Jump to content

Съвет


Recommended Posts

Ще ви помоля за съвет при избор на дъно и видео карта защото аз не съм много в час с тези неща , а в този форум според мен има доста хора които разбират. Другият проблем , освен това , че не съм специалист , естествено са парите :hilezh: . За процесор си мисля да е някакво AMD около 2200 -2600 Mhz.

Общо за процесор +дъно + видео карта съм заделил около 200$. Не знам дали за тези пари може да се сглоби нещо читаво , но мойте изисквания не са големи - ползвам компютъра предимно за AutoCad , но отвреме-навреме ми се ще и да разпусна с някоя игричка :) .

Това е общо взето , ще се радвам да ме насочите при избора на нова система , и благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На ръба си с 200$.И с вкл.ДДС.Но става:дъно-55,процесор - 65-70,и карта горе-долу толкова.Но ако искаш отвори www.most.bg или друг сайт,в който има калкулатор и виж.Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е , че освен по цената не мога да се ориентирам по характеристиките на самото дъно, например ако имам две дъна на една и съща цена , кое от тях ще работи по добре? Както казах в тази област съм почти невеж.

А нямаше ли вариант да се вземе без ДДС?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се че може без ддс за почти всички неща без кутии и монитори, и за да видиш тия цени (щото и в мост не всичко може без ддс) отиди в некоя фирма където ще ти "стиковат" хардуера по-добре, мисля че за 200$ ще вземеш читави дъно процесор и видео, скъпото при твойте изисквания ще е видеото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо RAM не виждам в твоето питане. Или си имаш? И за хард явно не говорим?

Иначе за супер- евтинджос - това е дъното (или поне едно от тях):

AsRock - K7S41 - s.A, SiS 741+963L, 400, 2xDDR400, AGP 8x, VGA, Audio, ATA 133, LAN, USB 2.0, Hybrid Booster, mATX

Микро АТХ (по-малък размер) и вградено видео което става общо взето ако не геймваш последен крясък игрици. Цена около 50$ СЪС ДДС

Може да му набуташ памет 512Мб - DDR400 (видеото взима от нея, та не е лошо да е толкова) - струва под 60$ с ДДС

И за каймак едно Семпронче 2400-2600 за под 100$ с ДДС (колкото ти се дават). Естествено ще трябва кулер, освен ако процесора не е BOX, където върви комплект.

Понеже дъното е микро, може да се вземе и мини кутия, но са по-скъпи. И си има AGP8X ако ти писне вграденото видео (например няма TVout).

Такава конфигурация вече тича на едно място 3 месеца денонощно като плейва едни филмчета 24часа на ден и още работи. :hilezh: (разбира се я ребуутваме планово на няколко часа срещу забиване)

От къде се купува? Не знам. Разпитай любимите си фирми.

P.S. И най ми хареса това изказване:

... но мойте изисквания не са големи - ползвам компютъра предимно за AutoCad ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за отговорите , все пак. Един приятел вече ми помогна и мисля , че направихме доста добра конфигурация за тези пари.

А за колегата Grizzly - AutoCad не е тежка програма , в момента върви на стария ми компютър който е тотално остарял. Естествено зарежда по-бавно , но иначе си работи без проблем. :birthday:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аутокад има една много важна опция която влияе на перформанса - казва се ВЕРСИЯ :birthday:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дъното е хубаво да е по- скъпичко, защото от него основно се влияе производителността, а и като е стабилно, спокойно може да овърклокваш, за да извадиш по- голяма честота от процесора. За тази цел е хубаво дъното да е с nForce чипсет, където отделните шини са закючени и повишаване на честотата на една, не влияе на другите (както е при обикновените дъна). Аз съм примерно със спермонче на 1,4 GHz (2200+), но го държа на 200 мегахерца шина при множител 9 май беше. Процесора изкарва рейтинг на 2600+, а не му става нищо, освен, че грее малко повече като го натовариш (с някаква игра примерно). Трябва ти и хубав охладител- Whisperrock 4 мисля ще ти свърши идеална работа, а е доста евтин. За видеокарта защо не потърсиш в някой от форумите (forums.data.bg примерно). Доста по- изгодно е, защото малките геймърчета постоянно гледат да си купят най- новото и продават "старите" си карти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...