lucky7o Публикувано 24 Януари 2016 Доклад Share Публикувано 24 Януари 2016 (Редактирано) Здравейте, от скоро съм с колата и от няколко дни ми къса нервите... Първо в деня в който я взех измръзна... С голям зор я запалих, 5 часа съм източвал "антифриза"... Смених го с нов. На следващия ден на -17 запалих без проблем. Два дни си паля пак без грешка и вчера по обед пак не иска да запали... Дадох и ток с кабели, завъртя два три пъти и запали... Маркуча за нафтата уж е прозрачен, но може да се каже, че нищо не се вижда през него. Купих нов маркуч, смених го него, смених и малките маркучета при дюзите, че едното прокапваше. От горе на помпата също сълзеше и след като притегнах болтовете спря... Появи се обаче нов проблем (още преди смяната на маркучетата)След първото палене обикновено нямах проблем. Сега обаче колата пали от четвърт, но веднага след това гасне. Въртя така 3-4 пъти и запалва. Ако дам газ се чува как се форсира и веднага пак гасне. Снощи обаче сигурно 20 пъти пали/гасне докато захапе... Ключа е най-обикновен плосък без копчета, няма чипове в него. Алармата се изключва тъй като, ако не я изключа само върти без да запалва, като я изключва веднага пали, но и веднага след това гасне... Моля, ако някой има идея къде да търся проблема да ме насочи Също и свестен майстор в София също ще ми е полезен. Проверих за грешки през климатроника, имам много... Предполагам, че са от когато колата беше замръзнала... Блокирала клапа на нещо си, датчик на еди кое си (мога да ги запиша, ако се налага) Откачих и датчика дето е при термостата, пак не пали... Ако откача акумулатора дали ще се изчистят грешките, или няма да се получи... Като смених "прозрачния" маркуч колата запали веднага. През него се виждаше, че има доста въздух, на четирири пет секунди минаваха "балончета". Направих едно кръгче, спрях и в маркуча вече не се "гонеха" мехурчета... Дали не трябва по някакъв начин да обезвъздуша? Не съм сменял все още горивен филтър и маслото. Просто я взех преди няколко дни, щракаха каретата, аксесоарния ремък беше за смяна и докато сменя тези неща и дойде времето на не палене Редактирано 24 Януари 2016 от lucky7o Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivajlo petroff Публикувано 24 Януари 2016 Доклад Share Публикувано 24 Януари 2016 (Редактирано) какво разбираш, беше замръзнала, при минус 17 не е ли пак замръзнала, поясни че нещо се обърках каква ти е идеята.а така като гледам с това палене ,имобилайзера се лигави. Моята така прави като не е деактивирана алармата. т.е. влизам пускам си алармата и пробвам да паля. Пали и броиш до три и гасне Редактирано 24 Януари 2016 от ivajlo petroff Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lucky7o Публикувано 24 Януари 2016 Автор Доклад Share Публикувано 24 Януари 2016 (Редактирано) Здравей колега, под замръзнала имам в предвид, че "антифриза" беше станал на киша. Като я взех същата вечер източих два литра от течността, която беше в казанчето и налях 2 литра антифриз на -60Явно обаче колата е карана с вода и тези 2 литра на са помогнали кой знае колко... Та източих въпросната киша и налях още 5 литра антифриз. Три дни я карах без никакви проблеми. Не знам за имобилайзера, ключа ми изглежда най-обикновен. Като изключа алармата лампичката в колата угасва.. Като я включа свети. При светеща лампичка върти, но не пали. При изключена аларма пали и веднага гасне. А при мен гасне преди да преброя до две, само за секунда пали. Връщам ключа пак пали и пак гасне, така няколко пъти без да пипам дистанционното и след някой си опит запалва. Така изглежда ключа (снимката е от нета)https://f-a.d-cd.net/a78621cs-960.jpg Редактирано 24 Януари 2016 от lucky7o Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivajlo petroff Публикувано 24 Януари 2016 Доклад Share Публикувано 24 Януари 2016 вземи измери с прибор напрежението на електро клапана на ГНП. На контакт и като запали трябва да е 12волта.Ако като изгасне изчезва май ще енещо с алармите, тоз ключ имобилайзера явно е байпаснат. Ако обаче гасне и пак го има напрежението на клемата , може горе ел блока на ГНП да е проблем или управлението му от ЕКУ. