Jump to content

Някой има ли с ГИ BiGas?

Recommended Posts

Здравейте колеги! Четох някъде в нета за ГИ BiGas и по-точно ме заинтригува модела SGIS 2000. Казват,че системата представлява газов инжекцион работещ изцяло автономно. Някой има ли информация? Как работи тази система? Надеждност? Цена?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето свали си софта оттук :

http://www.autotanks.com/download.html

Това: Bigas SGIS-N ver 5.1.5

Като го разархивираш отвори този pdf:

ISGI036_MAN_ISTR_SGIS_N_VER4_6_7_ENG.pdf

И разгледай какво може да се настройва по газовата.

Иначе с две думи системата е доста добра, на българския пазар не знам дали има друг Ги с по богати настройки.

Не знам какво значи автономно но ГИ-то взима сигнал от бензиновите инжектори, както и ги прекъсва. Т. е. газовия комп управлява и бензиновите и газовите инжектори.

Над 100 000 км вече минах с нея и не мисля, че е надеждна. Но първите да кажем 70 000 едва ли ще имаш ядове с нея.

Цената е почти най високата в България. Май само Принс докато ги внасяха бяха с по висока цена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Автономно значи,че компютъра управляващ газовите ижектори сам определя времената си на база сигнали от датчици допълнително монтирани на двигателя. До колкото знам това са-датчик за положението на дроселовата клапа/TPS/, датчик за вакуум в смукателния колектор/MAF/ и сигнал за обороти. Точно тази система ме интересува защото искам да я монтирам на ACE,двигател с механичен инжекцион,а той няма бензинови времена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да за механичния инжекцион е друга бира. Там ако си спомням правилно дори се ползваше вградения емулатор на ламдата.

Ета една дето съм пуснал преди време, точно по тоя повод:

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=82609&view=findpost&p=1246462&hl=&fromsearch=1

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста скъпо! Ще отида при първа възможност до Павлово да се поинтересувам за подробности. Не мисля,че ще има проблем да си купя от тях всичко необходимо и да я монтирам сам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз попитах и за този вариант. 1600 ми казаха за кит(комп,рейка,дюзи,изпарител) При положение че имам газова в момента и бутилката тръбата клапана ще си се ползват. Просто уредбата си е скъпа. Има и наши производители за ГИ за механичн инж. За фобос знам и за блутроник.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм чул за Фобос и бях се насочил към него. Отидох да магазина им на Ботевградско след Околовръстното,но там не можаха да ми дадат адекватна информация. Красавицата зад бюрото извика някакъв маладеж от склада,който ми каза,че за първи път чува за подобна система,а работил от години там.

Блутроник също ми беше вариант,но доста негативи изчетох в нета. Ако някой има преки наблюдения на тези две системи нека информира!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега аз съм с ФОБОС и съм доста доволен :) Само един съвет разрови се из нета ще видиш, че от сервиза в Богров не се хвалят особено хората :) Иначе системата е супер! Препоръчвам ти да се консултираш с колегата EUROGAS! При него си мотрирах моята и съм доволен! Ето ти и сайта му http://www.eurogas-bg.net/index.php :steinigung:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 weeks later...

Четох доста форуми. Говори се за цена около 400лв. Доста добри възможности имало това управление. Аз евентуално ще го ползвам само за горивото.

Странно ми се видя мнението на специалисти газаджий,че газовите инжектори издържали без ремонт 40-50хил. км,което ми се вижда несериозно. Rail например били евтини,само Keihin били по-наджедни,но и доста скъпи. Някой знае ли каква им е цената и от къде може да се купят?

• Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 19.05.2011 г. at 19:28, airvasilev написа:

Четох доста форуми. Говори се за цена около 400лв. Доста добри възможности имало това управление. Аз евентуално ще го ползвам само за горивото.

Странно ми се видя мнението на специалисти газаджий,че газовите инжектори издържали без ремонт 40-50хил. км,което ми се вижда несериозно. Rail например били евтини,само Keihin били по-наджедни,но и доста скъпи. Някой знае ли каква им е цената и от къде може да се купят?

Както си тръгнал да събираш ГИ ще ти излезе повече от колата. :stupid:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То ако ще се слага мега по добре колегата да си вземе една рейка с дюзите от ABF (golf 3 GTI 16V)да се махне механичната инж, и да си кара на бенз с мегата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах и такава идея,да! А защо да излезе скъп такъв газов инжекцион? BiGas не е по-евтин,а с Мегата ще мога да управлявам и бензинови инжектори ако реша да махна механичния инжекцион един ден. Четох,че Мегата имала възможност да работи с две горивни карти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако това означава че едновременно може да управлява 2 чифта дюзи(бензинови или газови по избор) то това ще е най доброто решение за наще двг с механична. Само не знам какво ключе ще казва на мегата с кои дюзи да работи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 year later...

Колега здравей, аз съм с газов инжекцион от Бигаз и съм много доволен :) Ходих в сервиза в павлово ето го сайта http://nagas.bg/gazov-injekcion там има телефони и адрес :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 26.12.2012 г. at 17:20, martopetev написа:

Колега здравей, аз съм с газов инжекцион от Бигаз и съм много доволен smile.gif Ходих в сервиза в павлово ето го сайта http://nagas.bg/gazov-injekcion там има телефони и адрес smile.gif

Нема такива некъдарници и мързеливци.

Интересно що са сменили името на фирмата, сигурно пак некви данъчни измами. А бе мизерници.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчерашна регистрация, четири мнения, и всичките за газови...

Някой е "открил" рекламата по форуми :flehan:/>

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уф извинявам се за това :)/>/> не съобразих. Намерих го от един линк

Пс Не, не правя реклама по форуми и не мисля че хорта са мошеници. Ти какви доводи имаш, че ги нарочваш веднага?

Редактирано от martopetev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 years later...

Колеги,

имам проблеми с МАП-а по всяка вероятност. Вече смених един преди 4 месеца. И този ме остави на пътя с почти пълна бутилка бутилка. Започна да се държи както предишния - колата върви на смесен режим, като панелът за превключване мига непрекъснато и писука.

Въпросът ми е - може ли да се намери директно от магазин(или вносител) и сам да си го подменя? Или изисква настройки на компа и системата.

Предния път ми струваше над 100 лв, отделно разкарването до сервиза дето монтираха БИГАЗ-а.

Колата е OPEL ASTRA 1.6V16 (101 k.s.), 1998 г.

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...