Jump to content

В купето мирише ужасно

A6 future owner

Recommended Posts

Сменях скоро филтъра на купето, така че едва ли е от него. Не се получава винаги, а само понякога, като не виждам някаква логика. Миризмата е ужасна, на лошо, застояло...

Да не би да има още някой филтърче, което трябва да се смени?

Моля ви, помагайте!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сменях скоро филтъра на купето, така че едва ли е от него. Не се получава винаги, а само понякога, като не виждам някаква логика. Миризмата е ужасна, на лошо, застояло...

Да не би да има още някой филтърче, което трябва да се смени?

Моля ви, помагайте!

Ходи да ти пръснат тръбите с едно шпрейче и си ти.http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=41225

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е така, защо мирише само като е включен климатика? А и не съм забелязал да има влага...

Абе бате нали ти казах,имал съм го същия проблем,некви гъби мухоморки почват да растат,питай човека той ги разбира нещата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе бате нали ти казах,имал съм го същия проблем,некви гъби мухоморки почват да растат,питай човека той ги разбира нещата.

Гъби ли? :bia: ... къде никне тая гад?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гадта никне във въздухопроводите от остатъчната влага....мирише ужасно на спарени чорапи и други благовония:hilezh:. Лекува се със спрей който се продава в Бриколаж.....или Практикер....изпръсква се целия и работата се оправя:bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз скоро четох че някъде се продавал такъв спрей и не било трудно да се впръска в системата на климатика.Доколкото помня Grizzly го обясняваше и ако може да обясни пак ще сме му благодарни :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гадта никне във въздухопроводите от остатъчната влага....мирише ужасно на спарени чорапи и други благовония:bia:. Лекува се със спрей който се продава в Бриколаж.....или Практикер....изпръсква се целия и работата се оправя:hilezh:

Миналата година когато пусках климатика миришеше на гад, тая година все още не съм усетил... гъбите, поникнали в моето ауди сигурно са изсъхнали и затва не смърдят :bia: Ще го имам в предвид.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гадта никне във въздухопроводите от остатъчната влага....мирише ужасно на спарени чорапи и други благовония:hilezh:. Лекува се със спрей който се продава в Бриколаж.....или Практикер....изпръсква се целия и работата се оправя:bia:

Колега къде точно го впръскваш това спрейче и можеш ли да ми препоръчаш марка ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спрейчето се продава с една доста дълга сламка към него....нея я пъхаш наред из духалките и пръскаш на воля. Сега точно не се сещам какво пишеше на самия спрей, но имам подозрение, че си пазя флакона някъде....остава само да го изнамеря. Предполагам обаче че в Бриколаж/Практикер като кажеш за какво ти трябва ще ти го покажат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах скоро някаква като кутия, дето отлепяш найлона отгоре, палиш колата, включваш климатика, излизаш от колата и оставяш да работи 30 минути. Май в Кауфланд го гледах, струваше към 30 лева. Някой да е ползвал подобна гад?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спрейчето се продава с една доста дълга сламка към него....нея я пъхаш наред из духалките и пръскаш на воля. Сега точно не се сещам какво пишеше на самия спрей, но имам подозрение, че си пазя флакона някъде....остава само да го изнамеря. Предполагам обаче че в Бриколаж/Практикер като кажеш за какво ти трябва ще ти го покажат.

А значи се пръска в самите въздуховоди?Цена нещо помниш ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз скоро четох че някъде се продавал такъв спрей и не било трудно да се впръска в системата на климатика.Доколкото помня Grizzly го обясняваше и ако може да обясни пак ще сме му благодарни :bia:

Казва се спрей за климатици. Струва между 10 и 20лв. Не е нужно да се пръска целия но може да се наложи да се пръска 2-3 пъти.

Към спрея върви прозрачен маркуч с накрайник.

Аз лично го пръскам във входа на рециркулиращата клапа при пуснат климатик, вентилатор и активна рециркулация.

Клапата при мен се намира в краката на пътника зад жабката.

Гледах скоро някаква като кутия, дето отлепяш найлона отгоре, палиш колата, включваш климатика, излизаш от колата и оставяш да работи 30 минути. Май в Кауфланд го гледах, струваше към 30 лева. Някой да е ползвал подобна гад?

Мисля че тази кутия върви с една ултразвукова приставка която струва още една торба пари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спрея се пръска в всички въздуховоди като цлта е да се достигне и до радиатора в купето.Трябва да се напръска и под филтъра на купето за да има ефект.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спрей за почистване на климатици

Ето и малко снимки

снимка1

снимка2

снимка3

снимка4

снимка5

Редактирано от bojo06
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, тази пяна да не направи някоя беля при съприкосновение с кожата на таблото ...гледам бая си фъснал :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, тази пяна да не направи някоя беля при съприкосновение с кожата на таблото ...гледам бая си фъснал :hilezh:

в описанието на продука пише че не е агресивен към таблото ама знае ли човек

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 weeks later...

За да не пускам нова тема, продължавам в тази:

Лошата миризма от климатика някакси изчезна от самосебе си, колкото и странно да звучи. Забелязах обаче друг проблем, не знам дали сега се е появил или е отдавна така, но сега го забелязвам. Значи принципно духа студено, когато работи климатика, може би не толкова, колкото трябва да е, но не се чува никаква промяна на звука - т.е. усеща се промяната в двигателя, компресора очевидно работи, но не се чува нищо допълнително като перка, вентилатор и т.н. Моля да ме насочите за какво може да става въпрос, аз така или иначе ще отида на майстор, ама да съм подготвен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами виж отпред при радиатора, трябва да имаш 2 перки. Като е включен климатика, трябва да се въртят и двете. По принцип моята като е включен климатроника и отпреде мотора не се чува ВЪОБЩЕ, а се чува само как се въртят перките (ше кажеш, че прахосмукачка има под капака :birthday:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разгадах проблема - отидох на сервиз, майстора си пъхна ръката до лакътя и изкара някакво импровизирано уплътнение, което е било сложено някъде, паднало е, намотало се е в перката, блокирала е и е изгорял предпазителя...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...