Iborisov Публикувано 26 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 26 Януари 2013 вариант за 300+ конятова хибридно турбо- 1400 лева като ни осигуриш една к04 независимо от състоянието й440сс инжектори - от 90 до 120 лева на дюза (чисто нови)челен кулер - 1000 лева челен кулер с турбопътища и Viper Silicone Hoses снадки + монтажгенерация минимум на 63мм - 1200 лева генерация от неръждавейка с тръби и колена с средно и крайно гърне Magnaflow + монтажремап на твоята си 1.8Т електроника- по договарянеблоу офф- 100 - 350 лева (от китайски нов, през втора ръка марков или нов марков)съединител- при интерес ще ти бъде обяснено какъв и колко левасмяната на биелите е препоръчителна, но за тези коне не е задължителна!!!- 900 лева биели (ZRP или FCP) 500+ лева части покрай отварянето на мотора и още толкова за труд горе долу. :zustimm:/>/>Браво за полезното и изчерпателното пояснение (оферта) от реална БГ Тунинг фирма! :zustimm:/> Може би единственото във форума! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niikoo_1 Публикувано 26 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 26 Януари 2013 (Редактирано) Ами както и да ги смяташ са си 7бона, че е и повече с частите дето е изредил Васко без да се отваря мотора.Само едно уточнение, че за отварянето на мотора и читаво затваряне (без да отбиеш номера) няма да досаттъчни 500 + още около 500, защото само едни спутер лагери, ревизиране на главата, сегменти, течностите и всички гарнитури (глава, капак клапани, картер, колектори и т.н. и т.н.), са доста, доста повече кинти. Редактирано 26 Януари 2013 от niikoo_1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
devil_vas Публикувано 26 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 26 Януари 2013 последно на бюрото ми имаше офертата, която съм писал, като отваряхме един мотор 1.8Т 225 к.с. ТТ за основен ремонт. частите бяха на стойност 800 лева, вкл. сегменти (доста скъпи между другото), но без биели, без шлайфисти и без течностите в мотора.както и да го погледнеш за под 5000 лева няма да стане, ако ти го прави сервиз или фирма занимаваща се с това.п.с. все още държим на това, че за хибридната турбина и мощности около 300 коня не трябва да се слагат биели. скоро ще покажем и първата кола с такова турбо със сток карантия Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Williams Публикувано 26 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 26 Януари 2013 На мен ми е ясно, че с голем кур лесно се пикае /метафорично казано/ ама според мен човека иска нещо евтино. Щото не са много хората, които ще налеят 7-8 бона в кола дето струва 4-5 за евридей возене.........а иначе имам пряко впечатление от китайска турбина от ибей която се кара 5 години на 1.5-1.7 бууст и още е жива..........а за драг сега си припомних как преди 7-8 години Тошо-цунамито плющеше ниски 10-ки със Сиера-скрапер /самоделно хибридно турбо, полвин кулер от Скания,всичко с фърчащи жици и свински опашки и нормална кутия/ което беше на светлинни години от бутиково реализирания ГТР на Дончев с идентично време на 400 м. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLADE Публикувано 27 Януари 2013 Автор Доклад Share Публикувано 27 Януари 2013 Ооо колеги, много се извинявам, че Ви подведох така, но аз за това и се допитах де... Свалихте ме набързо от небето на земята - не ставало лесно, то, ако ставаше всеки 2-ри щеше да прави това нещо де, но не вярвах да е чак толкова много пари. Днес четох и свалям летвата за да сваля и парите - ето какво съм намислил:Да гоня 230-260к.с.Турбо K04Генерация 63мм.440сс дюзиЧелен кулерПри тези конски сили трябва ли да се сменява бензиновата помпа и с тези части, които съм изброил ще стане ли номера?Предполагам сега вече не намесваме съединителя и биелите, защото трябва да издържат... Пък направя ли я толкова конски сили може да се сменят в последствие биелите и да се гони нещо повече с по-голяма турбина, но за сега съм се спрял на това, ако пак не греша нещо!?И коя турбина е по-добра на K04 - 20/22 или 23Поздрави! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
devil_vas Публикувано 27 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 27 Януари 2013 - помпата остава.- можеш да си намериш дюзи от С3/ТТ (209/225 коня) Ауди С4 Б5 или 2.2 20В.- няма нужда от биели.- съединителя, ако е чисто нов, мисля ще държи... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLADE Публикувано 27 Януари 2013 Автор Доклад Share Публикувано 27 Януари 2013 Съединителя ми е чисто нов на SACHS, както и помпата на съединителя ми е нова.Значи дюзи ще взема от S3, благодаря за това нещо, но от каква кола да търся турбината K04Благодаря! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vladyp Публикувано 27 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 27 Януари 2013 виж тук, колега http://www.dieselevante.it/index.asp Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLADE Публикувано 27 Януари 2013 Автор Доклад Share Публикувано 27 Януари 2013 Колега от това, което прочетох е, че пак от S3-ка 209/225 коня трябва да взема турбината...Но ми е чудно каква е разликата в 20/22 и 23 или да не гледам това? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vladyp Публикувано 27 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 27 Януари 2013 това вече батките да кажат Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
devil_vas Публикувано 27 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 27 Януари 2013 С3, ТТ 225, Купра 225 коня. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shpeksi Публикувано 27 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 27 Януари 2013 (Редактирано) Истината както обикновенно е някъде по средата. Може и с много пари ако всичко някой ти го прави с качествени части. Може и да е малко ако предимно сам или с някой познат го правиш. Вместо неръждавейка, с черно колектора. - Кулерите са към 200 лева така или иначе много китайски.- Турбинките са към 700 лева в ибей в УК, предимно ихита или мицубишита и говоря за втулкови. Ремонтния им комплект е 100 лева. - Инжектори нови към 400 лева не много маркови, но особено за напречните често се намират инжектори втора ръка, май и някой от саан ставаха и от не знам си кво. - Свещите са стокови до 300 коня така или иначе. - клапан китайски за 60 лева- турбопътища - силикон и алуминки от китайските айде да не е 100 лева ама под 200 със сигурност.- Масло стоково. - стокова бензинова помпа- ремапите са от 500 до 800 на стоковата електроника, а в сегашния момент може и да се пазариш. Разбира се има и готови файлове особено за мицубишита.Това всичко говори за до 300 коня и за евридейка.Има избор и всичко зависи от това кой колко е сръчен, разбиращ и има свободно време и най вече условия. Редактирано 27 Януари 2013 от shpeksi Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLADE Публикувано 27 Януари 2013 Автор Доклад Share Публикувано 27 Януари 2013 Колеги не знам дали сте ме разбрали, но аз съм решил да правя "от нищо - нещо" да го кажем...Заменям моята турбина с другата с доплащане, примерно и т.н. и т.н.Интересува ме само, ако сменя частите, сложа кулера и в същото време я карам така без да е пипана електрониката ще има ли проблем?Когато вече направя всичко, тогава да се направи РЕМАП на електрониката!? Нямам друга кола и за това ме интересува дали ще и стане нещо?То, че няма да има разлика примерно след като сменя турбото, няма да има или като сменя и другите работи без да се оправи електрониката, но да не и направя нещо...Благодаря! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shpeksi Публикувано 27 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 27 Януари 2013 Колеги не знам дали сте ме разбрали, но аз съм решил да правя "от нищо - нещо" да го кажем...Заменям моята турбина с другата с доплащане, примерно и т.н. и т.н.Интересува ме само, ако сменя частите, сложа кулера и в същото време я карам така без да е пипана електрониката ще има ли проблем?Когато вече направя всичко, тогава да се направи РЕМАП на електрониката!? Нямам друга кола и за това ме интересува дали ще и стане нещо?То, че няма да има разлика примерно след като сменя турбото, няма да има или като сменя и другите работи без да се оправи електрониката, но да не и направя нещо...Благодаря!Не няма проблеми. Аз година карах със сменена турбина двойно по голяма. И на газ и на бензин. Изключваш н75 и си перкаш спокойно на 0,5 бара. Бензиновия комп се справяше перфектно, не е набивал грешки. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Williams Публикувано 28 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 28 Януари 2013 Колеги не знам дали сте ме разбрали, но аз съм решил да правя "от нищо - нещо" да го кажем...Заменям моята турбина с другата с доплащане, примерно и т.н. и т.н.Знаех си че е така, ама колегите те фърлиха в дълбокото за 7-8-9 бона Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Franky Публикувано 28 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 28 Януари 2013 В интерес на истината това казах и аз още на първата страница - но няма кой да прочете.Истина е , че ако я правиш КАКТО ТРЯБВА цифрите са страхотни .Едно "подсилване" с още 100 коня отгоре - трябва ти турбина , ремап и дюзи- всичко останало сам можеш да си решиш кога , къде и при кой да си ги смениш/направиш. И да не е просто така пак намек:Дюзите също сам можеш да си смениш стига да намериш точните - нови или употребявани Кулер и пътища - Шпекси обясни 400 до 500лв (китайски) - ако малко подхващаш от мотора ще си ги "вържеш" и самГенерация- каквото ти е кеф на душата слагай отдолу - спазвай диаметъра само - кеф ти права тръба , кеф ти резонаторни гърнета и т.н. избор голям(само на дълъг път ще ти трябва шлемофон) .Но лично аз бих си оставил стоковата малко "отпушена" като след турбото(следсондата) бих си сложил ей такова нещо -- това е възможно най-простия вариантДругите 2 варианта са или механично да ти се отваря с пружина от налягането на турбото или чрез вакуум , като за клапа можеш да ползваш някой голфов дросел .Фланци за турбото и препоръчително друг колектор - също можеш и да си ги направиш и да си купиш готови такива и т.н.Магистралите също се правят - даже имаше една стара тема един колега си ги беше направил от фимра тук в София .Съединител - колкото изкара твоя , след това мислиш за нещо по-здраво, но като за начало не е задължително .Не се вайкай за бутала , биели , валове и още каквото си намислил , че трябва да се сменя - около -400 Nm вече почват да стават на лък и някоя да се показват на въздух през блока . Има форумни коли карат с по 400 коня със стоковите бута. Скорости , карета- никакви ядове. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLADE Публикувано 29 Януари 2013 Автор Доклад Share Публикувано 29 Януари 2013 Колеги, генерацията на S3 на колко милиметра е? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
smg Публикувано 1 Февруари 2013 Доклад Share Публикувано 1 Февруари 2013 Истината е, че такъв проект не може да се направи малко по малко. Ако искаш и да имаш кола през повечето време. Или пестиш пари и после вадиш наведнъж или не се занимаваш въобще. Какъв е смисъл да си купиш турбина като нямаш колектор, да си я държиш в шкафа още една година ли? Както и трябва да се увеличи бюджета ако не искаш да караш скрапер.Ако целта ти да караш читава ежеджевна кола - няма как да стане за тези пари. Можеш да сглобиш нещо - само, че няма да можеш да минеш и 50км без да имаш някаква драма. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toni83 Публикувано 5 Февруари 2013 Доклад Share Публикувано 5 Февруари 2013 много разбирачи бее,тука повече от половината не познават парите.за 3-4-бoна не може да изкара 240-250коне? той има готов двигател който е турбиниран а не тепърва да ко турбинира и подсилва драги колеги. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
smg Публикувано 6 Февруари 2013 Доклад Share Публикувано 6 Февруари 2013 Някои от разбирачите са минали по този път. И говорят/говорим от опит.Иначе всеки е свободен да пробва. Тъкмо като стане ще видим нии кви сме балъци Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLADE Публикувано 10 Февруари 2013 Автор Доклад Share Публикувано 10 Февруари 2013 smg не се опитвам да ви правя на балъци, просто нямам нужните пари и това е нещо като план "B" - от нищо, нещо!И пак питам, генерацията на S3 на колко милиметра е, защото искам крайното гърне да ми е от S3 - ще стане ли да се захване на 63мм.Благодаря и поздрави! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niikoo_1 Публикувано 10 Февруари 2013 Доклад Share Публикувано 10 Февруари 2013 (Редактирано) smg не се опитвам да ви правя на балъци, просто нямам нужните пари и това е нещо като план "B" - от нищо, нещо!И пак питам, генерацията на S3 на колко милиметра е, защото искам крайното гърне да ми е от S3 - ще стане ли да се захване на 63мм.Благодаря и поздрави!За какво ти е геренерация от С3 :hilezh:/> , гърнето при S3 стой на обратно и най-вероятно за да сложиш такава генерация ще трябва много преправяне и може и да не стане!Изобщо това го забрави като вариант, отделно и да намериш такава генерация тя няма да е за без пари, след това трябва да платиш да я изрежат и преправят половина и накрая като теглиш, чертата си дал някакви пари и не си направил нищо.Колко да им се иска на някой няма как да ебеш дявола във въздуха Редактирано 10 Февруари 2013 от niikoo_1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ghostdog Публикувано 10 Февруари 2013 Доклад Share Публикувано 10 Февруари 2013 Като нямаш нужните пари, си седи на гъза спокоен. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLADE Публикувано 10 Февруари 2013 Автор Доклад Share Публикувано 10 Февруари 2013 ghostdog аз съм си напълно спокоен. И не мога да ви разбера, теб и такива като теб, вместо да се опитате да помогнете, само гледате да накарате човек с ентусиазъм да се откаже... Всички ли коли са правени с пари и много пари? Не всеки има възможността да извади 5000лв. кеш пара за 100 коня отгоре, сещаш ли се? Ако имах 5000лв. до сега да съм продал моята кола и да съм взел нещо ново, но не това е целта, разбираш ли?Питам за крайното гърне, защото съм си намерил генерацията от катастрофирало, вече направено Ауди 1.8Т, но е без крайно гърне за това търся само него.Има ли желание, има и начин... Ще си купувам частите 1 по 1 и пак ще го направя, дори да не е супер добро, но ще се радвам, че съм направил нещо с минимални пари.Всеки може с пари, нали? Но колко от хората го правят без пари, замислете се... Надявам се, когато питам нещо да ми се отговаря, а не да се заяждате с мен.Поздрави! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ghostdog Публикувано 10 Февруари 2013 Доклад Share Публикувано 10 Февруари 2013 (Редактирано) Всички ли коли са правени с пари и много пари?Да или поне тези които се движат безпроблемно. Много пари е разтегливо понятие, всеки го приема според своите разбирания. Не всеки има възможността да извади 5000лв. кеш пара за 100 коня отгоре, сещаш ли се? Спор няма и няма нищо срамно в това, но същото не значи, че трябва да се тръшкаш, защото нещата не са така както ти се иска. В темата ти се отговори, че без пари няма да стане, освен ако не следваш пътя на колегата с ибейските турбини. И за гърнето ти се отговори, но ти продължаваш да си знаеш твоето. Не го разбирам това - питаш, отговаря ти се, явно не ти харесва отговора и питаш същото.Надявам се, когато питам нещо да ми се отговаря, а не да се заяждате с мен.Това като някаква заповед ли е или молба? Ако не ти харесват мненията, не питай във форумите. Никой не ти е опрял пистолет в главата и да те задължава да търсиш безплатно инфо в интернет. Хора които са минали по този път ти отговориха в темата, даже и представител на фирма която се занимава със засилване на коли ти даде инфо. Какво повече искаш? Някой да ти подари частите, за да си засилиш колата с 100лв? Редактирано 10 Февруари 2013 от ghostdog Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване