Nikieva Публикувано 7 Август 2013 Доклад Share Публикувано 7 Август 2013 насочил съм се към А4 куатро след 2002 г,Вглавата ми е пълна каша гледам за 1.8т но има мн малко обяви същото и с 1.9 тди,та почнах да попреглеждам и 2.5 но има различни мотори 150-180,155,и 163 кс,.Каква е разликатя реално в моторите кои от тях стават и каква е цаната на обслужването Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ShoxXx Публикувано 7 Август 2013 Доклад Share Публикувано 7 Август 2013 Обслужването е скъпо - 800 - 1200лв за смяна на ангренаж в различните сервизи. Ако гледаш, гледай само тези, които са 163кс, защото другите имат сериозни проблеми с омасляването и валовете се износват, което автоматично значи смяна разбира се. 1,9 TDI според мен е слабо за А4, предвид масата на колата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
theshatter Публикувано 7 Август 2013 Доклад Share Публикувано 7 Август 2013 Имам А4 2.5тди quattro 180 коня - 1100 лв цялостно обслужване. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
astrapower Публикувано 7 Август 2013 Доклад Share Публикувано 7 Август 2013 Е чак пък слабичко да е 1.9. Ако не друго то поне държи на доработки. А и разхода не е за подценяване. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ПАНАЙОТОВ Публикувано 7 Август 2013 Доклад Share Публикувано 7 Август 2013 Колега зарежи го това 2.5 каквато и да модификация аз имах такова и го махнах ,също и мой познати двама и те не са доволни , е аз го карах като бензинка по принцип си ги юркам , но не са добри и скъпа подръжка за не чак толкова хубава кола Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikieva Публикувано 7 Август 2013 Автор Доклад Share Публикувано 7 Август 2013 Ами да,ама от 100 обяви примерно 90 са 2.5 тди,тва и при А4 и при А6.Та да попитам този 163 коня с какво е по различен от останалите? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mshbul Публикувано 7 Август 2013 Доклад Share Публикувано 7 Август 2013 От четеното съм разбрал, че ч63 е малко по-добре с валовете. Сигурно е AKN.Колеги шишат, че 2,5 с първа буква B са по-добре.Но пак го има проблема с помпата. Ако е и мултитроник ставаш мазохист. Отделно харчи доста, скъпи и чупливи части. Не ти трябва този мотор. 1,9 110 коня е добре за А4. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikieva Публикувано 7 Август 2013 Автор Доклад Share Публикувано 7 Август 2013 Ами принципно търся бензин и то А6,ама се интересувам и от А4 след 2002,но само на дизелаци хода на огледи.Явно като няма 1.8Т ще се гледа и 2.4 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ShoxXx Публикувано 7 Август 2013 Доклад Share Публикувано 7 Август 2013 При 163 го няма проблема с омасляването и валовете не се износват. Ако е автоматична скоростна кутия само на предно е мултитроник и там над 200 000км е кофти тръпка, защото не са издържливи кутии. Ако е quattro е с типтроник и там този проблем го няма, но тези, които са quattro са 150 и 180 коня, сиреч има го проблема с валовете. Майка ми има от няколко години B7, което е 2,5 163 с мултитроник, колата е купена на истински 30 000км и в момента е на 110 000 и няма абсолютно никакви ядове с мотор или скоростна. Много плюене има тук за тоя двигател, но аз смятам, че при нормална поддръжка си е чук. Аз съм със 163 ръчни скорости и съм доволен. Харчи ми около 8.5-9 градско в София, което според мен е повече от нормален разход за 1600кг кола и 18-ки джанти. Все пак и аз ще го продавам след морето защото ще се мятам или на А6 или на 5-та серия живот и здраве. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikieva Публикувано 14 Август 2013 Автор Доклад Share Публикувано 14 Август 2013 Вчера тествах едно 180кс,автомат куатро,намрави ми впечатление мн висок разход като среден и моментен,среден 14,на моментния мина 19.Представи ми собственика фактури за сменени кобилици и за обслужване,но високия разход ме отказа от този мотор. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dimitrov788 Публикувано 14 Август 2013 Доклад Share Публикувано 14 Август 2013 (Редактирано) Моментния не го гледай, показва и 40 на сто, и то на помпа дюза. Този среден за колко изминати километра ти го даде, защото ако си мръднал колата 500-1000 метра е абсолютно нормално, мисля. Не, че тази модификаця ще гори малко по принцип. Редактирано 14 Август 2013 от dimitrov788 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikieva Публикувано 14 Август 2013 Автор Доклад Share Публикувано 14 Август 2013 (Редактирано) Цитиране на предходен пост!ами средния за около 130 градско ми каза човека,.Дугото да попитам,движехме се със около 140 и разко натиснах спирачката,нормално ли е като връща скорости да се чуе нещо като тропане?защото и товаа ме притесни Редактирано 14 Август 2013 от VBI Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AALEXANDROV Публикувано 14 Август 2013 Доклад Share Публикувано 14 Август 2013 (Редактирано) Този разход принципно не е малък. Ако колата е ок, най-вероятно е среден от много малък пробег.Аз съм със същия мотор, задвижване и скорости, но на Allroad (т.е. още по-тежко купе) и напоследък съм твърдо около 11/100. Зимата 12,5-13,0/100. Но разход под 10/100 с автоматик е трудно постижим - не е от най-икономичните мотори.Тропане при спиране от скоростите не е логично да има. Просто си връща автомата надолу-надолу-надолу и помага на спирачките. Редактирано 14 Август 2013 от AALEXANDROV Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ShoxXx Публикувано 14 Август 2013 Доклад Share Публикувано 14 Август 2013 2.5 TDI ръчни скорости на предно среден разход градско 8.5 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikieva Публикувано 14 Август 2013 Автор Доклад Share Публикувано 14 Август 2013 Определено не е моят автомобил,карах 1.9 131кс,и мн повече ми хареса,като не визирам само разхода,мисля да се качвам на товаhttp://www.cars.bg/c376205 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AALEXANDROV Публикувано 14 Август 2013 Доклад Share Публикувано 14 Август 2013 Няма да те разубеждавам, ако конкретно това си избрал, но имаш много причини да си поискаш отбив от цената - счупен подлакътник, неоригинално CD, джанти от B7, не от B6. И това само от бегъл поглед и то на снимките. Малко сбирщайн е колата, но парите са си твои.Поне задвижването е правилното.2.5 TDI ръчни скорости на предно среден разход градско 8.5и на А4, нали? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikieva Публикувано 14 Август 2013 Автор Доклад Share Публикувано 14 Август 2013 ами мисля да предложа 7000 лв. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tonko2.0T Публикувано 14 Август 2013 Доклад Share Публикувано 14 Август 2013 (Редактирано) Цитиране на предходен пост!За 7 бона няма да ти го даде-предложи му 8 бона и тогава пазарлък и отбив на цената---все пак колата е QUATTRO! Редактирано 14 Август 2013 от VBI Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
theshatter Публикувано 14 Август 2013 Доклад Share Публикувано 14 Август 2013 Няма да те разубеждавам, ако конкретно това си избрал, но имаш много причини да си поискаш отбив от цената - счупен подлакътник, неоригинално CD, джанти от B7, не от B6. И това само от бегъл поглед и то на снимките. Малко сбирщайн е колата, но парите са си твои.Поне задвижването е правилното.и на А4, нали? И няма 4 ел. стъкла и прибиране на огледалата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
netizen Публикувано 14 Август 2013 Доклад Share Публикувано 14 Август 2013 Държиш ли да е quattro ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AALEXANDROV Публикувано 14 Август 2013 Доклад Share Публикувано 14 Август 2013 Недко, че то от целия този кош ако не е куатрото, за какво друго да се жертва човек?Или имаш предвид да се търси по-добър екземпляр на предно? Колега Nikieva, пазари се яко, защото със сигурност колата не е идеална. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
netizen Публикувано 14 Август 2013 Доклад Share Публикувано 14 Август 2013 За А4 поне има избор на 1.9 с куатро, макар да е малко като 1.9 на А6 -> бяла лястовица. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikieva Публикувано 14 Август 2013 Автор Доклад Share Публикувано 14 Август 2013 (Редактирано) сега пак го гледах, искам да попитам колко струват втора употреба следните елементи:подлакътник,оригиналната музика,решетка за тоноколона,освен това стълката на фаровете за мъгла са спукани та и тях включвам в списъка,WAUZZZ8E23A188243 -това е рамата ,ако някой има все още работещ декодер. Редактирано 14 Август 2013 от Nikieva Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AALEXANDROV Публикувано 15 Август 2013 Доклад Share Публикувано 15 Август 2013 Все пак не е ли по-добре да го видиш на живо?Нещата могат да "изкристализират" като ти пред очите.За нещата - едно Concert 2 е 200-400 лева, зависи от къде го търсиш. Подлакътник все за 40-50 лева ще се намери, решетка за колона трябва да е 5 лева или бонус към подлакътника, фарове за мъгла нямам никаква представа колко вървят. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikieva Публикувано 15 Август 2013 Автор Доклад Share Публикувано 15 Август 2013 (Редактирано) Цитиране на предходен пост!Ами аз на живо го гледам вече 3 ти път,и го карах,учуден съм и очараван от вървежа на колата,но е базова,отзад е с ръчки на прозорците,на пасажерската седалка дори няма ръчка за регулиране на височината,в тази кола това което ме грабва е 1.9 тди в комбинация с куатрото.Снощи гледах и карах една 1.8т 163 кс,мултитроник с лайн,,На мен лично не ми хареса ,тоест за 163 кс сравнено с 131 при тди ,вървенето което очаквах го нямаше,за сметка на това че беше пълно с екстри,освен това е предно ,мултитроник,общо взето само на жена ми и хареса,за сега оставам на 1.9 тди куатро Редактирано 15 Август 2013 от VBI Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts