Jump to content

A4 1.8 vs. 1.8T

Recommended Posts

Здравейте!Ще сменявам Б4-та ,имам варианти на горните два мотора и двете коли са quattro.1.8 е малко по- евтина- искам да ви попитам : на класиката 1.8Т ли да обърна внимание,или аз,като спокоен шофьор и 1.8 би ме удовлетворило?Ще съм благодарен на хора ,имащи впечатления от горните мотори да дадат съвет!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спокойният шофьор си остава такъв независимо от конете.

Според мен 1.8Т е по-добрия избор, доста по еластичен и бърз мотор, с доста тяга в ниските обороти, и не на последно място с по-нисък разкод колкото и изненадващо да звучи.

Много приятен за каране е 1.8Т !

Имаш една турбина и един интеркулер в повече, турбината може да ти създаде финансов дискомфорт, ако здаде багажа, но не е болка за умиране.

Имай предвид, че куатрото е тежко за подкарване, затова по-високия въртящ момент при ниските обороти (1.8Т) ще ти помогне доволно.

Сетих се за още нещо, 1.8Т е с 3,5 литра моторно масло, а 1.8 е с 4 литра

Редактирано от verter
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами с турбото винаги можеш да си останеш спокоен шофьор, а ако решиш да резнеш некой без турбо нещата са по различни.

Отиваш при Жоро в Суходол да ти каже става ли тази с Т-то и се мяташ..., нема к'во да му мислиш.

Една турбина средно ще ти излезе от 500-1300лв. зависи дали ще я подменяш (нова или на старо) или рециклираш...

Редактирано от Lube
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.8T, харчи по-малко, върви повече. Ако чакаш 20-30 сек. преди да изгасиш двигателя за да се охлади турбината няма да имаш проблеми с нея.

Сетих се за още нещо, 1.8Т е с 3,5 литра моторно масло, а 1.8 е с 4 литра
Точно 4л е ако на пръчката е 1мм под максимума.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено 1,8Т :rolleyes:

Ми то т'ва е очевидно и безсмислено да се сравняват двата мотора.

Моя съвет е 1,8ТQuattro ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

гледам че има и 1.8Т, 180коня 99год например. някой знае ли имат ли разлика в самите мотори или разликата е само в софтуера и чипа? лошото е че са с акциз... B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да ти кажа, че 1.8Т върви като вълшебница.. съвсем наскоро се качих на такава и съм много доволен.. и мойта е quattro :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

продължавам да търся колеги - сега съм се спрял на една 1.8 125к.с. -перфектна кола е отвсякъде,но ме притесни факта ,че VIN кода и го няма в базата данни в онзи декодер от златния фонд.Некви предположения? - на какво може да се дължи това?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

продължавам да търся колеги - сега съм се спрял на една 1.8 125к.с. -перфектна кола е отвсякъде,но ме притесни факта ,че VIN кода и го няма в базата данни в онзи декодер от златния фонд.Некви предположения? - на какво може да се дължи това?

обади се в порше.бг и ги питай за кода

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

обади се в порше.бг и ги питай за кода

така и ще направя,щото се притесних малко да си призная...ама знам ли - то ако има нещо в кат е щяло да излезе..пък и мина времето на тия глупости на по нормалните коли мисля :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес се обадих в ПоршеБГ и хората там ,бяха твърде любезни и отзивчиви - дадоха ми цялата информация за VIN кода на колата.Просто искам да споделя това с вас- не че ги хваля,ама някъде из форума бях чел за тяхното не добро отношение за хората с по - скромни коли и затова аз им се обадих с малко "свито " сърце- но със задоволство отбелязвам,че държането им е такова,както подобава на представители на Нашата марка :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...