nobody_lbg Публикувано 1 Декември 2008 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2008 Здравейте,всех си диодни крушки за мигачите отпред но ми мигат много бързо тъй като са с по малко съпротивление предполагам.Как бих могъл да коригирам бързото мигане?И как изглежда релето за мигачите на С4 ?Благодаря предварително за инфото Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo_Dinkov Публикувано 1 Декември 2008 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2008 Един виден колега от ФауВе клуба, а и от нашия го е решил.Ако не греша, и при Аудитата ни е така ЦЪК Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nobody_lbg Публикувано 1 Декември 2008 Автор Доклад Share Публикувано 1 Декември 2008 (Редактирано) мерси за инфото,само дето незнам дали става въпрос за същото, пише че чрез някакъв резистор може да се регулира но къде е тоя резистор на релето не го видях, и къде се намира релето при А6 С4? Редактирано 1 Декември 2008 от nobody_lbg Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nobody_lbg Публикувано 2 Декември 2008 Автор Доклад Share Публикувано 2 Декември 2008 Колеги никой ли не си пада повече жичкаджия да даде бнякакъв съвет? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SpeedyMan Публикувано 2 Декември 2008 Доклад Share Публикувано 2 Декември 2008 Здравейте,всех си диодни крушки за мигачите отпред но ми мигат много бързо тъй като са с по малко съпротивление предполагам.Как бих могъл да коригирам бързото мигане?И как изглежда релето за мигачите на С4 ?Благодаря предварително за инфотоСъпротивлението е по-голямо. Релето не може да се натовари Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nobody_lbg Публикувано 2 Декември 2008 Автор Доклад Share Публикувано 2 Декември 2008 (Редактирано) Съпротивлението е по-голямо. Релето не може да се натовариа какво може да се направи по въпроса, в смисъл как да се намали това съпротивление или да се заобиколи? Редактирано 2 Декември 2008 от nobody_lbg Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L&R Публикувано 2 Декември 2008 Доклад Share Публикувано 2 Декември 2008 Предполагам положението е същото като при онова реле дето съм описалправи едно махаш връзката към пин 7прави 2 с резистора между 4 и 5 гласиш честота на мигане, поради прави едно тя няма да зависи от товара.Какво не е ясно? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nobody_lbg Публикувано 2 Декември 2008 Автор Доклад Share Публикувано 2 Декември 2008 Предполагам положението е същото като при онова реле дето съм описалправи едно махаш връзката към пин 7прави 2 с резистора между 4 и 5 гласиш честота на мигане, поради прави едно тя няма да зависи от товара.Какво не е ясно?не ясно тоя резистор аз ли трябва да го сложа или си го има вече и как се гласи честотата, в смисъл малко съм скаран с електрониката и затова не ми става ясно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L&R Публикувано 2 Декември 2008 Доклад Share Публикувано 2 Декември 2008 (Редактирано) Хвани някой приятел дето не е скаран, защото все пак трябват минимални умения, има го там резистора, но вероятно трябва да се коригирарелето може и да е със SMD резистори при теб Редактирано 2 Декември 2008 от L&R Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nobody_lbg Публикувано 2 Декември 2008 Автор Доклад Share Публикувано 2 Декември 2008 Хвани някой приятел дето не е скаран, защото все пак трябват минимални умения, има го там резистора, но вероятно трябва да се коригирарелето може и да е със SMD резистори при тебсега разбрах че е едно реле с това на аварииките, а аварииките си мигат нормално, нямат забавяне или избързване на честотата.ако е с SMD резистори каква друга възможност има да се нормализира мигането? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 2 Декември 2008 Доклад Share Публикувано 2 Декември 2008 Има САМО ЕДНА възможност - някой да ти свърши работата.И понеже ме заболя главата от тези въпроси ти предлагам това да съм аз. Ако ми донесеш релето ще го изкормим. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nobody_lbg Публикувано 2 Декември 2008 Автор Доклад Share Публикувано 2 Декември 2008 Има САМО ЕДНА възможност - някой да ти свърши работата.И понеже ме заболя главата от тези въпроси ти предлагам това да съм аз. Ако ми донесеш релето ще го изкормим.мерси за предложението но преди да го приема съм решил да пробвам нещо друго.Имам съпротивление отговарящо на такова каквото има нормална крушка за мигачи и искам да го вържа като байпас между плюса и масата за мигачите преди фасонгата. Все ми се върти в главата че така би трябвало да стане . Ако и така не функционира ще видя да сваля релето и да ти го донеса, ако стане ще пиеме много бира Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 3 Декември 2008 Доклад Share Публикувано 3 Декември 2008 (Редактирано) Имам съпротивление отговарящо на такова каквото има нормална крушка за мигачи ...Така определено ще стане. Но е много свинско решение. А точното съпротивление е ... крушка за мигачи. 20 Вата ако не се лъжа. Ама трябват две в паралел ако си сменил предни и задни.40 Вата си е бая печка. Нещо като средно мощен поялник. Редактирано 3 Декември 2008 от grizzly Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Zhivko Публикувано 3 Декември 2008 Доклад Share Публикувано 3 Декември 2008 Имам съпротивление отговарящо на такова каквото има нормална крушка за мигачи и искам да го вържа като байпас между плюса и масата за мигачите преди фасонгата. Все ми се върти в главата че така би трябвало да стане . Ако и така не функционира ще видя да сваля релето и да ти го донеса, ако стане ще пиеме много бира Ще се запалиш човек.99-100% съм сигурен, че се съпротивлението се свързва последователно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 3 Декември 2008 Доклад Share Публикувано 3 Декември 2008 99-100% съм сигурен, че се съпротивлението се свързва последователно.Заложи на неправилното и загуби. В паралел се свързва. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Zhivko Публикувано 3 Декември 2008 Доклад Share Публикувано 3 Декември 2008 В паралел се свързва. Приемам го за вярно с едно наум Няма ли да топли много? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L&R Публикувано 3 Декември 2008 Доклад Share Публикувано 3 Декември 2008 (Редактирано) кат ще търсите реотани 6 ома 50Wтака изглежда, така се и свързава Редактирано 3 Декември 2008 от L&R Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ngoro Публикувано 3 Декември 2008 Доклад Share Публикувано 3 Декември 2008 е за чии са ти тия диоди като ше наплякаш реотаните ?нещо ми се губи идеята за диодите и малката консумация .... ?хем ще свети по слабо хем ще разсейва жегата от реотана и подпомага глобалното затопляне .... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Zhivko Публикувано 3 Декември 2008 Доклад Share Публикувано 3 Декември 2008 Като помислих малко и като видях схемата - така е паралелно се свързва резистора. Той е с голямо съпротивление и не топли. Релето има товар и не се шашка. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
detson Публикувано 3 Декември 2008 Доклад Share Публикувано 3 Декември 2008 Ако схемата е с U643B само се променя съпротивлението между 4 и 5 краче.Не би трябвало да има проблем защото това си е един генератор на импулси и няма нищо общо с тока койте тече през контактите на релето,тъй като генератора управлява само бобината на релето-краче 3 и маса. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L&R Публикувано 4 Декември 2008 Доклад Share Публикувано 4 Декември 2008 Ако схемата е с U643B само се променя съпротивлението между 4 и 5 краче.Не би трябвало да има проблем защото това си е един генератор на импулси и няма нищо общо с тока койте тече през контактите на релето,тъй като генератора управлява само бобината на релето-краче 3 и маса.ДА и шунта 30 милиома е за да балансира вирациите в релето, колега чети пак, ама по-бавно Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nobody_lbg Публикувано 9 Декември 2008 Автор Доклад Share Публикувано 9 Декември 2008 Колеги,благодаря на всичко отзовали се.Реших проблема като сложих един байпас със съпротивление колкото една нормална крушка между плюса и масата точно преди фасонгата и всичко стана перфектно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mad Dog Публикувано 9 Декември 2008 Доклад Share Публикувано 9 Декември 2008 Здравейте колеги,чак сега се зазяпах в темата. Изглежда, най приемливият отговор е още в първия отговор на Иво Динков, т.е.линка който е дал.Значи ускореното мигане на релето НЕ Е да създава проблем, а да ни помогне. Не би било редно да го игнорираме.Прага на сработване на тази защита е на около 81 мВ. При 30 мОм, това е ток 2,7А (или около 32 Вата). Смятам, че ще е достатъчно да се промени стойността на този резистор, така че компараторът да сработи при правилния, нужен нам ток. Т.е. когато изгасне поради някаква причина един от светодиодните блокове. АКО да речем нормално със светодиоди, мигачите ще консумират 1 А, то в неправилен режим,този ток би бил наполовина (0.5 А). Ако приемем за ток на сработване на индикацията 0,81 А , то нужната стойност би била (81 мВ/0.81А) 0,1 Ом ( 1 ват мощност).Не е ли така най-добре???Поздрави на всички Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nobody_lbg Публикувано 9 Декември 2008 Автор Доклад Share Публикувано 9 Декември 2008 Здравейте колеги,чак сега се зазяпах в темата. Изглежда, най приемливият отговор е още в първия отговор на Иво Динков, т.е.линка който е дал.Значи ускореното мигане на релето НЕ Е да създава проблем, а да ни помогне. Не би било редно да го игнорираме.Прага на сработване на тази защита е на около 81 мВ. При 30 мОм, това е ток 2,7А (или около 32 Вата). Смятам, че ще е достатъчно да се промени стойността на този резистор, така че компараторът да сработи при правилния, нужен нам ток. Т.е. когато изгасне поради някаква причина един от светодиодните блокове. АКО да речем нормално със светодиоди, мигачите ще консумират 1 А, то в неправилен режим,този ток би бил наполовина (0.5 А). Ако приемем за ток на сработване на индикацията 0,81 А , то нужната стойност би била (81 мВ/0.81А) 0,1 Ом ( 1 ват мощност).Не е ли така най-добре???Поздрави на всичкиможе и да е най добър, но след време ако изгорят диодите и сменя с нормална крушка ще има проблем.затова го реших по най лесня начин, просто сложих едно съпротивление като байпас и върши идеална работа Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mad Dog Публикувано 9 Декември 2008 Доклад Share Публикувано 9 Декември 2008 Тъй, тъй... Чакай ти да ти изгорят диодите И си купи костенурка, та да разбереш до колко години живеят. Освен ако тези новите високояркостни не са със съкратен живот (това наистина не съм любопитствал).Ако постъпиш, както аз си внушавам, че е правилно, само ще промениш прага на сигнализирането (учестеното мигане) за изгоряла крушка. И един ден след сто години, като си върнеш старите лампи, просто ще видиш учестено мигане, чак кога изгорят 'сичките Ма ти вече си го изпълнил, така че вече май няма смисъл да коментираме.Поздрави и си се радвай на новите светлинки, и безаварийно Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване