Jump to content

Проблем с централно - А4


ivcho1974

Recommended Posts

Здравейте всички от форума!Предполагам,че доста от вас са се сблъсквали с проблема - отиваш до колата,натискаш дистанционното,колата изписуква,но не отключва,с други думи си правеше каквото си иска - отключваше и заключваше когато тя реши :hilezh: .След ходене по "майстори" :hilezh: ,казващи,че решението е само подмяна на блока на централното с нов или втора употреба си казах,че трябва аз да го погледна ;).Първото нещо беше да разбера къде е повредата(в самия блок на управлението или в системата от маркучета,стигащи до всяка ключалка).По маркучите всичко беше здраво,остана блока.Свалих го и го отварих внимателно :lupe:.Проверих за изгорели елементи - нямаше.Графитните дискове на помпата също бяха здрави,остана да проверя самата платка за "студени" спойки.Първоначално открих три(една на захранващата букса и две на другата букса с много кабели).След внимателен преглед на платката намерих още няколко.Половин час работа с поялника,две студени бири и проблема беше решен.Сглобих всичко по обратния ред и сега само като я доближа сама се отключва и заключва :hilezh:Успех на всички :rock: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво колега. Винаги трябва да вземаш нещата в свои ръце и ако не можеш да се справиш тогава се възполваш от помоща на тези "всезнаещи" и "всеможещи" създания наречени МАЙСТОРИ. И аз имам подобен проблем с централното, но при мен си мисля че е когато вали, защото ми са пълни с вода отсега където е централното. Но ми е интересно дали няма и студени спойки. Та понеже незнам може ли да ми обясниш как разбираш и проверяваш че има студени спойки? Благодаря предварително?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

При мен проблема а малко по-различен, но може причината де е сходна.

Централното отключва, но багажника (А4 В6 комби) като се оптима да го отворя се чува само едно щрак-щрак и нищо. Това при изключен двигател. Ако запаля отваря, но пак само понякога.

Някакви идеи? Дали може да е от слаб акомулатор?

Някой дали е имал подобен проблем?

Редактирано от metrica
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Iliy здравей!Не е трудно-първо гледаш внимателно самата спойка да е здрава(цяла) на външен вид,да няма пукнатини.Другият начин да разбереш дали спойката е "студена"(повредена) е като разклатиш внимателно запоената част(електронен елемент,проводник или друго).Ако крачето в спойката се мърда(ще го усетиш,като сложиш пръст на самата спойка) значи е заминала и има нужда от ново запояване. :rolleyes:Едно допълнение-за добра и здрава спойка винаги използвай качествени материали-калай,колофон и добър поялник.

Редактирано от ivcho1974
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Metrica здравей!Определено няма нищо общо със слаб акумулатор.Ако само тази ключалка ти прави проблем съсредоточи се върху нея-увери се,че няма механична повреда,която да възпрепятства отключването и заключването,огледай добре маркуча дали е здрав(на мястото,където е свързан в ключалката и там,където се сгъва между вратата и купето).Ако там е здраво прегледай управлението на централното.Провери и в какво положение(дали позволяваш на централното да я отключи или не)си я оставила,ако си я отключвала с ключа.Успех. :hilezh:

Редактирано от ivcho1974
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И моята доста често не се отключва. Вчера пък не пожела да се заключи, та стоях да я моля на дъжда 15-20 мин :2gunsfiring_v1:

Къде физически се намира този блок?

Може ли, БЕЗ да се разглобява врата по врата, да се тества състемата от маркъчи дали няма някъде пробив?

Редактирано от jijix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Блока на централното управление се намира в багажника от дясно под стопа,като вдигнеш кората няма как да не го видиш. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 months later...

Здравейте. От няколко дни, като отключвам и заключвам колата се чува някакво скърцане (триене на метал в метал от заден десен калник колата е А4 98г.) звука е тънък (писклив). Да беше само това да го преживея, но понякога не мигат и диодите на алармата (работят когато си искат), а това не е на добре. Някой с предложение за отстраняването му? :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами отзад в дясно ти е гърловината на резервоара, скърца вероятно щифта на ключалката когато излиза и влиза, капни му малко масълце под маншончето.

За алармата при този, който я е сложил.

Редактирано от NIKO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 months later...

здравейте колеги при мен проблема е следния-неще да отключва от бутоните на ключа,а от бравата няма проблем.предпазителите(бушоните) са здрави,батериите на ключа са чисто нови,с резервния е същото някой може ли да помогне???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

и аз съм със същия проблем.. от бутона не става .. само че моето ауди е с някакво странно централно и има нещо като око между вратите на друга А4 не съм виждал такова чудо... странно :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 months later...

Влез в колата и пробвай да отключваш и заключваш. Слушай за щтракане на релета. Ако не чуваш нищо, търси алармата. В нея има 2 релета, залепнали (може и само едното от тях) са и въпреки че тя подава сигнал няма кой да превключи. смени ги и 2-те със външни и ще забравиш за проблема за следващите 10-15 години.

Редактирано от RaDi_b4
Цитиране на целия предходен пост!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...