Jump to content

Уникално противен проблем!-а8


dolarch

Recommended Posts

Проблема е следния: бях си оставил колата пред нас на паркинга а софиянци знаят кви дъждове бяха тия дни и вчера се качвам в колата паля си я тръгвам и се чува някакво льокане на вода, първия момент не обърнах внимание и като покарах малко на един десен завой така ми изтече вода в краката че направо се едно с кофата ме поляха, просто бях шашнат от там усилих вентилацията и започна да пръска малко вода от 2та отвора за охлаждането на пътниците отзад и продължиу изливането на вода в краката ми отред и в краката на пътника до водача при завои..... просто съм потресен от подобен проблем и нямам никаква представа от какво може да е.... помагайте защото това трябва да се оправи днес, че утре ако завали пак нз..... явно водата се пълни някъде отпред около чистачките, някой има ли представа от къде може да е???????

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип на повечето коли има едни канали между калника и самото купе, там много често се затлачва от сухи листа и всякакви други гадории. Когато са запушени водата не може да се отвежда и влиза в отвора за вентилатора на системата. Вдигни капака, махни кората на чистачките и почисти навсякъде, а в за самите канали може да използваш парче тел. Дано да е от там.

Поздрави!

Редактирано от NIKO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почти съм сигурен какво е.

Като отвориш капака на мотора, по средата, до предното стъкло е входа за въздуха на вентилатора на купето. Когато купих мойта, там имаше някаква тиня, чак моторчето за чистачките беше залято. Мислех да си посадя домати, но после се отказах.

Точно под въпросната кутия е отвора за изтичане на дъждовната вода. При мене той беше запушен. Взех една тел и ръчках под кутията, а то не е лесно и в един момент се чу къркорене и изтече една кофа вода, листа, клони и кал.

Понеже при тебе е запушено, водата прелива във каналите на вентилатора.

Имай предвид, че отвора който търсиш е труднодостъпен отгоре и трябва да се въоражиш с търпение. Отвора завършва с един сцепен и притиснат на две маркуч, намиращ се над скоростната кутия, някъде при кормилната рейка. До там не можеш да стигнеш.

Ако имаш проблем, мога да ти помогна да го отпушим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както са ти казали другите, защушил ти се е "легена" пред предното стъкло, където се оттичаводата. От листа и клонки, като влезнат там и започнат да гният, става една точно тиня, която запушва отвора за оттичане ордолу и си готов. Можеш да изгориш и някой компютър с лекота така.. На мен така ми се случи на старата А6 и разглобох всичко в "легена", за да му видя дъното и да го почистя Ако можеш да стигнеш до отвора с нещо, го почисти и отпуши, иначе разглобявай докато стигнеш до него.

На сегашната си кола, вече като гърмян заек, винаги като спра под дървета или някой двор, запушвам с найлони отворите около чистачките, за да не влизат боклуци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей колеги за по точни отговори немога да си мечтая, започвам да ръчкам с телта още днес. На колегата зевс мерси но в момента не съм в София иначе няма проблеми, имам само една питанка... както каза колегата ако немога да набарам тая прословута дупка и се наложи да разглабям има ли нещо което трябва да знам преди да почна да разглабям... нещо от сорта на от къде да започна в какво да внимавам и тн... мерси предварително :nixweiss:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом аз успях и ти ще успееш. Това за въздуха е кутия, под която има разстояние. Кухина. Изкривих края на телта надолу и ръгах яко напосоки. В един момент се бях отчаял и хоп - успях. Трябва да ти кажа, че отворът е голям. Като го отпухих, водата направо рукна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обаче ебахти късмета извадих, точно преди да почна да ръгам с телта запраска такъв дъжд че нищо не успях да направя и сега седя и чакам но утре почвам да ръгам като луд да може да се оправи, мерси за сега е това ако има нещо ще пиша пак и ще пиша и за резултата. айде и безаварийна!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да е и от друго, но тогава 'пльокането' ще го чуеш над теб и водата ще потече от към люка B)

Наскоро правих профилактика на моя заради този проблем и се оказа, че каналите се запушват изключително трудно- моите бяха чистички. Единствено се запушват гумените накрайници на каналите, които са в двата долни края на задната броня- ще ги видиш като легнеш под колата. Малко ще псуваш, докато успееш да ги измъкнеш гумените накрайници от маркучите, после ще псуваш още повече, докато успееш да ги напухаш обратно, но пък кефа да не ти се наводнява колата след всеки дъжд е голям.

П.С. пропуснах да кажа, че ще псуваш и като изтече 200- 300мл вода на лицето ти, след като махнеш запушените накрайници на каналите B)

Редактирано от Ivo_Dinkov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На един приятел на б4-та никога не му е ставало така.

Тя е много бърза нема как да попаднат листа там. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе не знам за друго ама темата е за триене.

Заглавието не отговаря на правилата. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...