косето Публикувано 3 Май 2012 Доклад Share Публикувано 3 Май 2012 Имам сериозен проблем и в сервиз не мога да засека от къде е. Карам спокойно и колата забива, но не е от двигател или нещо друго а от спирачната с-ма. Четирите гуми са блокирали и затегнали. Ходих на сервиз закачиха ме на диагностика и няма проблем, нищо не излиза. Смениха предни накладки и направиха профилактика на предни цилиндър-чета и пак същото. Има ли вероятност да е помпа или хидравлика? Четох в някакъв форум че някакъв майстор сменил въпросните неща и всичко било ОК, но все пак тези части са много скъпи. Някакви идеи или някой да е имал подобен проблем? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sweetlioo Публикувано 4 Май 2012 Доклад Share Публикувано 4 Май 2012 Още един + за Пепи, имаш ли проблеми със спирачките, това е човекът. От както е пипнал при мене, това е може би единственото нещо в колата, което работи на 100% и няма да се предаде Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
cvetan83 Публикувано 4 Май 2012 Доклад Share Публикувано 4 Май 2012 (Редактирано) Виж тази тема спирачкиТози проблем е от неправилно регулирана спирачна помпа и/или счупени пружини на сервото. Редактирано 4 Май 2012 от cvetan83 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
buzzi Публикувано 5 Май 2012 Доклад Share Публикувано 5 Май 2012 Видяхме се с момчето,положението е мн тегаво,колата направо спира,,кове,откачих вакума на сервото при забила кола,ефект ниакъв,чистих буксата на АБС,,без резултат,насочихме се към друг модул АБС.Времето ще покаже дали сме прави.При изгасване на мотора клелата отпускат.Колата е мн добра,след отстраняването на проблема ,колегата ще и се изкефи яко, Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
buzzi Публикувано 23 Май 2012 Доклад Share Публикувано 23 Май 2012 (Редактирано) ЗА инфо,след смяна на друг модул АБС,колата започна да се държи чудесно,уви до сутринта,светват лампите и колата спира ,изгорял МОДУЛ,днес монтирахме друг,всичко за сега е ок,вкарването на модула в режим на работа е мн играчка,дефектните модули поддържаха налягане в системата от 2.60 до 3.4 бара,нормалното е 0,30,тия модули дават здраво дефекти,греят като печки,от дефекта спирачната течност завира и става бяла като мляко,все си мислех че няма какво да ме изненада по тия спирачки ама не било.Та така с драмата.пп датчика за положението на волана е уникална шитня,ако не се адаптира правилно колата си мисли че си в завой и ти набива спирачките след определена скорост......... Редактирано 23 Май 2012 от buzzi Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
комбито Публикувано 23 Май 2012 Доклад Share Публикувано 23 Май 2012 ...колата си мисли че си в завой и ти набива спирачките след определена скорост......... баси ,човек ко приказваш....егати колата.... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
buzzi Публикувано 23 Май 2012 Доклад Share Публикувано 23 Май 2012 новите коли са така,системата за стабилност не случайно се калибрира, по точно елементите с които се съобразява модулите струват една шапка пари....,според мен просто колата се защитава от неправилни интервенции,след време системата дефектира,няма как да караш с четири полузатегнати колелла,просто в един момент колата почва да намалява скоростта...готино е Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vankata_84 Публикувано 23 Май 2012 Доклад Share Публикувано 23 Май 2012 Човек се учи докато е жив Спринтер от най-новите на диагностика ми показва проблем ъгъл на волана заради който не работи ел.блокажа, и ЕСП-то. Гледам, мерим, струвам...НИЩО! Изтривам грешката, сядам и го карам...Гледам волана седи на стани при движение на право(като на повреда по ходовата част). Казвам си я гледай ти, защо било отказало ЕСП-то ПП - Скоро имах проблем със задържане на колела на Транспортер т4/5(не ги знам точно 99г). Проблема описан от собственика беше 1 към 1(но степента на задържане по-малка). След сваляне на АБС-а по настояване на собственика проблема се оказа в повреден предпазител захранващ АБС-а. Проблема беше изпуснат за разрешаване от други колеги поради факта, че въпросния предпазител беше със прекъсната метална пластина(не изгоряла, и контактуваше на моменти). Едни от симптомите(освен задържането на колелата) бяха, че при диагностика записваше грешки за повреди вътре в модула(едни и същи). След триене не се повтаряха, но на пътна проба задължително се повтаряха след макс 3-то натискане на педала на спирачките. Ако има проблем проверете захранването на модула Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
buzzi Публикувано 27 Май 2012 Доклад Share Публикувано 27 Май 2012 Каквото имах казах и написах,единствено с цел да се помогне при друг подобен проблем,интересното че момчето е ходило и в Порше,освен финансов ефект друго не е станало,проблема е нов за мен,първоначално отказах на момчето,четох,рових,но уви нищо конкретно в нета,освен че модула на АБС -а е доста проблемен,неприятното е че проблема никъде не се дискутира и ровим в тъмна Индия,недоклатените изказвания не ме притесняват,заставам зад работата си и никога не съм бягал от отговорност,кофти е че няма кой да помага и само за аромат някой се изходи на метеното.Синдрома е български и нищо наше не ми е чуждо 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DobrevMotorSport Публикувано 27 Май 2012 Доклад Share Публикувано 27 Май 2012 Искаш да убедиш всички тук ,че ако си откача буксата на сензора за положение на волана ,колата ми ще остане без спирачки ???Моля те ,смени си професията или се ограничи до Б4 моделите , защото познанията ти за ABS и електронно управлявани системи граничат с тези на технически неграмотен човек . А колко трудно се подкарва и пренастройва ABS & ESP ходи го обеснявай във филхармонията .Вместо да се учиш по колите на хората ,вземи и попрочети малко техническа литература .и още малко да допълня.Знаеш за какво служи датчика за ъгъла на волана,той работи съвместно YAW RATE сензора и ако датчика на волана ти показва 15 или 1500 градуса ако щеш,компира няма да си помисли че си в завой докато не покаже YAW RATE-a.и не на последно място,ти като един истински "enginer" ще направиш ли системата на колата така че да те убие някъде??? практиката е повече от показна,не работи ли компонент от АБС системата,то тя се изключва.Има и междинни ситуации и дори спирачките да хванат без да си пипнал педала,то със сигурност няма да е от steering angle sensor-a.Почети още малко и осмисли. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
buzzi Публикувано 27 Май 2012 Доклад Share Публикувано 27 Май 2012 оф ,по горе пише,че това е ново за мен,наблюдения и предположения са различни неща от твърдение,търсим причината да държи така модула,моля не ме поучавайте,а давайте знания ,защо всичко трябва да по трудния начин,на грешно адаптирания сензор лампите не са светили.Моля кажете причина ,налягането в системата да е 2,60- 3.40 бара,при пуснат педал? а не 0 или около нулата колкото трябва да е? при работещ или загасен двигател ,многократно са правени оутпут тестове,всички елементи сработват,след теста налягането остава.Променя се след период от време като плавно налягането пада.След падане на налгянето всичко е ок,докато на се появи задържането без никаква причина,повява се и без педала да е натискан. Мн. благодаря за конкретните отговори. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
buzzi Публикувано 27 Май 2012 Доклад Share Публикувано 27 Май 2012 (Редактирано) Благодаря за конкретния отговор,ама човек,не си ли обърнал внимание че няма как да се разменят ,не случайно отворите са с различен диаметър и еднаква глава,а тръбите от помпата са с различна дължина прегледал съм всичко без и по време на движение,няма закономерност,просто модула си прави налягане от 2.6 или малко нагоре бара,помпата е сменена преди мен,всъщност съм последния правил нещо по колата,а за сензора на волана ,естествено че ще има спирачки колата ,но няма да има АБС И ЕСП,Имам нещо наум ,но ще се въздържа преди да съм сигурен,за да избегнем ненужен спам.Да добавя че на колегата са му правили ремонт на пр апарати,дисковете са далеч под минимума на износване,накладките са изпечени здраво,когато колелата блокират блокират и 4те,повдигах колата за да се убедя.Сензора го подкарах,беше започнал да дава непостоянен сигнал,спрея на Иво за пореден път свърши чудесна работа,преди малко пак закачих колата,проблема вече се проявява само когато е в задръстване,или честа употреба на леки спирачки,при тестовете при задействането на ЕСП ,колелата отпускат,тоест проблема изчезва.Каква е връзката? При отпут тестовете и задйстване на ЕСП проблема остава! Утре дано се изяснят нещата.Всякакви предположения са добре дошлиПП днес закачах и др коли ,налягането е около нулата при не натиснат педал.за хронологията-АБС на колата,силно изявен проблем със задържането дори и при движение-втори АБС никакъв проблем до сутринта,на сутринта на студено е заковал колата,след малък период от време,колелата отпускат и колегата като запалил светнали всички лампи резултат гръмнал модул-трети модул трети ден работи,нищо не свети,на дълъг път никакъв проблем,в задръстване се появява задържането,при задействане принудително на ЕСП колелата отпускат. Редактирано 27 Май 2012 от buzzi Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vitcig Публикувано 27 Май 2012 Доклад Share Публикувано 27 Май 2012 (Редактирано) Свалете и проверете датчика на самият АБС модул ...А4-та 8D или 8E e ?!Шаси нещо ? Редактирано 27 Май 2012 от Vitcig Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
buzzi Публикувано 27 Май 2012 Доклад Share Публикувано 27 Май 2012 ако питаш за модула Bosch 5.7 ABS Module Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
drag_bg Публикувано 27 Май 2012 Доклад Share Публикувано 27 Май 2012 - виж СТАТУСА( през диагностиката) на стоп машинката когато са ти блокирали колелата, измери всички маси и 15 , 30 на буксата на АБС - извади всички предпазители на АБС системата и тествай без тях Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pav3l Публикувано 27 Май 2012 Доклад Share Публикувано 27 Май 2012 Свалете и проверете датчика на самият АБС модул ...А4-та 8D или 8E e ?!Шаси нещо ?Трябва да е 8Е - в заглавието е написано "2л 2001". 8D 2.0 няма, нали, щото не съм виждал... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DobrevMotorSport Публикувано 27 Май 2012 Доклад Share Публикувано 27 Май 2012 Както колегата DRAG_BG е споменал откачи електрическата част и следи за проблема,това поне ще ти даде ясен отговор на въпроса: проблема ми е в тока или в хидравликата.гръмналия модул не ти дава точна информация,може да е тръгнал.Друг вариант,просто разкачи помпата ако е на букса,налягане без да е натисната спирачката няма откъде да дойде освен оттам. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
buzzi Публикувано 27 Май 2012 Доклад Share Публикувано 27 Май 2012 Стоп машинката я гледах няколко пъти ,реагира адекватно винаги,всички бушони съм проверил,абсолютно всички,тест без бушони не съм правил,но тест с откачен куплунг на модула съм правил с първия модул и колелата блокират.Ще измеря всичко .Благодаря Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DobrevMotorSport Публикувано 27 Май 2012 Доклад Share Публикувано 27 Май 2012 "тест с откачен куплунг на модула съм правил с първия модул и колелата блокират." дотук си с тоците,тръгвай по хидравликата... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
buzzi Публикувано 27 Май 2012 Доклад Share Публикувано 27 Май 2012 Както колегата DRAG_BG е споменал откачи електрическата част и следи за проблема,това поне ще ти даде ясен отговор на въпроса: проблема ми е в тока или в хидравликата.гръмналия модул не ти дава точна информация,може да е тръгнал.Друг вариант,просто разкачи помпата ако е на букса,налягане без да е натисната спирачката няма откъде да дойде освен оттам.Отговарям ти ,при появил се проблем,многократно гледах педала на спирачката,при работещ мотор ,махнах вакумния маркуч,заради предположението за счупена пружина на сервото и от вакума да създава налягане,но уви никакъв резултат,утре при появило се задържане ще развия щуцерите от помпата ,ако е от помпата или механизма на педала трябва да отпуснат спирачките,само един такъв случай съм имал на 20 год кола,образувало се зъбче което имитираше леко натиснат педал,но на толкова нова кола ,с чисто нова помпа просто не го допускам.Благодаря за насоките Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
drag_bg Публикувано 27 Май 2012 Доклад Share Публикувано 27 Май 2012 след като блокират как се нормализират ? АКо имаш условия ,вържи 2 манометъра на изходите на помпата .Колкото до "новата" помпа , няколко пъти точно това ме е подвеждало - нова част монтирана в друг сервиз Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
buzzi Публикувано 27 Май 2012 Доклад Share Публикувано 27 Май 2012 (Редактирано) "тест с откачен куплунг на модула съм правил с първия модул и колелата блокират." дотук си с тоците,тръгвай по хидравликата...Така помислих и аз,но бялата на цвят спирачна течност която излиза след малко нармална на цвят такава ме накара да предположа за лошо затварящи клапани и от там това буквално газиране на течноста и тя се превръща буквално в мн фина пяна която няма нищо общо с нормалната на вид сп. течност и при включен и изключен модул наклони везните към АБС ,модул,при чисто нова помпа ,то друго не остава.след като блокират как се нормализират ? АКо имаш условия ,вържи 2 манометъра на изходите на помпата .Колкото до "новата" помпа , няколко пъти точно това ме е подвеждало - нова част монтирана в друг сервизНормализират се след като принудително включим ЕСП =-то с подходящо каране ,по думите на колегата ,при моите тестове не се налагаше,втория модул който е фаулти,се държеше чудесно до сутринта,тогава на студена кола момъка каза че направо е заковал колата АБС-А.А сега в момента с третия модул с малко изчакване от 5-10 минути на загасена кола и колелата охлабват.Може да съм пропуснал да спомена,но при многото свързвания с модула имаше моменти но мн редки при които при излизане от АБС-А ,МОДУЛА изцъкваше отчетливо и колата отпускаше,в гаража има наклон и колата веднага тръгва.лягам момци,утре ще чета ако нещо сте писали Редактирано 27 Май 2012 от buzzi Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DobrevMotorSport Публикувано 27 Май 2012 Доклад Share Публикувано 27 Май 2012 А ти само компа ли смени или целия модул ( + хидравличния блок ) ако него не си го сменял - действай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
buzzi Публикувано 28 Май 2012 Доклад Share Публикувано 28 Май 2012 цял модул съм сменил,хидравлика +електроника Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
buzzi Публикувано 28 Май 2012 Доклад Share Публикувано 28 Май 2012 Драмата е на път да приключи,при разхлабване на щуцерите на помпата,излишното налягане излиза и налягането в системата се нормализира,,тоест помпата не се връща до края или кавото и да е но е локализирано,утре се надявам да гледаме прословутото метели и сервото.Благодаря на всички за помоща Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts