plamendev Публикувано 28 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 28 Септември 2007 Колеги, залюбил съм едно Allroad моделче с 2,7Т Bi-turbo мотор. Можете ли да ми дадете някакво мнение за този мотор, и какви са горе-долу разходите по него. Бива ли го или не си заслужава? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
deliveryman Публикувано 28 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 28 Септември 2007 Да не е това случайно:http://i.mobile.bg/perl/printdet.cgi?id=11189752090769769 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
plamendev Публикувано 28 Септември 2007 Автор Доклад Share Публикувано 28 Септември 2007 Не съм се спрял на конкретен автомобил все още. Просто събирам информация за модела.Това което съм прочел за двигателите е че от 2000 -:- 2003 са ARE , а от 2001 -:- 2003 APB. Някои знае ли какви са разликите в двата? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLAF Публикувано 28 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 28 Септември 2007 (Редактирано) 2.7 битурбо си е чудовищепопитай демир /deliveryman/, и ако си навит вземи неговото, той щи разкаже подробно за моторите.И да послъже ше е в рамките на 20% не повече Редактирано 28 Септември 2007 от SLAF Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
deliveryman Публикувано 28 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 28 Септември 2007 Мился че е един и същ мотора не ми се рови....Този който го виждаш е с BES мотор, ръчни скорости + чип.Карал съм няколко Аудита и мисля че един ден ако тръгна да си купувам Ауди - Аllroad 2.7T ръчни ще да е моят избор. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
plamendev Публикувано 28 Септември 2007 Автор Доклад Share Публикувано 28 Септември 2007 Даи малко инфо за мотора, какви разходи има покрай него? И не само мотора а и колата като цяло. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
deliveryman Публикувано 28 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 28 Септември 2007 Ми какви разходи да има,стандартни общо взето - масла,филтри,свещи, ремъци,ролки, накладки,дискове,съединител,някоя друга възглавница,евентуално блока на нивото и БЕНЗИН. Това е за три годишна кола която я вземеш на 90 000км и я караш до 150 000км.примерно.Без пипан километраж и поддържана като хората преди това.Това не го приемай като меродавно - може да смениш турбини,мотор и кво ли още не - божа работа.Наблюденията са ми над 3 такива от чисто нови по ред на номерата - до 150 000км,до 14 000км. и последния е до 105 000км. който засега е при мен.Автоматика яде яко коне и харчи повече, за сметка на това да намериш ръчни скорости е (почти)мисията невъзможна.P.S.За цената на резервните части не ме питай защото си нямам идея кое колко струва. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLAF Публикувано 28 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 28 Септември 2007 ше ме повозиш ли на товамного ми е мерак Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
deliveryman Публикувано 28 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 28 Септември 2007 Кога съм ти отказвал? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLAF Публикувано 28 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 28 Септември 2007 Кога съм ти отказвал?таа вечер става лине си ми отказвал венали си ми дружчица Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
deliveryman Публикувано 28 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 28 Септември 2007 През седмицата...След няколоко часа пътувам. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLAF Публикувано 28 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 28 Септември 2007 гат каешше смотаме по сода с водаи се повозим Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Penev Публикувано 28 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 28 Септември 2007 и аз искам такова. имам а4 1.8т и искам да го сменя за такова 250 к.с. с ръчни скорости ако някои може да помогне Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
trent Публикувано 28 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 28 Септември 2007 И аз от скоро, към два месеца, имам такова 2002-ра година, предстои ми смяна на ремък, ролки, водна помпа, термостат, и няколко датчика които нещо се правят на независими мислители, та цялата тази дандания ще ми струва около 2100$ на Щатска земя.Нямам си и представа колко е това в България, но предполагам едва ли ще е много по-скъпо, главно труда е скъп тук, частите не чак толкова. Определено си е спортем двигател, не случайно го слагат и на S4.Иначе това е най-мощния мотор който аз съм притежавал до момента и мога да кажа, че съм очарован, направо лети, преди това в България съм карал няколко пъти А8 4,2 на един приятел и мога да кажа че е горе-долу същата работа. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
plamendev Публикувано 28 Септември 2007 Автор Доклад Share Публикувано 28 Септември 2007 Благодаря много "trent". Интересно ми е от това което казваш, как за 5 години тези датчици успяват да се прецакват. Вече за консуматив ли ги смятат тях, или е просто някаква случайност. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
trent Публикувано 28 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 28 Септември 2007 Де да ги знам братле, ама ми светна "check engine" лампата преди няколко седмици и като е закарах на компа да е видят това ми обадиха, единия е за катализатора, другия нещо за трансмисията и третия не го знам какво беше май нещо за температурата на водата, общо взето е това. Какво да ти кажа - електроника... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLAF Публикувано 28 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 28 Септември 2007 Де да ги знам братле, ама ми светна "check engine" лампата преди няколко седмици и като е закарах на компа да е видят това ми обадиха, единия е за катализатора, другия нещо за трансмисията и третия не го знам какво беше май нещо за температурата на водата, общо взето е това. Какво да ти кажа - електроника...е то това са трите серийно скапани дат4ици при аудитемпературен на водаламбдатаелектрониката на скоростите Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
verter Публикувано 28 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 28 Септември 2007 Еййй блазе ви братлета, едни карат такова, други са се возили, трети мислят да си купуват....аз съм от тези дето само четат за такива мотори някой ден ако имам късмет, поне да го зърна наживо....сори за спама Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Himika Публикувано 28 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 28 Септември 2007 2.7T за мен е МОТОРЪТ. Ей такова искам да карам един ден, не ща нито дизели, нито атмосферни бензинки. От чисто емоционална гледна точка мога да кажа, че това е най-правилният избор и поздравявам колегата за него.Относно изброените датчици, които се скапват - ами нормално е, на по-новите Аудита точно тези датчици серийно едва ли не са си скапани. И при мен беше същото, тва са нормални работи, не са безбожно скъпи нито като труд, нито като части. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
trent Публикувано 28 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 28 Септември 2007 (Редактирано) Ами и аз му бях фен на този мотор още преди да го взема, ама тука ме заляха с "експерни" мнения как 2,8 литровия бил по-добър и нищо не му се разваляло, не знам така ли е не е ли ама аз съм си дървена глава и си взех този, то и без това Allroad с 2,8 няма, пък и не ми се искаше много много от към фактор цена да взимам 4,2литровия, въпреки че имам много добри впечатления и за него, така че "спортиста" си екстра. Редактирано 28 Септември 2007 от trent Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Himika Публикувано 28 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 28 Септември 2007 (Редактирано) То Allroad с 2.8 двигател няма, така че да са живи и здрави експертите 2.7Т е в пъти по-динамичен от 2.8, не виждам база за сравнение. Правилен избор си направил, за мен това е най-добрият мотор за тоя модел. 4.2 направо ме плаши, дори и на сън не бих искал да го имам А 2.5TDI е спънат кон, той една А4-ка не може да издърпа както трябва, камо ли Allroad. Пък в USA да караш дизел си е супер мишкарска история, хората ще ти се смеят, като те видят с хубава кола с тоя дизел, че и малолитражка за техните представи.Още веднъж: за твоя мотор само Редактирано 28 Септември 2007 от Himika Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sag Публикувано 29 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 29 Септември 2007 А 2.5TDI е спънат кон, той една А4-ка не може да издърпа както трябва, камо ли Allroad.ма на моменти се изтърваш неподготвен :-)Честно да ти кажа, ама ти ги разбираш там кой на кого и за какво се смее, ауди е доста скъп автомобил за поддръжа в САЩ. На мен лично не би ми пукало че някой щял да ми се смее за малолитражката, не знам на някой там да му пука от това. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Himika Публикувано 29 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 29 Септември 2007 Sag, в USA наистина почти никой не кара дизели, камо ли малолитражки като 2.5TDI. 2.5TDI наистина е спънат, не се изказвам неподготвен. И 1.8Т е спънат. Ако трябва да си говорим наистина за коли и за вървене, на купето на А4 всичко под 200 коня е за жени.Всичко това дето го казах дотук важи за USA. То и за БГ важи, само че понеже на нас в Европа са ни много скъпи горивата, а имаме и еконорми/акцизи, затова за _нашите_ представи 1.8Т и 2.5TDI са невероятни мотори. Истината за живота е, че всъщност ние в Европа лапаме трохите и сме жалка картинка по отношение на колите. Ще ти го каже всеки, който е обиколил малко свят и е бил в страни, които нямат проблеми с петрола - като USA и ОАЕ, да речем.Признай си, ако нямаше акциз върху мощност и ако бензина ти беше 50-60ст. за литър, щеше ли да караш това кадящо 1.9TDI вместо най-големия бензинов мотор, който можеш да си купиш? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Spunky Публикувано 29 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 29 Септември 2007 Причината, че на карат дизели, а главно бензинови камионски мотори, не е защото не им харесва или са им малолитражки, а са съвсем други. След няколко години съвсем различно ще е положението. Както стана в Европа, така ще бъде и в щатско. А това че дизелова джета на няколко години струва повече от колкото нова, сигурно е защото хората искат да им се смеят. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване