:

Редактирано от penmark
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@alexvan -- Може, но съвсем не е задължително на всичките монитори да се вижда едно и също нещо. Практически приложения -- буквално стотици. Като почнеш от видео стена (една голяма картина, разбита на няколко монитора), до дизайнери, финанси... Не може да не си гледал по филмите поне как някой брокер на Уолстрийт се крие зад стена монитори :hilezh: Не е художествена измислица... Не е за пренебрегване и играенето -- макар да не съм го виждал на живо, явно доста игри може да ги конфигурираш да показват много повече от играта -- например на три монитора около теб. На единия върви стандартната картина (какво виждаш напред), а на другите два съответно наляво и надясно. Супер за симулатори (самолети, коли,...) и FPS.

Само 2 монитора много често се използват при презентации -- на големия екран публиката гледа прецентацията, а на втория ти екран тече същата презентация, но с бележки, допълнителни данни и т.н. (които не се виждат от залата).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да допълня Bat'Pesho - Два монитора са особенно нужни при CAD специалистите - компютърната графика. Там полето за проектиране никога не стига! Примерно за чертане в AutoCAD - на единия монитор залагаш заданието(подложката), а на другия чертаеш. Или на единия монитор разположиш всички основни и помощни инструменти, палети, икони, прозорци и т.н., а на другия спокойно моделираш обекта на заданието. Това пести 30-40% от времето за проектиране(чертане, проектиране)!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 years later...

Здравейте! Дано колегата да не се сърди, но ще използвам неговата тема, че е супер близка с моя проблем. Имам AMD RADEON R9 280X

http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-R9-280X.105863.0.html

Искам да подкарам едновременно двата монитора(различни марки) и телевизора(като трети), като на всеки да се показва и прави различни неща. Положението до момента е следното: 
http://prntscr.com/8fjsdr
Телевизорът е с hdmi, acer-a е с dvi, а другият монитор е с vga. Дали нещо не е наред с редът на свързване или имам нужда от displlayport?
Поздрави!

Редактирано от shturshel
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен това няма как да стане, което искаш. 

Радеон и Нвидия имат подобни програми за мулти екрани, но първо най - добре да са едни и същи или поне с един и същи размер и ще показват едно и също т.е ако е игра която поддържа такъв вариант виждаш различни част от нея на всеки монитор.

Но на един да гледаш филм, а на друг нещо друг няма как да стане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента на двата работя без проблем с различни програми, но по някога имам нужда от още един монитор. Картата е дават да поддържа до три монитора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...