Jump to content

Питанки относно А4 B6/B7 - Vol. 1

asenovb

Recommended Posts

iliansl има инфо във форума:

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=56289&st=0&p=795601

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=95446&st=0&p=146679

и основно тук

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=3429&st=20 мнение 35 на Нико

А ето това е виновникът за всичко =)

http://audibg.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=38008

Редактирано от Bobu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Bobu много благодаря.Ще се пробвам да си оправя микроключетата без да разваля нищо друго :hilezh::flehan:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте.

Преди около месец смених всичко по окачването отпред и пружините със спортни.

Наскоро забелязах,че предницата е малко разкрачена отдолу.В смисъл че предните гуми не са успоредни,а разстоянието в основата на гумите е по-голямо отколкото отгоре.

Вчера ходих там където ми сменяха частите и регулираха предницата и казаха,че страничния наклон не подлежи на регулиране.

Сега ме притеснява да не почне да 'яде' гумите.

Казаха,че по принцип това се е получило от по-ниските пружини и затова се променял ъгъла.

Преди време като търсих части за предницата бях чел,че има и за спортно окачване.

Да не би при този комплект горните носачи да са малко по-дълги от нормалните и да се компенсира тази разлика?

Има ли някой,който е сменял нормални със спортни пружини да има същия проблем?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, някъкви мненния по тези грешки и колко са сериозни.Колата е а4 1.9тди

Address 01: Engine Labels: 038-906-019-AVF.lbl

Part No: 038 906 019 FP

Component: 1,9l R4 EDC 0000SG 1438

Coding: 00002

Shop #: WSC 63351

VCID: 6AD741AB157FE953

WAUZZZ8E92A028844 AUZ6Z0A0136023

1 Fault Found:

17996 - Engine Mount Solenoid Valves (N144/N145)

P1588 - 35-10 - Open Circuit - Intermittent

Readiness: 0 0 X X X

Address 45: Inter. Monitor Labels: 8E0-951-177.lbl

Part No: 8E0 951 177

Component: Innenraumueberw. 0503

Coding: 00001

Shop #: WSC 00000

VCID: EBD9C4AF9A85705B

1 Fault Found:

01463 - Alarm triggered by Sensor for anti-theft alarm System

43-00 - Closed

Address 46: Central Conv. Labels: 8E0-959-433-MIN.lbl

Part No: 8E0 959 433 AJ

Component: Komfortger?t T9F 0619

Coding: 06859

Shop #: WSC 00235

VCID: 79F56EE760D952CB

Subsystem 1 - Part No: 8E2959802B

Component: T?rsteuer.FS BRM 4.11

Subsystem 2 - Part No: 8E2959801B

Component: T?rsteuer.BF BRM 4.11

8 Faults Found:

01370 - Alarm triggered by Interior Monitoring

35-00 - -

00962 - Alarm via. Tilt Sensor

35-00 - -

01369 - Alarm triggered by Hood Switch

35-00 - -

01371 - Alarm triggered by Door Contact Switch; Driver's Side

35-00 - -

01561 - Left Rear Door

59-10 - Can't Unlock - Intermittent

01561 - Left Rear Door

61-00 - Won't De-Safe

01562 - Right Rear Door

61-10 - Won't De-Safe - Intermittent

01559 - Drivers Door

61-10 - Won't De-Safe - Intermittent

-------------------------------------------------------------------------------

Address 56: Radio Labels: 8E0-035-1xx-56.lbl

Part No: 8E0 035 186

Component: concert II GRO 0002

Coding: 00001

Shop #: WSC 63351

VCID: E4CBAF93775B3F23

1 Fault Found:

00852 - Loudspeaker(s); Front

36-10 - Open Circuit - Intermittent

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдолу нагоре:

В радиото -> не работи поне един от предните говорители -> Най-вероятно кабелите между купето и вратата са прекъсани.

Задна лява врата не иска да се отключи, или поне не е можела.

Двете задни врати не искат да отключат "подсигуряването", че са заключени. (заключват се на две степени с два отделни елетромотора).

Шофьорската врата също.

Отключвал си колата с ключа (а не с дистанционното) и после си отворил капака, преди да дадеш на контакт и след като е минало известно време, с което си задействал алармата.

Същата е задействана и защото колата е вдигана с паяк или с пътна помощ.

Клапана за единия тампон на двигателя не работи - кабели, самия клапан...

--------

Свикна ли на десния волан? Мен ме дразни всеки път като се кача в нея, въпреки, че я карам вече почти две години, но за сега нямам друга алтернатива.

Твоята поне както е комби (Авант) се паркира по-лесно назад.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо сериозно...

17996 - Engine Mount Solenoid Valves (N144/N145)

P1588 - 35-10 - Open Circuit - Intermittent

Тампон на двигателя - за смяна или сменен с такъв без датчик

post-7482-1180376084.jpg

Останалите са ти за алармата, централното, зачисти ги, нищо тревожно. Предполагам си ги превеждаш какво значи...

виждам, че ти се повтаря грешка за Safe/De safe функцията, тя може да се изключи от ваг софутерно.

Васе, променяше се някакъв ъгъл при едните носачи, като се слага спортно окачване, не знам до колко е от значение при теб. Твоите майстори, дали са го направили ?

Редактирано от Bobu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам,че долните се стягат не във въздуха а като се пусне да легне колата на гумите.Така го и направиха на канала като регулираха предницата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При по Ниско окачване от оригинално S-line колата винаги стои леко разкрачена.Досега съм го виждал при 2 коли и на Васил стават 3 коли.Според майсторите по реглажите няма вариант за оправяне на страничния наклон

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свикна ли на десния волан? Мен ме дразни всеки път като се кача в нея, въпреки, че я карам вече почти две години, но за сега нямам друга алтернатива.

Твоята поне както е комби (Авант) се паркира по-лесно назад

Ами смея да твърдя,че свикнах от 2 месеца я карам и почнах да и оправям габаритете като се разминавам в малките улички :) Не е комби, седанова е. Донесох я на автовоз и може би затова са изкочили тея грешки. Ако ги изчистя на ваг ком, ще деактивирам системите или просто ще изчистя грешките и трябва да ги активирам по някакъв начин ли,че нещо не съм в час :)

Има една истина,че се паркира по лесно назад с десен :))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма нищо по-добро от нормален волан, съобразно движението в самата държава =)

Като изчистиш грешките, само ги чистиш, не деактивираш нищо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси, и ти си прав въпреки,че ако всички коли бяха само с по 1 предно място и волана посредата щеше да е най хараби :) като на болид :Д

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От както имам колата от време на време се чува едно стържене от към турбото. Това стържене се появява не винаги и в диапазона м/у 1200 и 2000 оборота и то само във движение. Питах къде ли не тук във форума има такива теми, но без резултат, даже и в Порше и там ми казаха, че е нормално.Да, но за мен не е нормално. Свлих маркуча на входа на турбината да проверя за луфтове и дали има проблем. Такъв не открих. Перката се въртеше свободно и имаше много малък луфт (незнам трябва ли да го има) мърдане на перката, но мноооого леко. Около 1мм според мен, а може и помалко или повече, просто на пипане го има. Трябва ли да има луфт? Има ли го луфта/стърженето и при колите на други колеги? На диагностика показа, че е добре надува си когато колкото трябва. Бях при Жоро в Пловдив да я види и след като се повози с компа каза,че всичко е ОК.

Да ама мен чат-пат ме дразни това стържене може да се нарече и ХЪРКАНЕ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен е абсолютно същото нещо, забелязах го след премахване на катализатора. При диагностика всичко е супер. Ако има скрит проблем там рано или късно ще стане явен, а и ме успокоиха, че там са такива обороти, че има ли стъргане за минути всичко ще тръгне с бясна скорост към магазина :) , карай си и си свиркай ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Даже и аз бях пускал тема преди година за тоз звук. Две Б6-ци съм имал - и на двете го има туй стържене. При мен е в същия диапазон на оборотите и се чува в движение при отнемане на газта(превключване на предавките). Колкото по-рязко подаваш газ/пускаш педала - толкова по-отчетливо се чува. И на двете коли турбините им още си работят, така, че може и да е нормално(макар, че и за мен не е).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Даже и аз бях пускал тема преди година за тоз звук. Две Б6-ци съм имал - и на двете го има туй стържене. При мен е в същия диапазон на оборотите и се чува в движение при отнемане на газта(превключване на предавките). Колкото по-рязко подаваш газ/пускаш педала - толкова по-отчетливо се чува. И на двете коли турбините им още си работят, така, че може и да е нормално(макар, че и за мен не е).

Точно 1:1 при същите действия се появява ХЪРКАНЕТО. Забелязал съм, че е вече от 30к км около 2год. каране.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен го има този шум.Появи се преди 2-3 години,дори смених лагерите на главината като ме уверяваха че оттам!Да ама не,платих 360лв за лагери и смяна на двете колела и шума си остана.

На моменти изчезва,на моменти се чува от време на време а понякога постоянно.

Чува се на по-ниски обороти,особено като превключвам на по-ниските предавки.

Преди няколко дни ходих пак,но при други майстори и естествено шума почти го нямаше.

Пристърга няколко пъти и диагнозата беше съединител!Този път няма да сменям,докато не се прецака съвсем каквото и да е било!

А по принцип опасно ли е това стържене?В смисъл това е луфт в самото турбо или?Възможно ли е да направи бела,да счупи лопатки,да блокира или да карам докато спре?

Колко струва ново турбо?

За ремонт няма да говорим,защото знам че струва наполовина на новото и не се знае колко ще изкара.

Така и така като се сменя може ли да се сложи от 2.5TDI например?Ще се вдигне ли мощността,или трябва и софтуеърна промяна?Моята е 1.9TDI 131PS PD.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този звук от турбото го имах и на моята 1.9 и е следствие от махането на катализатора.

Редактирано от Raino
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не съм махал катализатора,но явно му е дошло времето.Колата е на 250 000км вече.

А какво отражение дава свалянето на катализатора,Raino?

Ти имаш ли на представа дали има горни или долни носачи,които са по-различни при обикновено и спортно окачване?

Аз смених пружините с червени по-ниски H&R и сега колата е разкрачена.Ходих където ми сменяха и регулираха предницата,но казаха че страничен наклон не се регулира.

Носачите при S-Line и S4 окачване същите ли са като при обикновеното или има разлика в дължината?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От пружините е проблема, махай ги и слагай оригинални. Колата се е свалила повече отколкото трябва и се получава ъгъл на гумите, страничен наклон, който не може да се оправи.По този начин колата грознее, товариш носачите и яде гуми. Носачите за спортно и стандартно окачване са еднакви.

Катализатора го махай, единствено маалко повече се чува турбото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте.

Преди около месец смених всичко по окачването отпред и пружините със спортни.

Ти Sline ли сложи или някакво друго ?

Катализатора го махай, единствено маалко повече се чува турбото.

Разкажи малко повече, защо и какво се случва с и без него ?

Редактирано от Bobu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Под окачване имах предвид-носачи,накрайници-къси и дълги,биалетки и всички болтове.

Амортисьори не съм сменял,а само пружините-червени H&R/спортни/

Частите за предницата са марка BESA на ASMetal и момчето от когото ги купих и Raino по-горе казаха,че за спортно и обикновено носачите са еднакви.

Не виждам логика да се ракрачи от пружините,при условие че не се е свалила много.Виждал съм и доста по-свалени от моята,но не съм обърнал как са гумите.Само долните носачи ли се стягат,когато колата е свалена и лежи на гумите?Като ги питах ми казаха,че само долните се стягат по този начин и ги затегнаха като регулираха предницата.

А това за турбото може ли да блокира или да ми направи бела по време на движение?

А между другото още нещо.

Колко плащате за пълно автокаско?Аз днес поднових гражданска и каско към Армеец и цените са:

-гражданска-165лв

-каско-708лв-4 вноски по 180,има някакви 2% допълнително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има вариант тъй като си сложил най-големите ментета като носачи да е нещо от тях. Един познат си купи същите и едната му гума беше под ъгъл другата не, явно имат проблем с размерите на носачите.

Защо си сложил спортни пружини на стандартни аморт., не се прави така ?

Турбото може да се счупи по всяко време и да стане огромна беля, но това важи и за още много части по колата.

На каква стойност е застрахована колата ?

Редактирано от Raino
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам дали най-глемите ментета,Raino ама има доста доволни хора в нета дори и във форума.Не мисля,че са по ментета от китайските маркови носачи дето са 2 пъти по-скъпи сравнение с тези!Смених само пружините,защото не се знае дали и колко време ще ги карам та да не се набутвам и за амортисьори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...