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venciii Публикувано 24 Януари 2016 Доклад Share Публикувано 24 Януари 2016 Прилича точно на проблем с имобилайзер! Имали лампа на таблото? Това че няма ампула в ключа не значи че няма Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lucky7o Публикувано 24 Януари 2016 Автор Доклад Share Публикувано 24 Януари 2016 (Редактирано) Два ключа имам и двата са точно като на снимката, най-обикновен ключ. Към тях две дистанционни за аларма (може и допълнително да е слагана) по таблото не ми свети нищо, тоест като дам на контакт си светят обичайните неща, масло, акумулатор... Никъде нямам индикация за "алармата" по таблото. Червената лампичка ми е до скоростния лост. Като е вкл. алармата свети, като я изключа не свети. При включена аларма (нямам сирена по принцип и няма какво да ми пищи) колата върти само на стартер и няма никакви признаци за палене. При изключена аларма (отключва и вратите) лампичката не свети. Колата пали и веднага гасне. Въртя и пали и всичко е наред. Гася, после примерно чак от десетия път запалва без да угасне. Това се случи вчера, след като я запалих с "кабели" (тоест на загряла кола го прави - паленето и веднага гасненето) Преди това 4-5 дни не съм имал проблем, запали ли веднъж после никакви ядове.Одеве пак слизах да я мъча, сега не пали въобще, но и да я запаля съм сигурен, че ако я угася ще стане същото - ще запали и веднага ще угасне. Вярно, че на вън е минус не знам си колко, но все пак не мисля, че по улиците се движат само бензинки... Ако откача акумулатора дали ще изчисти натрупаните грешки, или си трябва вагком? Колата я купих от мой много добър приятел, всеки ден я караше без никакви проблеми, има от 7-8 години, возил съм се хиляди пъти с нея... При мен обаче на първата седмица се почна с проблемите... Редактирано 24 Януари 2016 от lucky7o Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venciii Публикувано 24 Януари 2016 Доклад Share Публикувано 24 Януари 2016 (Редактирано) Снимки няма, колата ти трябва да има имобилайзер и лампа на таблото с индикация при даване на контакт. Явно някога е премахнат, заедно с лампата. С махане на акумулатор нищо няма да изтриеш. Закачете с ВАГ ком и вижте какво става. Ако е от имобилайзер(фабричен), ще има грешка. Този допълнителния, ако искаш да го махаш свали етажерката под волана обикновено там слагат алармата и виж къде има прекъснат кабел и го шонтирай, при тази манипулация трябва да се прекодира и самата аларма иначе като запалиш ще свети постоянно лампата на алармата. Редактирано 24 Януари 2016 от venciii Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lucky7o Публикувано 24 Януари 2016 Автор Доклад Share Публикувано 24 Януари 2016 (Редактирано) Ще търся майстор, според мен проблема е от другаде. Колата няколко дни не искаше да пали. Не знам дали е било то недостиг на нафта, замръзнала такава, или друго. След като смених маркуча сега се вижда, че си има гориво и няма въздух. В момента колата не пали. Върти, но дори не опитва да запали. Проблема с паленето го имаше при по-дълъг престой, а от вчера вече се появи и този след като съм запалил и изгася. При вчерашните опити (след като я запалих с кабели) Пали и няма проблем. Гася я, въртя пали и веднага гасне, пак въртя и веднага пали... После въртя - пали и гасне, въртя пали и пак гасне... И така, когато си поиска тогава пали. Като при тези опити не пипам алармата, нито я изключвам нито я включвам. Нямам вагком, нито познат, който да ми помогне с тази работа. По колите обикновено всичко сам си правя, но дизел до сега не съм карал. А и предимно ми се е налагало да сменям някоя част, каренце, ремъци... Не запали ли колата обаче почват мъките... Сега ще слеза да направя снимка на таблото и ключовете... Tова е ключа - https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/12400581_1709904559244935_2081932035135497196_n.jpg?oh=cf2721428be97d2be6ee5b7e07054fef&oe=5744163E Това са показанията на таблото -https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/12642858_1709904419244949_8465549099834608078_n.jpg?oh=71878ace824476db102f7e82311c954e&oe=57023A9B- над лампичката за бензина освен, ако е за имобилайзер... Под волана, не се разбира особено какво се случва.https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/12552949_1709904415911616_4667791505604201379_n.jpg?oh=6a99754ebe7169db71912c9a0a44cd45&oe=5700EFB9 https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlp1/v/t1.0-9/12565536_1709904412578283_3733244257175701489_n.jpg?oh=f995338082c83eda4934ff1b81944fe5&oe=57022F9A Това е и дистанционното -https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12552772_1709904409244950_7125892903258924976_n.jpg?oh=6f909aea2429e13166740341bc2dfce6&oe=573DA064 Редактирано 24 Януари 2016 от lucky7o Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
krassi_110 Публикувано 24 Януари 2016 Доклад Share Публикувано 24 Януари 2016 Колега ,нафтовия филтър ако не си го сменял или твоя приятел при тези студове скоро може и да не запалиш,с тази "хубава"нафта представи си какво е в него. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lucky7o Публикувано 24 Януари 2016 Автор Доклад Share Публикувано 24 Януари 2016 Не съм го сменял, в първия пост съм написал... Ще го сменям заедно с маслото, само да запали, за да я закарам до някъде. Сега пак слизах до долу, гледах "волтметъра" като дам на контакт докато подгряват свещите пада малко стрелката, след което като спре да подгрява се вдига. Би трябвало да подгряват. Днес доста повъртях, сега вече върти мудно, и стрелката пада почти на 8 волта. Свалих го акумулатора да го заредя пък утре ще видя. Има едни малки кабелчета, мисля, че са за свещите. Не съм сигурен и те колко добре правят контакт, понеже с времето се е счупила пластмасата около тях (като лулички са). Съмнявам се по принцип и в акумулатора, понеже и в двата случая като не искаше да пали сутрин след подаване на ток с кабелите запали сравнително бързо. Въпроса е, че не ми се жертват 200 лв, а да се окаже че пак не пали... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
krassi_110 Публикувано 24 Януари 2016 Доклад Share Публикувано 24 Януари 2016 Според мен ти липсва нафтата, колкото и да въртиш няма да запали. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lucky7o Публикувано 24 Януари 2016 Автор Доклад Share Публикувано 24 Януари 2016 В прозрачния маркуч се вижда, че има нафта.. Там ли трябва да гледам, или... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mshbul Публикувано 24 Януари 2016 Доклад Share Публикувано 24 Януари 2016 Като гледам таблото е 100 и сигурно си е без имо.Съмнява ме да е АЕЛ поради това. Сигурно е замръзнала нафтата. Иначе от буксите на свещите може да не грее както трябва. Аз къде ли не търсих проблема с паленето и се оказа в буксите на свещите. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lucky7o Публикувано 24 Януари 2016 Автор Доклад Share Публикувано 24 Януари 2016 Колега, не знам как реши, че таблото е от 100-ца, но колата е А6 с код на мотора АEL. Moже и да е сменяно - не споря. Преди няколко дни беше -17 сутринта и запали без никакви грижи. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mshbul Публикувано 24 Януари 2016 Доклад Share Публикувано 24 Януари 2016 На А6 циферблатите са с бели рингове. ТОва е една от разликите им и винаги са с имо. Тъй като не снимал колата съдя по каквото съм видял. Имал съм и 100 и А6. Щом на -17 е запалила значи нямаш проблем със свещите. Най-вероятно замръзнала нафта. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venciii Публикувано 24 Януари 2016 Доклад Share Публикувано 24 Януари 2016 Не всички табла на 6-ца с рингове, таблото на 6-ца е с дигитален километраж на 100-ца не, таблото на а6 има часовник, температура на масло+волтметър, на 100 часовник+налягане на масло и температура. Лампата на имобилайзера се намира в дясно по спомен и крушката си е на отделен кабел. И няма нищо общо с таблото със самия имобилайзер.Винаги има вероятност таблото да е някакъв сбирщайн. Закачане с ВАГ на първо време, няма смисъл да гадаем. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lucky7o Публикувано 24 Януари 2016 Автор Доклад Share Публикувано 24 Януари 2016 Ще търся някой да я закачи да видим какво ще покаже. Благодаря за съветите, дано станат нещата, че хич не ми се ще да се разделям с нея и то толкова скоро Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lucky7o Публикувано 25 Януари 2016 Автор Доклад Share Публикувано 25 Януари 2016 Значи снощи свалих акумолатора да го заредя. Сутринта не беше кой знае колко студено, но на и двете коли показваше -6 градуса. Та подгрях и завъртях - не запали (не съм и въртял много), от втория опит запали. Може да се каже, че запали добре. Приемам, че за първото палене проблема е в акумулатора. Преместих я малко, че да мога да изкарам другата кола, понеже с тази не ми се рискува. След това я угасих и пак запали и угасна веднага, три четири опита пали/гасне след което отново си запали. Няколко опита направих все същото пали и гасне докато не захапе. Понеже снощи разглобих под волана кората, та сега не знам дали си втълпявам, но има някакво цъкане като от реле. При опит да запаля, колата пали, след което се чува това цъкане и колата угасва. Може и само да си мисля, че е така, но ми се стори, че с цъкането на релето гасне колата. Запалих я отново (след няколко паления и гасненета). Две релета има със сигурност, сигурно има и други, ама не се завирах да гледам. И двете ги махнах и колата продължи да си работи. Днес ще търся някой да я закачи да видим какво ще покаже. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Shubert Публикувано 25 Януари 2016 Доклад Share Публикувано 25 Януари 2016 От къде си колега? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lucky7o Публикувано 25 Януари 2016 Автор Доклад Share Публикувано 25 Януари 2016 от София съм колега. До сега бях долу в колата. Слезнах долу и запали. Оставих я да поработи, за да мога да видя в прозрачния маркуч дали има въздух. Нямаше въздух, нямаше и преди да запаля. Угасих колата и пак - пали и веднага гасне. Понеже на вън е тъмно, а в момента ми няма кората от долу под волана та забелязах, че нещо мига... Беше диода на алармата, който явно е бил на таблото някога. Та докато диода мигаше колата не запали (5-6 опита) заключих колата от дистанционното, отключих - диода пак светна, като дадох на контакт обаче вече не мигаше и колата си запали нормално. Въпроса е дали всеки път със заключване и отключване ще угасне лампата А и ми е чудно защо се активира, след като отключвам влизам вътре и паля. После не пипам дистанционното. След като установих, че при мигащ диод не пали обаче не можах да го докарам пак до там да мига Сега угасва и нормално паля... Все пак ще видя някъде да я закарам на диагностика. Също и ще видя някъде да ми сменят гарнитурите на помпата, понеже сълзеше от горе. С притягане на болтовете спря, но със сигурност ще е временно. Благодаря на всички за съветите и опита за помощ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venciii Публикувано 25 Януари 2016 Доклад Share Публикувано 25 Януари 2016 Защото е китайски боклук и се Е*е на криво. Залягай и търси прекъснат кабел от алармаджия, а най-добре направо му бий шута на този боклук Може и бутон на врата да не баца всеки път и от там нещо да се бърка Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Shubert Публикувано 26 Януари 2016 Доклад Share Публикувано 26 Януари 2016 от София съм колега.....Всички сме от София ...ако си от източната част може да се уговорим да я закачим и да видим дали има някакви грешки. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lucky7o Публикувано 26 Януари 2016 Автор Доклад Share Публикувано 26 Януари 2016 Стига да запаля не ми е проблем да отида в която и да е част на София Грешки със сигурност ще има, поне ако съдя по данните от климатроника.. 3.1 / 2.3 / 4.3 / 5.3 / 6.3 / 8.7 / 11.6 / 15.7 / 22.1 и 22.5 Друго и да не свършим поне може да занулим инспекцията Ако искаш остави един телефон на лично и ще се обадя да се раберем кога ще ти е удобно Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mshbul Публикувано 26 Януари 2016 Доклад Share Публикувано 26 Януари 2016 Тия в климатроника са само за него. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
омегаджията Публикувано 27 Януари 2016 Доклад Share Публикувано 27 Януари 2016 Малко безумно предложение, но дали бутоните на дистанционното за алармата не са се износили и не се "връщат"? В смисъл, деактивираш алармата, но бутончето от най-малкото поклащане на дистанционното се активира и ти гаси колата. Знае ли човек, обърни внимание. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване