DANI_SAVOV Публикувано 21 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 21 Септември 2007 Колеги моля за съвет, реших да си взема АУДИ А4 1,9 ТД, 99-00г. с кои мотор да бъде 90 или 110 к.с.??Благодаря ви Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rdk Публикувано 21 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 21 Септември 2007 Колеги моля за съвет, реших да си взема АУДИ А4 1,9 ТД, 99-00г. с кои мотор да бъде 90 или 110 к.с.??Благодаря ви AFN ако намериш от изброените два е по добрия избор според мене Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
galaboff Публикувано 21 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 21 Септември 2007 (Редактирано) АФН (110к.с.) е по-добър с по-голямата си мощност, 1Z (90к.с.) е по-здрав доколкото знам. Всяко усложнение е потенциален проблем като говорим за 10 годишни коли, т.е. турбината с променлива геометрия на АФН-а е допълнителното нещо, което усложнява системата и създава предпоставки за повече грижи.Ако 99-00 А4-ките ги правят като първите 95-96 - за мен не си струва човек да се оборудва и да поддържа такава кола 2-ра ръка, доста скъпа за поддръжка (за БГ условията) и доста крехка (чуплива). Има къде-къде по-здрави коли от тия години...п.с. разхода на 1Z мотора е най-ниския за годините си на производство и кубатурата/мощността си от всички останали дизели от всякакви марки Редактирано 21 Септември 2007 от galaboff Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DANI_SAVOV Публикувано 21 Септември 2007 Автор Доклад Share Публикувано 21 Септември 2007 афн и 1z какво значат и каде да гледам за тези номераций, ще ме извинявате но малко сам лаик по темата Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
galaboff Публикувано 21 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 21 Септември 2007 (Редактирано) Абривиатури на моторите, AFN мотора грубо казано е 110 коньовия 1.9 турбо дизел от онези години, 1Z е по-стария вариант, мисля че до 96г. се слага в Ауди, 90 коньов турбо дизел.В документите на съответния автомобил номера на двигателя започва с тази абривиатура. Редактирано 21 Септември 2007 от galaboff Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rdk Публикувано 21 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 21 Септември 2007 (Редактирано) и каде да гледам за тези номерацийномера на двигателя почва с тяхвиж го на колата или в документите Редактирано 21 Септември 2007 от rdk Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DANI_SAVOV Публикувано 21 Септември 2007 Автор Доклад Share Публикувано 21 Септември 2007 ще гледам 00г. 90 к.с. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wasaby Публикувано 21 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 21 Септември 2007 AFN е правилният ти избор! Далеч не съм съгласен че може да е проблемен заради "по-сложна система" от 1Z, ама никак! Този двг е доста балансиран, дава нисък разход, смяна на масла и филтри на 8К (около 120лв), турбината с променлива геометрия дава само по-голямо удоволствие от шофирането. Поддръжката не мога да кажа, че е скъпа. При А4 носачите на предното окачване са някаква болка, ноооо силно преувеличена по скромния ми опит с тези коли. Успех! (а разгледай и за 1.9тди ПД 116 к.с. мисля че има '00) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rdk Публикувано 21 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 21 Септември 2007 AFN е правилният ти избор! Далеч не съм съгласен че може да е проблемен заради "по-сложна система" от 1Z, ама никак! Този двг е доста балансиран, дава нисък разход, смяна на масла и филтри на 8К (около 120лв), турбината с променлива геометрия дава само по-голямо удоволствие от шофирането. Поддръжката не мога да кажа, че е скъпа. При А4 носачите на предното окачване са някаква болка, ноооо силно преувеличена по скромния ми опит с тези коли. Успех! (а разгледай и за 1.9тди ПД 116 к.с. мисля че има '00)ако има PD тея години бих зел помпа дюзата Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DANI_SAVOV Публикувано 21 Септември 2007 Автор Доклад Share Публикувано 21 Септември 2007 AFN е правилният ти избор! Далеч не съм съгласен че може да е проблемен заради "по-сложна система" от 1Z, ама никак! Този двг е доста балансиран, дава нисък разход, смяна на масла и филтри на 8К (около 120лв), турбината с променлива геометрия дава само по-голямо удоволствие от шофирането. Поддръжката не мога да кажа, че е скъпа. При А4 носачите на предното окачване са някаква болка, ноооо силно преувеличена по скромния ми опит с тези коли. Успех! (а разгледай и за 1.9тди ПД 116 к.с. мисля че има '00)има 115 к.с. но трудно се намират а и на новите мотори незнаино защо им търсят мазило кинти Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
didoya Публикувано 21 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 21 Септември 2007 (Редактирано) АФН (110к.с.) е по-добър с по-голямата си мощност, 1Z (90к.с.) е по-здрав доколкото знам. Всяко усложнение е потенциален проблем като говорим за 10 годишни коли, т.е. турбината с променлива геометрия на АФН-а е допълнителното нещо, което усложнява системата и създава предпоставки за повече грижи.Ако 99-00 А4-ките ги правят като първите 95-96 - за мен не си струва човек да се оборудва и да поддържа такава кола 2-ра ръка, доста скъпа за поддръжка (за БГ условията) и доста крехка (чуплива). Има къде-къде по-здрави коли от тия години...п.с. разхода на 1Z мотора е най-ниския за годините си на производство и кубатурата/мощността си от всички останали дизели от всякакви маркиАбе не са толкова нежни бе колега, явно не си случил на кола и доста си налял докато стане както трябва. А вземеш ли да наливаш сериозно в А4 боли.Идеята е каот купуваш да гледаш.То е като при жените - втората употреба е на късметP.S. С 10+ годишен дизел да уцелиш на запазена кола (визирам на прилични реални километри е малка). Оттам от многото километри всички основни агрегати почват да сдават и те вкарват във филм. Не че няма запазени дизели, ама са малко наистина на 10+ години и шанса да преживеят твоите ремонти е голям... Редактирано 21 Септември 2007 от didoya Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DANI_SAVOV Публикувано 21 Септември 2007 Автор Доклад Share Публикувано 21 Септември 2007 една кола колко е карана и една жена колко е е...а и господ неможе да ти каже Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
daks Публикувано 21 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 21 Септември 2007 Колеги моля за съвет, реших да си взема АУДИ А4 1,9 ТД, 99-00г. с кои мотор да бъде 90 или 110 к.с.??Благодаря ви Лично за мен наистина 90 кончовият мотор е маалко по-надежден(имал съм го 2 г.), просто, защото е по-опростен, НО ако разсъждаваш така, тогава ти трябва Голф ІІІ с 1.9 атмосферен дизел, който е без компютри, ел.помпа, ел.табло, вградени имобилайзери и т.н. и е свръх надежден. Така че си вземи по-бързия 110 к.с. мотор (с който съм в момента) тъй като в купуването на употребявани коли винаги има риск. Технологиите напредват ежедневно и е грехота тепърва да се обзавеждаш със старите такива. Най-голямото преимущество на 110-те кончета, е че ги има още от ниски обороти, а не чакаш 2000 об., за да ти се включат. Повярвай ми това е особено важно в някои ситуации като рязко изтегляне от някъде, за да не те отнесат или изпреварване. Ако пък попаднеш и на помпа-дюза (116 к.с.) ще останеш ооще по-доволен от вървежа. Тя малко повече похарчва(0,5-1 л.) и е с по-скъпа поддръжка, но за сметка на това просто хвърчи в сравнение с другите два варианта. Успех в избора!П.П.: В случай, че не държиш точно на А4, в момента мой приятел продава А3, 2003 г.,1.9 П.Д.(130 к.с.) с 6 скорости и цената е ок.16000 лв. Е това вече наистина лети. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rdk Публикувано 21 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 21 Септември 2007 вземи по-бързия 110 к.с. мотор (с който съм в момента)що си мислих че си 2.5 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
daks Публикувано 21 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 21 Септември 2007 що си мислих че си 2.5 Имах и такъв вариант, ама сметам всички знаеме, че не е от най-сполучливите мотори. А на мен здравината и надеждността са ми жизнено важни. Никак не ми е слаб за автоматика, повярвай ми. Супер доволен съм си от вървежа. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DANI_SAVOV Публикувано 21 Септември 2007 Автор Доклад Share Публикувано 21 Септември 2007 Лично за мен наистина 90 кончовият мотор е маалко по-надежден(имал съм го 2 г.), просто, защото е по-опростен, НО ако разсъждаваш така, тогава ти трябва Голф ІІІ с 1.9 атмосферен дизел, който е без компютри, ел.помпа, ел.табло, вградени имобилайзери и т.н. и е свръх надежден. Така че си вземи по-бързия 110 к.с. мотор (с който съм в момента) тъй като в купуването на употребявани коли винаги има риск. Технологиите напредват ежедневно и е грехота тепърва да се обзавеждаш със старите такива. Най-голямото преимущество на 110-те кончета, е че ги има още от ниски обороти, а не чакаш 2000 об., за да ти се включат. Повярвай ми това е особено важно в някои ситуации като рязко изтегляне от някъде, за да не те отнесат или изпреварване. Ако пък попаднеш и на помпа-дюза (116 к.с.) ще останеш ооще по-доволен от вървежа. Тя малко повече похарчва(0,5-1 л.) и е с по-скъпа поддръжка, но за сметка на това просто хвърчи в сравнение с другите два варианта. Успех в избора!П.П.: В случай, че не държиш точно на А4, в момента мой приятел продава А3, 2003 г.,1.9 П.Д.(130 к.с.) с 6 скорости и цената е ок.16000 лв. Е това вече наистина лети. колко врати?? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DANI_SAVOV Публикувано 27 Септември 2007 Автор Доклад Share Публикувано 27 Септември 2007 колеги взех си! И ви благодаря за безценните съвети Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gibonass Публикувано 27 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 27 Септември 2007 Какво все бре колега, сложи някоя снимка Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
daks Публикувано 28 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 28 Септември 2007 колеги взех си! И ви благодаря за безценните съвети Браво, честито! Милиони безаварийни пожелавам. Кой мотор взе и за кви пари? Дай малко повече инфо де! Па и някоя снимчица може да хвърлиш насам.А иначе А3-ката е с 3 врати. То тия с пет са някаква невероятна рядкост и щом се появят, изчезват на мига. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DANI_SAVOV Публикувано 3 Октомври 2007 Автор Доклад Share Публикувано 3 Октомври 2007 А4 1.9 TDI 66 kw комби 2000г. на стъкла, индигово синьо . Снимки катои направя ще прикача. Взех я от човек на доста прилична цена Със застраховки до март месец, прегледи и сменени консумативи . Направо чист късмет. Сменил съм само маслото и всички филтри + 2-а външни маншона. сега гас до дупка.1-о AUDI ми е. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DANI_SAVOV Публикувано 3 Октомври 2007 Автор Доклад Share Публикувано 3 Октомври 2007 А4 1.9 TDI 66 kw комби 2000г. на стъкла, индигово синьо . Снимки катои направя ще прикача. Взех я от човек на доста прилична цена Със застраховки до март месец, прегледи и сменени консумативи . Направо чист късмет. Сменил съм само маслото и всички филтри + 2-а външни маншона. сега гас до дупка.1-о AUDI ми е. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rocky007 Публикувано 27 Септември 2010 Доклад Share Публикувано 27 Септември 2010 (Редактирано) Честито колега! Редактирано 27 Септември 2010 от rocky007 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TDI_Fan Публикувано 29 Септември 2010 Доклад Share Публикувано 29 Септември 2010 Абе що ли си мсиля ,че 1З след 96-97ма няма.В тоя ред на мисли(99-2001) няма никво значение дали е 90 ,или 110 - и двете са с турбо с променлива геометрия и демпферен маховик. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване